به تازگی فهرستی از پرفروشترین برندهای خودروهای برقی در ژوئیه سال جاری میلادی منتشر شده است که نشان میدهد برندهای رنو زوئی، تسلا مدل۳ و نیسان لیف جز پرطرفدارترین خودروهای پاک و دوستدار محیط زیست بودهاند.
به گزارش ایسنا، با توجه به روند صعودی استقبال شهروندان کشورهای مختلف از خودروهای برقی، پاک و دوستدار محیط زیست، بسیاری از برندهای خودروسازی در جهان به سمت و سوی طراحی، توسعه و تولید انبوه این وسائل نقلیه روی آورده اند که از جمله مهم ترین، محبوب ترین و موفق ترین برندهای سازنده خودروهای برقی می توان به تسلاموتورز، تویوتا، هیوندای، نیسان، فولکسواگن، ولوو، کیاموتورز و بی.ام.و اشاره کرد.
خودروهای برقی، پاک و دوستدار محیط زیست شامل خودروهای تمام الکتریکی، هیبریدی و پلاگین هیبریدی میشوند که در عین شباهتهای ساختاری، تفاوتهای بنیادی متعددی دارند. خودروهای هیبریدی از پیشرانههای احتراقی که در تمامی وسائل نقلیه بنزینی بکار برده میشود، بهره میبرند که موتور برقی آن تنها نقش مکمل و کمکی دارد.
موتورهای الکتریکی موجود در سیستم این خودروها به یک باتری قابل شارژ مجهز شده است که نیروی موردنیازش را توسط سیستم ترمز بازیابی انرژی به دست میآورد. این بدان معناست که باتری بکاررفته در خودروهای هیبریدی توسط برق شهری قابلیت شارژ ندارند.
خودروهای پلاگین هیبریدی که به اختصار PHEV نامیده میشوند، در مقایسه با مدلهای هیبریدی به باتریهای قدرتمندتری مجهز شدهاند بنابراین مسافت قابل پیمایش آنها نیز در حالت تمام برقی بیشتر است. همانطور که از نام اینگونه خودروها مشخص است، باتریهای بکاررفته در آن قابلیت شارژ شدن با برق شهری در منزل یا ایستگاههای شارژ مخصوص این خودروها را دارند. در صورتیکه باتری ظرفیتش رو به اتمام باشد، موتور الکتریکی در کنار پیشرانههای بنزینی کار خواهد کرد.
لیست پرفروش ترین برندها در صنعت خودروهای برقی
به تازگی آمار و گزارشهای منتشر شده در وب سایت cleantechnica نشان میدهد که پرفروشترین خودروهای برقی در ژوئیه سال جاری میلادی در بازار اروپا، به ترتیب رنو زوئی، تسلا مدل ۳ و نیسان لیف بوده است که موفق شدهاند سه هزار و ۹۶۹ دستگاه، سه هزار و ۴۷۸ و دو هزار و ۸۵۸ دستگاه در بازار این قاره سبز به فروش برسانند.
جدولی که در زیر آمده است، نشاندهنده خودروهای برقی، پاک و دوستدار محیط زیست پرفروش در کشورهای اروپایی در ژوئیه ۲۰۱۹ میلادی است:
رنو زوئی: سه هزار و ۹۶۹ دستگاه
تسلا مدل ۳: سه هزار و ۴۷۸ دستگاه
نیسان لیف: دو هزار و ۸۵۸ دستگاه
میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبریدی: دو هزار و ۴۷۸ دستگاه
بی.ام.و آی۳: دو هزار و ۳۵۴ دستگاه
فولکس واگن ای گلف: دو هزار و ۳۳۵ دستگاه
هیوندای کونای برقی: دو هزار و ۷۱ دستگاه
آئودی ای ترون: یک هزار و ۷۵۶ دستگاه
بی.ام.و ۲۲۵ ایکس ای اکتیو تورر: یک هزار و ۴۵ دستگاه
مینی کانتری من پلاگین هیبریدی: یک هزار و ۳۳ دستگاه
کیا نیرو پلاگین هیبریدی: ۹۷۹ دستگاه
بی.ام.و ۵۳۰ ای: ۸۴۲ دستگاه
جگوار آی پیس: ۸۲۱ دستگاه
اسمارت فورتو برقی: ۶۹۹ دستگاه
کیا نیرو برقی: ۶۸۴ دستگاه
هیوندای آیونیک برقی: ۶۷۸ دستگاه
ولوو ایکس سی ۹۰ تی۸ پلاگین هیبریدی: ۶۲۳ دستگاه
رنج روور اسپرت پلاگین هیبریدی: ۵۴۸ دستگاه
تسلا مدل اس: ۵۲۴ دستگاه
ولوو ایکس سی ۶۰ تی۸ پلاگین هیبریدی: ۳۶۷ دستگاه