گزارش سال 99 دیجی‌ کالا

گزارش سال ۹۹ دیجی‌ کالا

پایگاه خبری دنیای برند، گزارش سال ۹۹ دیجی‌ کالا در هفت فصل و تعداد صد‌ و بیست‌نه صفحه منتشر شد.

گزارش سال ۹۹ دیجی‌ کالا گزیده‌ای از آمار و داده‌های دیجی‌کالا در سال ۹۹ را به مخاطبانش ارائه می‌کند که در هفت فصل گردآوری شده‌است. هدف از انتشار این گزارش، ارائه تصویری جامع و شفاف به مخاطبان دیجی‌کالاست تا درک بهتری از شیوه عملکرد بزرگ‌ترین بازارگاه آنلاین ایران و پرمخاطب‌ترین فروشگاه آنلاین ایران و منطقه به دست آورند.

مطالبی که در این گزارش می خوانید:

  • دیجی‌کالا در یک‌ نگاه
  • رفتار کاربران
  • بازخورد کاربران
  • مارکت‌پِلیس «بازارگاه» و کسب‌وکارهای ایرانی
  • بستر فناوری برندها
  • کالاها و برندها
  • رویدادها و مسئولیت اجتماعی

دانلود گزارش سال ۹۹ دیجی‌ کالا:

گزارش pdf سال ۹۹ دیجی کالا

ویدئوی تصویری گزارش سال ۹۹ دیجی‌ کالا در آپارات:

گزارش آن‌لاین دیجی کالا سال ۱۳۹۹ را ورق بزنید.




گزارش تصویری دیجی کالا در اینستاگرام:

 


گزارش پیش رو، گزید های از آمار و داده‌های دیجی‌کالا در سال ۱۳۹۹ است که با همکاری دپارتمانهای تجربه مشتری، تکنولوژی، بازاریابی، عملیات، بازرگانی، توسعه کسب‌وکار و منابع‌انسانی جمع‌آوری شده است. این دومین گزارش سالانه دیجی‌کالاست که به صورت عمومی منتشر می‌شود و می‌کوشد به پرسش‌های زیر پاسخ دهد:

  • وضعیت تجارت الکترونیک در کشور چگونه است و دیجی‌کالا چه جایگاهی دارد؟
  • کاربران ایرانی با چه الگوی رفتاری در سال ۹۹ خرید کرده اند؟
  • استقبال کاربران از برندهای ایرانی در سال ۹۹ چگونه بوده است؟
  • دیجی‌کالا در بخش‌های خرده‌فروشی و مارکت‌پِلیس «بازارگاه» چه عملکردی داشته است؟
  • دیجی‌کالا چطور با تکیه بر فناوری به بهبود تجربه مشتریان و فروشندگان کمک کرده است؟
  • دیجی‌کالا در سال ۹۹ چگونه با چالش ویروس کرونا روبرو شد؟ و در حوزه مسئولیت اجتماعی چه اقداماتی داشت؟

سهم قابل توجه گروه دیجی‌ کالا از تجارت الکترونیک کشور، گستردگی فروش، تنوع بیش از ‌۴٫۵میلیون کالا، مشارکت بیش از ۱۵۰ هزار کسب‌وکار ایرانی و همچنین بیش از ۳۰‌میلیون

بازدیدکننده ماهانه از وب‌سایت و اپلیکیشن دیجی‌کالا باعث می‌شود که این گزارش گزیده گویایی از وضعیت تجارت الکترونیک و اقتصاد دیجیتال کشور باشد. دیجی‌کالا پلتفرمی ایرانی در زمینه خرید و فروش آنلاین است که خدمات خود را در اختیار همه مردم ایران از سراسر کشور قرار می‌دهد؛ از شهرهای بزرگ تا دورافتاده‌ترین روستاها، از هرکسی که برای خرید آنلاین، کالایی را جستجو می‌کند تا هر فروشنده بالقوه‌ای که کالایی برای عرضه دارد.

گزارش‌هایی از این دست، به مخاطبان ما امکان رصد شفاف‌تر و دقیق‌تر خدمات دیجی‌کالا را می‌دهد، وضعیت بازار آنلاین کشور را از دریچه بزرگترین فروشگاه اینترنتی کشور شرح می‌دهد و به تصمیم‌گیری‌های کوچک و بزرگ بسیاری کمک می‌کند. همچنین این گزارش به همه کسب‌وکارهای ایرانی که محصولات خود را بر بستر پلتفرم مارکت‌پِلیس «Marketplace» دیجی‌ کالا می‌فروشند، کمک می‌کند تا فرآیندهای فروش و عرضه کالاهای خود را بهینه کنند. شرکت‌های تولیدکننده و توزیع‌کننده کالا در سراسر کشور می‌توانند از اطلاعات این گزارش استفاده کنند و با اطلاعات دقیق‌تر برای بهینه‌کردن زنجیره تأمین، بازاریابی و فروش خود اقدام کنند. همچنین به سیاست‌گذاران کشور در مسایل اقتصاد خرد، کلان، لجستیک و زیرساخت‌ها کمک می‌کند تا تصویر بهتری از رفتار خرید ایرانیان در بازار خرده‌فروشی داشته باشند.

ارائه گزارش و قصه‌پردازی با داده‌ها «Storytelling with Data» رویکردی‌است که گروه دیجی‌ کالا در راستای ارزشهای محوری خود، از سال ۹۸ در پیش گرفته است. این مسیر علاوه بر گزار شهای عمومی سالانه، در سال ۹۹ با انتشار گزارش تخصصی سرمایه‌های انسانی همراه بود و گزارش‌های تخصصی دیگری نیز در سال ۱۴۰۰ منتشر خواهد شد.

بررسی بازار تجارت الکترونیکی ایران با تمرکز بر گزارش سالانه دیجی‌کالا در کلاب هاوس

در ابتدای این نشست امیرحسن موسوی، مدیر روابط‌عمومی دیجی‌کالا با اشاره به انتشار گزارش عملکرد سال ۹۹ دیجی‌کالا از ارائه ۶ گزارش تخصصی دیگر تا پایان سال خبر داد.

در گزارش عملکرد سال ۹۹ دیجی‌کالا که به تازگی منتشر شده است مجموعه‌ای از آمارها و اطلاعات کلی و جزئی در مورد حجم بازار خرده‌فروشی، محبوب‌ترین کالاهای دیجی‌کالا، بازخورد‌های مشتریان، مارکت پلیس و… دیده می‌شود. براساس این آمارها سهم بازار خرده‌فروشی آنلاین از کل بازار خرده‌فروشی ایران تا پیش از کرونا حدود ۲ درصد بود که حالا با رشد ۶۰ درصدی به حدود ۲/۳ درصد افزایش یافته است.

این ۲/۳ درصد شامل بیش از ۴۹ هزار و ۸۰۰ فروشگاه آنلاین دارای نماد اعتماد الکترونیکی به علاوه تمامی کسب‌وکار‌هایی است که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند.

حمید محمدی، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل دیجی‌کالا در مورد دلایل انتشار این گزارش‌ها و ارائه‌ آمارهای و داده‌های جزئی از کسب‌وکار خود گفت: «اولین بار برای انتشار این گزارش‌ها و آمارها، مردد بودیم چرا که برخی در داخل شرکت اعتقاد داشتند که از نظر تجاری ارائه این آمارهای جزئی کار درستی نیست، اما ما به دنبال این بودیم که دیجی‌کالا را به عنوان برندی شفاف به کاربران خود معرفی کنیم، یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای رسیدن به این هدف انتشار گزارش‌هایی است که در چند سال اخیر در دسترس عموم قرار داده‌ایم.»

به گفته حمید محمدی، قرار گرفتن دیجی‌کالا در جایگاه رهبری بازار تجارت الکترونیکی ایران، مسئولیت‌های این شرکت برای انتشار گزارش‌های شفاف از نحوه عملکرد خود را بیشتر کرده است.

علت تاخیر در ارسال کالاها

یکی از مهم‌ترین شکایت‌ها در مورد دیجی‌کالا به تاخیر در ارسال کالا برمی‌گردد. براساس گزارش عملکرد سالانه دیجی‌کالا این شرکت در سال ۹۹ بیش از ۹۵ درصد سفارش‌ها را به موقع به مشتریان تحویل داده است. با این وجود در ماه‌هایی مثل آذر و اسفند درصد تاخیر ارسال بیشتر از زمان‌های دیگر است. از سعید محمدی در مورد علت این تاخیرها پرسیده شد که او در جواب گفت: «علت تاخیر در ماه‌های مختلف متفاوت است، مثلا در زمانی مثل آذر ماه دیجی‌کالا کمپین‌هایی مثل شب یلدا را برگزار می‌کند که افزایش خرید باعث تاخیر در ارسال کالاها می‌شود، مشابه این اتفاق در ماه اسفند هم رخ می‌دهد. اما بخش عمده‌ای از تاخیرهای دیجی‌کالا به فروشنده‌های مارکت پلیس برمی‌گردد که برخی از آنها کالا را به موقع ارسال نمی‌کنند.»

به گفته هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا، در اختیار داشتن امکانات لجستیکی اختصاصی به این شرکت امکان داده تا به خوبی مشکلات و چالش‌ها را مدیریت کرده و بهبود دهد.

استفاده از شرکت‌های خصوصی برای ارسال کالا

مدیرعامل دیجی‌کالا در پاسخ به سوالی در مورد استفاده از شرکت پست و شرکت‌های خصوصی برای ارسال کالا گفت: «در حال حاضر ما برای ارسال بخشی از سفارشات خود از پست استفاده می‌کنیم اما در مورد همکاری‌های بیشتر یا استفاده از شرکت‌های خصوصی باید به چند نکته توجه کرد. برای ما عواملی مثل نرخ تحویل به موقع کالا یا هزینه تمام شده ارسال کالا اهمیت دارد و لازم است که این شرکت‌ها بتوانند تضمینی در مورد آن به دیجی‌کالا ارائه دهند.»

به گفته سعید محمدی با وجود علاقه این شرکت برای برون‌سپاری این خدمات اما در حال حاضر شرایط همکاری و ارائه تضمین‌های لازم فراهم نیست.

سهم خرده‌فروشی آنلاین

سهم خرده‌فروشی آنلاین نسبت به کل بازار خرده‌فرشی ایران یکی دیگر از موضوعات مورد بحث نشست کلاب هاوس پیوست با مدیران دیجی‌کالا بود. سعید محمدی اعتقاد دارد که عدد ۳/۲ درصد بازار خرده‌فروشی ایران بسیار کوچکتر از ظرفیت واقعی است، به خصوصی وقتی این عدد را با کشورهای خاورمیانه مثل عربستان، ترکیه یا امارات مقایسه می‌کنیم. به گفته محمدی زمانی که این رقم را با بازار ترکیه مقایسه می‌کنیم متوجه می‌شویم که با وجود شباهت‌هایی مثل تعداد جمعیت جوان مشابه، ضریب نفوذ اینترنت و گوشی هوشمند نزدیک به هم اما ترکیه توانسته سهم خرده‌فروشی آنلاین را به بیش از ۸ درصد برساند.

ماموریت دیجی‌کالا

دیجی‌کالا در سال ۹۹ استارت‌آپ‌ها و پلتفرم‌هایی مثل پیندو و دیجی‌اکسپرس را به مجموعه خود اضافه کرده است. از حمید محمدی پرسیده شد که چه هدفی را از گسترش گروه دیجی‌کالا دنبال می‌کند. مدیرعامل دیجی‌کالا در پاسخ به این سوال گفت: «تمامی اعضا گروه دیجی‌کالا، مثل کمدا، پیندو، دیجی‌استایل، دیجی‌پی و… همگی زنجیره‌‌‌ای از ارزش را برای مشتریان دیجی‌کالا فراهم می‌کنند تا تجربه مشتری را ارتقا و بهبود دهند. در واقع تک تک این اعضا، نیازهای مشتریان دیجی‌کالا را برای داشتن خریدی امن‌تر، سریع‌تر و بهتر برطرف می‌کنند.»

مدیرعامل دیجی‌کالا در پاسخ به سوالی در مورد اینکه چرا با وجود رقبای قدرتمندی مثل دیوار، پلتفرم پیندو را راه‌اندازی کرده‌ است، گفت: «بسیاری از فروشندگان و خریداران دیجی‌کالا برای فروش محصولات خریداری شده و استفاده شده خود به پلتفرمی نیاز داشتند که بتواند اطلاعات کالای دست دوم را در کنار محصول داخل سایت نشان دهد. محتوای غنی دیجی‌کالا فروشنده را از وارد کردن اطلاعات جدید و تخصصی بی‌نیاز می‌کند.»

پیروی دیجی‌کالا از آمازون

از حمید محمدی در مورد دلایل شباهت استراتژی‌های دیجی‌کالا و آمازون سوال شد که به گفته او این شباهت تنها به دلیل فعالیت در حوزه‌های مشابه و یکی بودن نیازهای کاربران هر دو کسب‌وکار است. مدیرعامل دیجی‌کالا در این مورد گفت: «هر کدام از اعضا و مجموعه‌های دیجی‌کالا مکمل یکدیگر هستند و پازل فعالیت‌های این شرکت را کامل می‌کنند. با این وجود طبیعی است که ما به اکوسیستم آمازون به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های تجارت‌ الکترونیکی جهان توجه داشته باشیم.»

دیجی‌پی و دیجی‌استایل؛ موفق یا شکست‌خورده

بخش دیگر سوالات نشست مدیران دیجی‌کالا به میزان رضایت آنها از دو پلتفرم دیجی‌پی و دیجی‌استایل اختصاص داشت. حمید محمدی هم‌بنیان‌گذار دیجی‌کالا اعتقاد دارد که آمار و رقم‌های دیجی‌پی نسبت به سال ۹۸ رشد داشته و رضایت‌بخش بوده اما این مجموعه هنوز نتوانسته از ظرفیت بالای کاربران دیجی‌کالا به خوبی استفاده کند و جای زیادی برای بهتر شدن و فعالیت در بازار فین‌تک ایران دارد.

بنیان‌گذار دیجی‌کالا در پاسخ به سوالی در مورد دلایل راه‌اندازی دیجی‌استایل و منطق تجاری فروش پوشاک و کفش در بخشی جداگانه از دیجی‌کالا گفت: «پنج سال پیش زمانی که دیجی‌استایل را تاسیس کردیم به دنبال ایجاد یک تجربه کاربری متفاوت و بهتر برای خریداران پوشاک و کفش بودیم. در کنار آن برخی از محصولات مثل پوشاک وارداتی استراتژی خاصی برای توزیع داشتند و تمایل داشتند تا آنها را در مجموعه‌های تخصصی به فروش برسانند. به نوعی می‌توان گفت که دیجی‌استایل محلی برای عرضه و ارائه پوشاک سطح متوسط و بالا است.»

 

دیجی کالا در یک نگاه:

برند دیجی‌کالا اکنون گسترده‌تر شده و برندهای بیشتری را زیر سقف خود جا داده است. نام‌هایی همچون اسمارتک، پیندو و جت. اسمارتک برند حوزه تبلیغات دیجیتال و همکاری در فروش دیجی‌کالا است و پیندو، پلتفرم نیازمندی‌های آنلاین گروه است که انتهای سال ۹۹ رونمایی شد و به عنوان رقیبی برای دیوار و “دیوار فروشگاه‌ها” شناخته می‌شود.

این فروشگاه آنلاین اکنون ماهانه بیش از ۳۰ میلیون بازدیدکننده یکتا دارد، ۱۵۰ هزار کسب‌وکار کوچک و بزرگ ایرانی در بستر مارکت‌پلیس آن حضور دارند، تنوع کالایی در دیجی‌کالا به بیش از ۴.۵ میلیون کالا می‌رسد و این شرکت برای بیش از ۸۲۰۰ نفر (به طور مستقیم) اشتغالزایی کرده است.

 

Report of Digikala year - گزارش سال 99 دیجی‌ کالا

پرفروش ترین برندهای ایرانی در دیجی کالا گزارش سال ۹۹ دیجی‌ کالا:

The best selling Iranian brands in Digi Kala - گزارش سال 99 دیجی‌ کالا

 

پرفروش ترین برندهای ایرانی در دیجی کالا:

 

The best selling Iranian brands in Digi Kala - گزارش سال 99 دیجی‌ کالا

سهم فروش کالاهای ایرانی در دیجی کالا:

 

Share of sales of Iranian goods in Digi Kala - گزارش سال 99 دیجی‌ کالا

پرجستجوترین برندهای ایرانی و خارجی

The most sought after Iranian and foreign brands - گزارش سال 99 دیجی‌ کالا

براساس اعلام دیجی‌کالا در گزارش سالانه، مارکت‌پلیس دیجی‌کالا به طور متوسط ماهانه ۵۱ میلیون تومان برای کسب‌وکارهای فعال روی آن درآمد دارد. این نکته را در نظر بگیرید که ۱۵۰ هزار کسب‌وکار در گوشه و کنار ایران روی دیجی‌کالا کالا می‌فروشند. بیشترین فروشنده ۵۸ میلیارد تومان در یک ماه در دیجی‌کالا فروش داشته است.

دانلود گزارش کامل سال ۹۹ دیجی کالا

 

منابع: دیجی‌کالا، ماهنامه پیوست

همچنین ببینید

ایران خودرو

واکنش ایران خودرو به گزارش تهیه شده با عنوان «دام ایران خودرو برای متقاضیان پژو پارس»

گروه صنعتی ایران خودرو در واکنش به انتشار گزارشی با عنوان «دام ایران خودرو برای متقاضیان پژو پارس» توضیحاتی را ارسال کرد.

۴ نظر

  1. blank

    بسیار مطلب جالب و پر محتوایی بود ، سپاس

  2. blank

    ممنونم از نظر شما دوست عزیز

  3. blank

    عجب گزارشی بود
    به نظرم خیلی می‌تونه تاثیرگذار باشه در صنعت

  4. blank

    سپاس از دقت نظر شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *