کشت و دامداری فکا

وضعیت پیچیده شرکت کشت و دامداری فکا

پایگاه خبری دنیای برند، شرکت کشت و دامداری فکا با ۱۳ هزار راس و شرکت کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان با ۹ هزار راس گاو و کوساله جزو بزرگترین شرکت‌های دامداری کشور محسوب می‌شوند که زیرمجموعه هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع عمومی تامین وابسته به شستا بوده و در استان اصفهان فعالیت مشغول تولید شیر خام، جنین دام، کود و علوفه و سایر محصولات اینچنینی می‌باشند و بخش قابل توجهی از شیر و گوشت کشور را تامین می‌کنند. این دو شرکت سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر شیر در کشور تولید می‌کنند.

فکا و گلدشت علاوه بر اینکه در بازار بورس حضور دارند و هزاران سهامدار حقیقی دارند (با نماد‌های زفکا و زگلدشت) متعلق به سازمان تامین اجتماعی بوده و در واقع مالک اصلی آن‌ها بازنشستگان و عموم جامعه است. از طرفی با توجه به اینکه فعالیت این شرکت‌ها مربوط به تولید دام، علوفه، شیر و گوشت قرمز بوده برای کشور به لحاظ سلامت عمومی و امنیت غذایی بسیار حائذ اهمیت است.

اهمیت بخش کشاورزی و دامداری از منظر رهبر انقلاب

رهبر معظم انقلاب در مورد اهمیت امنیت غذایی می‌فرمایند: «کشور ما بیش از همیشه به امنیت غذایی احتیاج دارد، تا برای نانش، برای خوراک روزمره‌اش، برای روغنش، برای گوشتش محتاج کشور‌های دیگر نباشد؛ امنیت غذایی برای کشور ما خیلی مهم است. مسؤولان با این چشم به مسأله‌ی کشاورزی نگاه کنند. امنیت غذایی برای کشوری بزرگ، پُرجمعیت و دارای هدف‌های بلند، بسیار مهم است؛ لذا بخش کشاورزی و دامدارىِ ما یک بخش ویژه و استثنایی است و همه باید برای آن تلاش کنند.»

با این توضیحات واضح است که دو شرکت بزرگ کشت و دامداری فکا و گلدشت نمونه اصفهان بایستی با مدیریت متعهد و متخصص و با اهداف کلان و راهبردی مدیریت شوند، اما در کمال ناباوری در چند ماه اخیر مدیریت این شرکت‌ها به افرادی محول شده که نه تنها دانش و تخصص و سابقه مدیریتی ندارند بلکه سوابق و تجربه‌ی مربوط به کشت و دامداری هم ندارند!

مدیریت جدید شرکت کشت و دامداری فکا

محمد رضوانی‌فر؛ مدیرعامل شستا اواخر سال ۹۹ به هر دلیلی که فرصت پرداختن به آن را نداریم مدیرعامل باسابقه فکا را عزل و بجای وی فردی به نام هادی زیدی جودکی فرزند پنجعلی را عضو هیات مدیره و مدیرعامل این مجموعه بزرگ دامداری کشور کرده است. طبق بررسی‌های ما هادی جودکی که با ۳۵ سال سن دارای مدرک کارشناسی ارشد عمران از دانشگاه پیام نور سنندج است هیچگونه تخصصی نسبت به امور کشاورزی و دامپروری نداشته و حتی تجربه مدیریت اجرایی یک مجموعه بسیار کوچک دولتی یا خصوصی را هم در کارنامه خود ندارد!

البته در سایت این شرکت مدرک تحصیلی جودکی دکتری عمران عنوان شده، اما بررسی نشان می‌دهد که وی کارشناسی ارشد خود را در مهر ماه ۱۳۹۷ اخذ کرده و بعید است که در کمتر از ۳ سال بتوان مدرک دکتری از دانشگاه اخذ کرد!

همچنین فرد دیگری با نام هوشیار ایمانی کله سر ریاست هیات مدیره کشت و دامداری فکا را به عهده دارد که مدرک تحصیلی وی نیز دکتری عمران عنوان شده است!علاوه بر انتصاب جودکی به عنوان مدیرعامل که تجربه و دانش یا به بیان ساده‌تر صلاحیت لازم را برای چنین مجموعه عظیم و تخصصی ندارد نکته دیگر حقوق نامتعارف وی با این سابقه کم است که با دریافت حق ماموریت شاید به حدود بیش از ۴۰ میلیون تومان در ماه برسد!

مدیریت جدید شرکت کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان

محمد رضوانی فر در همین مدت ماه‌های پایانی دولت دوازدهم ۲ فرد دیگر فاقد صلاحیت را به طور مشابه فکا در گلدشت نمونه اصفهان منتصب کرده است.

مسعود امیری ابراهیمی اصل با ۳۰ سال سن و مدرک کارشناسی ارشد عمران با گرایش زلزله از دانشگاه آزاد شهر کرد و با کمتر از یکسال بیمه و سوابق اداری آن هم در شرکت‌های غیرمرتبط و فاقد تخصص و تجربه لازم، عضو موظف هیئت مدیره گلدشت نمونه اصفهان شده و با دریافت حداقل ۱۰ میلیون تومان حق ماموریت ماهیانه حدود ۴۵ میلیون تومان حقوق و مزایا دریافت میکند! و البته مبالغ عنوان شده بدون درنظر گرفتن پاداش‌های احتمالی و حق‌الجلسات هیات مدیره است!

در همین مدت مجید بابلیان نیز با مدرک کارشناسی ارشد صنایع غذایی و با سوابق حضور در شرکت‌های غیرمرتبط با کشاورزی و دامپروری عضو موظف هیات مدیره و سرپرست گلدشت نمونه اصفهان شده و مثل ابراهیمی اصل حقوق‌های آنچنانی و نامتعارف دریافت می‌کند.

نارضایتی همه جز رضوانی‌فر!
بررسی‌های ما نشان می‌دهد بعد از تغییر مدیریتی در دو شرکت فکا و گلدشت کارگران، کارکنان، سهامداران، نمایندگان مردم اصفهان در مجلس و مدیران استانی اصفهان نیز از انتصابات جدید نگران و نارضی بوده و بعد از پیگیری و اعتراض تا کنون به نتیجه‌ای نرسیده اند. شنیده‌ها حاکی از آن است که محمد شریعتمداری؛ وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز از محمد رضوانی فر با بررسی این مسائل نسبت به انتصاب افراد فاقد صلاحیت در این شرکت‌ها توضیح خواسته، اما پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نکرده است!

ابراز نگرانی مسئولین استانی از تغییرات مدیریتی
نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در دو ماه گذشته به وزارت کار و مجموعه شستا نسبت به تغییرات مدیریتی در دو شرکت فکا و گلدشت تذکر داده اند.

همچنین مهدی تقی پور بروجنی؛ رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با ارسال نامه‌ای به مدیرعامل شستا تغییرات مدیریتی در دو شرکت فکا و گلدشت را به گواه متخصصان و پیش‌کشسوتان به مصلحت کشور و بخش کشاورزی و دامپروری ندانسته و خواستار استفاده از مدیران متعهد و متخصص شده است.

 

چرا مدیران غیربومی و پروازی!

مهدی طغیانی؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس علاوه بر اینکه در صفحه اینستاگرام خود از انتصاب مدیران غیربومی غیر متخصص انتقاد کرد، در گفتگو با دانشجو گفت: وقتی استان اصفهان دارای جوانان تحصیل کرده و متخصص است آیا انتصاب مدیران غیربومی و غیرمتخصص که در هفته با پرواز و هزینه‌های اضافی یکی دو روز به محل کار خود می‌آیند و حقوق‌های آنچنانی ۴۰، ۵۰ میلیون تومانی دریافت می‌کنند خیانت محسوب نمی‌شود؟!
طغیانی افزود: متاسفانه عارضه انتصاب مدیران غیربومی و فاقد تخصص بیشتر در شرکت‌های دولتی و خصولتی رخ می‌دهد چرا که شرکت‌های بخش خصوصی از عقلانیت و مدیریت هزینه فایده تبعیت می‌کنند.
نماینده مردم اصفهان نسبت به نارضایتی از انتصابات شرکت‌های فکا و گلدشت گفت: بنده لیستی تهیه کرده ام و به زودی به دیدار مدیرعامل شستا خواهم رفت تا علت این انتصابات را جویا شده و بتوانم هرچه زودتر نسبت به حل این معضلات در استان اصفهان اقدام کنم.

همچنین سید حسین قاضی عسگر؛ معاون اقتصادی استاندار اصفهان در گفتگو با دانشجو با بیان اینکه در دو ماه اخیر پیگیری زیادی از دفتر وزیر کار برای رفع معضل انتصابات جدید دو شرکت مهم فکا و گلدشت نمونه کرده ایم گفت: کارکنان این دو شرکت از سیستم مدیریتی جدید ناراضی هستند و ما این موضوع را به اطلاع مسئولان وزارتخانه رسانده ایم، اما تا کنون تغییری ایجاد نشده است.
معاون اقتصادی استاندار اصفهان افزود: وقتی یک مدیر برداشته می‌شود باید مدیر بهتری جایگزین آن شود، اما متاسفانه در تغییرات مدیریتی جدید فکا و گلدشت اینگونه نبوده و افراد به کار گرفته شده تخصص و تجربه لازم برای مدیریت این شرکت‌های بزرگ را ندارند.
قاضی عسگر در پاسخ به این سوال که علت این انتصابات از سوی مدیرعامل شستا را چه می‌دانید گفت: این تصمیمات قطعا ناشی از بی خردی است و اهداف راهبردی و برنامه‌های بلندمدت ما برای شرکت‌های مذکور از جمله تعاملات صادراتی با کشور‌های همسایه را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

آقای رضوانی‌فر؛ پاسخگو باش!

به گزارش دانشجو، در ماه‌های گذشته مرکز روابط عمومی شستا تلاش زیادی می‌کند تا با یادداشت و مصاحبه نمایندگان مجلس یا کارشناسان و فعالان اقتصادی از عملکرد مدیریتی رضوانی فر تعریف و تمجید کند. یکی از این یادداشت‌های تبلیغاتی برای رضوانی فر که در خبرگزاری ایلنا و کانال شستا مدیا منتشر شده است به نکات جالبی اشاره می‌کند که با اتفاقاتی که در واقعیت و برای نمونه در فکا و گلدشت افتاده کاملا مغایرت دارد!
در بخشی از این یادداشت آمده است: “وقتی محمد رضوانی‌فر بر صندلی مدیریت شستا تکیه زد مدیرانی جوان و متخصص را در راس امور گنجاند تا نمره قبولی در جوانگرایی و شایسته سالاری در مدیریت این مجموعه را کسب کند. مدیران شستا تا پیش از رضوانی‌فر، مدیریتی پیر، فرتوت و دست و پاگیر را در پیش گرفته بودند به گونه‌ای که بنگاه اقتصادی مهم کشور که با سرمایه‌های کارمندان و کارگران کشور ایجاد و تقویت شده را به محلی برای زد و بند‌های سیاسی و جناحی تبدیل کرده بودند تا جایی که برخی باج‌گیری‌های سیاسی با زدوبند در این بنگاه اقتصادی شکل می‌گرفت.”

اکنون این سوال مطرح است که فارغ از انتصابات سیاست زده‌ی فعالان ستاد روحانی (انتخابات ۹۶) در شرکت‌های زیرمجموعه شستا که پیش از این در گزارشی عنوان کردیم ومدیرعامل شستا پاسخی برای آن‌ها نداشت، آیا اقدامات اخیر رضوانی فر در انتصاب افراد فاقد تخصص و صلاحیت که اتفاقا در آستانه تغییر سیستم مدیریتی کشور رخ داده مصداق عدم شایسته سالاری و یا همان زد و بند‌های سیاسی مدنظر نگارنده نیست؟! اگر اینگونه نیست مدیرعامل همیشه مدعی شفافیت شستا می‌تواند انگیزه خود از انتصاب مهندسان عمران فاقد تجربه و دانش مرتبط را بر صندلی‌های مدیریتی بزرگترین دامداری‌های کشور بیان کند!

مدیرعامل هلدینگ شستا که در طول مدیریت خود بر بزرگترین هلدینگ اقتصادی کشور مدعی تخصص گرایی و انتصاب مدیران متخصص بوده است با چه انگیزه‌ای در ماه‌های پایانی دولت این افراد را در راس مدیریت مهمترین شرکت‌های شستا با چند صد میلیارد تومان بودجه و ده‌ها پروژه بزرگ و از همه مهمتر مرتبط با سلامت عمومی و امنیت غذایی کشور قرار داده است؟

 

چرا رضوانی فر که با راه‌اندازی چند سامانه درون سازمانی که قابل دسترسی برای عموم مردم نیستند (بی فایده برای نظارت مردمی) همواره مدعی شفافیت است نسبت به چنین اتفاقاتی پاسخگو نیست؟! وزیر کار، رئیس سازمان تامین اجتماعی و مدیرعامل شستا هر چند در دو هفته پایانی دولت باید نسبت به این مساله پاسخگو باشند. باعث تعجب است که دستگاه‌های نظارتی علی‌الخصوصسازمان بازرسی کل کشور که در مجموعه شستا بازرس ویژه دارد نسبت به این مسائل بی‌تفاوت بوده و اقدامی نمی‌کنند! خبرگزاری دانشجو بر اساس وظیفه ذاتی خود همچنان این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

سینا احدیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *