برخی از برندهای بزرگ آمریکایی برای قطع ارتباط با تامینکنندگانی که گفته میشود از اقلیت اویغور چین برای «کار اجباری» استفاده میکنند تحت فشار قرار گرفتهاند.
پایگاه خبری دنیای برند، کنشگران، کارزارهایی را راه انداختهاند که برندهای بزرگ را به بهرهبرداری و سو استفاده از گروههای اقلیت مسلمان چینی متهم میکند.
از سوی دیگر ایالات متحده آمریکا فشارهای اقتصادی خود به چین را افزایش داده است و به برندها نسبت به تجارت در استان سین کیانگ به دلیل سواستفادهها هشدار داده است.
برند نایک و برخی دیگر از برندهای معروف بینالمللی گفتهاند که موضوع را پیگیری میکنند.
برند نایک میگوید که بهطور مداوم با تامینکنندگان خود در چین برای شناسایی و ارزیابی خطرات احتمالی مربوط به اشتغال اویغورها یا سایر اقلیتهای قومی در ارتباط است.
برند نایک گفته است مواد اولیه این برند از استان سینکیانگ منطقهای در غرب چین که محل زندگی اغلب اویغورها است تهیه نمیشود.
این اعتراضها در حالی صورت میگیرد که گزارش سه ماه پیش یک نهاد سیاستگذاری استراتژیک استرالیا نشان میدهد ۸۳ شرکت چینی و خارجی به طور مستقیم یا غیرمستقیم از کار کارگران اقلیت اویغور در چین که توسط مقامات این کشور به کار اجباری گماشته شدهاند نفع بردهاند. طبق این گزارش در میان برندهایی که نام آنها آمده است برندهای تولیدی بینالمللی همچون نایک، پوما، ویکتوریا سیکرت، آدیداس، اسپریت و گپ دیده میشوند. برندهای فعال در زمینه قطعات الکترونیک همچون اپل، سامسونگ و آمازون نیز در این فهرست به چشم میخورند.
هیچ شواهدی از کار اجباری در خطوط تولید برند اپل پیدا نکردهایم و قصد دارم نظارت خود را ادامه دهیم
با این حال برند اپل در اینباره گفته که این ادعاها را بررسی کرده است. این برند افزود: «هیچ شواهدی از کار اجباری در خطوط تولید اپل پیدا نکردهایم و قصد دارم نظارت خود را ادامه دهیم.»
کنشگران میگویند برندها اگر نمیخواهند در نقض حقوق بشر دولت چین همدست باشند باید کارهای بیشتری انجام دهند.
منبع: یورونیوز