61458549 660x330 - تبدیل آلاینده‌های آلی به ترکیبات معدنی با نانوبلورها

تبدیل آلاینده‌های آلی به ترکیبات معدنی با نانوبلورها

محققان دانشگاهی با استفاده از نانو بلورها روشی را برای حذف آلاینده‌های آلی و تبدیل آنها به ترکیبات معدنی ارائه کردند.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند، به نقل از ستاد نانو، احمد قلی‌زاده دانش آموخته دانشگاه فردوسی مشهد و دانشیار گروه فیزیک دانشگاه دامغان علم مواد را یک حوزه میان‌رشته‌ای دانست که با کشف و طراحی مواد جدید سروکار دارد و به مطالعه ساخت، تعیین ساختار، خواص فیزیکی و شیمیایی و کارکرد مواد می‌پردازد. 

وی ادامه داد: نانوذرات مغناطیسی به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فردشان هم از دیدگاه نظری و هم از دیدگاه آزمایشگاهی و صنعتی یکی از موضوعات مورد توجه پژوهشگران، دانشمندان و مهندسان به شمار می‌رود. در میان این مواد، مواد فرومغناطیس نرم با توجه به مقاومت الکتریکی بالا به‌طور گسترده در انواع مختلف دستگاه‌های مغناطیسی مانند سلف، ترانسفورماتورها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قلی زاده اظهارکرد: مگنتیت به‌عنوان یک ماده نرم مغناطیسی دارای دمای کوری بالا و نظم اسپینی تقریباً کامل در دمای اتاق است. از طرفی، روند روبه‌رشد فاضلاب‌های رنگی از صنایع مختلف نظیر منسوجات، چاپ، مواد غذایی و لوازم آرایشی به دلیل سمی بودن و غیرقابل‌تجزیه بودن تهدیدی بزرگ برای انسان و محیط‌ زیست است.

دانشیار دانشگاه دامغان خاطر نشان کرد: برای حذف رنگ‌ها در محیط‌های آبی از روش‌هایی نظیر جذب و اکسیداسیون شیمیایی استفاده شده است که در مقایسه با سایر روش‌ها، اکسیداسیون به دلیل قابلیت نابودی آلاینده‌های آلی و تبدیل آنها به ترکیبات معدنی بیشتر موردتوجه قرار گرفته است.

قلی‌زاده با اشاره به اجرای مطالعاتی با عنوان «ویژگی‌های ساختاری، مغناطیسی، مکانیکی و الکترومغناطیسی اکسیدهای فریت نانوبلوری برای امکان استفاده در کاربردهای کاتالیزوری، فوتوکاتالیستی و دی‌الکتریک» تأکید کرد: در این تحقیق بر روی ساخت دمای پایین فریت‌ها برای دستیابی به موادی با اندازه دانه بحرانی و ویژگی‌های مغناطیسی خوب، تمرکز کردیم تا نانومواد ویژه‌ای با عنصرسنجی جدید برای استفاده در قطعات الکترونیکی MLCI و MLCC و نیز در انتقال داروها به روش مغناطیسی مورداستفاده باشد.

وی یادآور شد: در انجام طرح‌هایی نظیر این طرح، سنتز مواد یک چالش بزرگ است؛ اما این طرح در تصفیه آب نقش مهمی دارد و باوجود آن که در اندازه‌گیری‌های موردنیاز طرح، مشکلاتی داشتیم با همکاری سایر همکاران توانستم این طرح را به پایان برسانم. نبود و در دسترس نبودن سیستم‌های اندازه‌گیری نیز چالش دیگر این طرح بود.

عنوان طرح پژوهشی احمد قلی‌زاده، است.

پایان


منبع

همچنین ببینید

63001898 310x165 - ثبت پتنتی در حوزه خواص آنتی‌باکتریال یکی از مشتقات گرافنی

ثبت پتنتی در حوزه خواص آنتی‌باکتریال یکی از مشتقات گرافنی

شرکت زنتک که سابقه طولانی در استفاده از مشتقات گرافنی در بخش محصولات آنتی‌باکتریال دارد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *