پایگاه خبری دنیای برند، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اسلامآبادغرب با اشاره به قدمت و پیشینیه تاریخی نمد در این شهرستان گفت: به دنبال ثبت ملی نمد به نام شهرستان اسلامآبادغرب هستیم و در همین راستا اولین جشنواره نمد را امسال برگزار میکنیم.
شهرام علییاری روز شنبه افزود: براساس کاوش های باستان شناسی مشخص شده که نمد از دیرباز متعلق به شهرستان اسلام آبادغرب بوده و مردم از مکان های دور و نزدیک برای خرید نمد به این شهرستان مراجعه کردهاند.
وی با بیان اینکه ثبت ملی نمد به نام شهرستان اسلام آبادغرب میتواند منجر به رونق اقتصادی و تجاری این شهرستان شود، توضیح داد: باید از توان، امکانات و ظرفیت ها برای ثبت ملی شدن نمد استفاده کنیم و در اولین اقدام ماکتی از نمد را در یک قاب و با همکاری شهرداری در میادین شهر نصب کردیم و در وهله بعدی هم جشنواره نمد را در ۱۵ بهمن و ایام دهه فجر در محوطه بازارچه صنایع دستی شهرستان اسلام آبادغرب برگزار می کنیم.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اسلامآبادغرب با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب اسلامی حدود ۲۰ کارگاه نمدمالی در شهرستان فعالیت کرده اند اما الان فقط ۶ کارگاه فعال است، گفت: برای رونق دادن و مطرح کردن برند نمد در شهرستان باید کارگاه های نمدمالی را هم فعال کنیم تا همه مردم نمد را با نام اسلام آبادغرب بشناسند.
نمد نوعی پارچه ضخیم است که توسط نمد مال درست می شود. استان کرمانشاه با توجه به آب و هوای چهار فصل و دامداری، نمدمالی از گذشته در آن رونق داشته و نمد و وسایل نمدی جزء لاینفک از زندگی عشایر و مردم روستایی آن بوده است.
اسلام آبادغرب در یک قرن گذشته دارای نمدمالان قابلی بوده است و همچنان در این شهرستان نمد مالی رونق دارد و نه تنها نیاز مردم شهرستان بلکه صادرات به استانهای دیگر نیز انجام می شود.
اسلام آبادغرب نه تنها یکی از شهرهای تاریخی ایران بلکه یکی از شهرهای تاریخی جهان می باشد. ردپای انسان نئاندرتال در غار وزمه(بین چهل تا هفتاد هزار سال پیش) یا کشف انبار غله در تپه چیاگاوانه، که یکی از اولین خاستگاه کشت بشر را در ۱۲ هزار سال پیش، مربوط به دشت اسلام آبادغرب می داند، دو نمونه از منابع تاریخی است که وجه جهانی این شهر را اثبات می کند.
در کاوشهایی که در سال ۱۳۴۹ در تپه چیاگاوانه انجام گرفت ۸۴ لوح گِلی پیدا شد که در ترجمه این الواحه به کارگاههای تولید نمد(پارچه) اشاره شده است که متعلق به بابل قدیم و شهر پلوم در ۱۸۰۰ قبل از میلاد میباشد. با توجه به این که نمد را نوعی پارچه ضخیم میدانند در ترجمه این الواح که با زبان اکدی است، متن مربوطه توسط باستان شناسان امریکایی به پارچه ترجمه شده است.
همچنین اشاره به خرید فروش احشام و نگهداری آنها نشان می دهد که در کارگاه های شهر تاریخی پلوم نمد تولید شده است و بعنوان لباس سربازان در جنگ مورد استفاده قرار گرفته است؛ برای حفظ و رونق صنعت نمدمالی، اداره میراث فرهنگی اسلام آبادغرب با همکاری بخش خصوصی، اولین جشنواره نمد را در تاریخ ۱۵/ ۱۱/ ۱۴۰۲ در محوطه بازارچه صنایع دستی این شهرستان برگزار می کند.
منبع: ایرنا