اقتصاد ایران: رشت – مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تحول چشمگیر برندسازی برنج استان طی دو سال آینده خبر داد و گفت: برنامه داریم در مرحله اول ، بستهبندی صدهزار تن برنج گیلان انجام شود.
قاسم جوادزاده مقتدر روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: به طور میانگین سالانه یک میلیون و یکصد هزار تن شلتوک در گیلان تولید میشود که در یک هزار و ۵۰۰ کارخانه برنجکوبی به ۷۵۰هزار تن برنج سفید تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بخش عمده برنجهای سفید گیلان به صورت فلهای به بازار عرضه می شود، افزود: یکی از معایب عرضه برنج به صورت فله این است که برخی از دلالان برنجهای بیکیفیت و با درصد خرد بالا را با برنج های با کیفیت مخلوط کرده و با این کار، مرغوبیت برنج گیلان را کاهش می دهند.
جوادزاده ادامه داد: با برندسازی و بسته بندی برنج گیلان و عرضه این محصول به صورت شکیل از کاهش اعتبار این محصول نزد مصرفکننده جلوگیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی که برنج گیلان به صورت بستهبندی و با برند مشخص وارد بازار میشود، مشتریان نیز از مزرعه، کارخانه و محل بستهبندی برنجی که خریداری میکنند؛ مطلع میشوند و با اطمینان بهتری از خرید این محصول خوش طعم لذت میبرند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با اشاره به اینکه برنجهای بستهبندی شده قابل ردیابی هستند، تصریح کرد: با برندسازی، برنج گیلان با اصالت واقعیاش به دست مصرف کننده میرسد.
جوادزاده یکی دیگر از مزایای مهم برندسازی برنج گیلان را کوتاه شدن دست دلالان برنج از این محصول در بازار عنوان کرد و گفت: دلالان همواره با دخالت در کیفیت برنج هم به تولیدکننده و هم به مصرفکننده ضرر می رسانند، ضمن اینکه موجب افزایش قیمت این محصول در بازار نیز میشوند.
وی افزود: با برندسازی برنج بازارهای جدید برای برنج گیلان کسب و اعتماد مصرفکنندگان برای مصرف این محصول سالم و باکیفیت بیشتر می شود.
وی با بیان اینکه از یک هزار و ۵۰۰ کارخانه شالیکوبی گیلان تاکنون بالغ بر ۴۱۰واحد بازسازی شدهاند، اظهار کرد: با تجهیز و نوسازی این واحدها از ضایعات ۲۵هزار تن برنج استان جلوگیری شده است.
جوادزاده تصریح کرد: در حال حاضر ۱۱۰ کارخانه شالکوبی گیلان امکان طرح توسعه برای بستهبندی برنج را دارند که پیشرفت فیزیکی اغلب طرحهای توسعه این کارخانهها در حال حاضر بیش از ۶۰درصد است و پس از به بهره برداری رسیدن این طرح های توسعه شاهد خواهیم بود بیش از ۳۰درصد برنج گیلان به صورت بسته بندی وارد بازارها شود.
به گزارش ایرنا گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
منبع: خبرگزاری اقتصادی ایران