پایگاه خبری دنیای برند، سازه ال اس اف (LSF) و CFS نوآوریای جدید در صنعت ساخت و ساز، شرکت اشکوسازه گستر به عنوان برند برتر ساختمانهای سبک در سطح کشور در این مصاحبه مهمان ما هستند.
آن زمان که حولِ مهم ترین نیازهای جامعه سخن به میان میآورند همیشه ادعا میکنند مسکن یکی از نیاز هایی است که نمی توان آن را نادیده گرفت یا آن را از نظر دور نگه داشت. علاوه بر خوراک و پوشاک که اهمیت آنها غیرقابل اغماض است، مسکن هم نیازی است اساسی که در راستای احقاقش باید گامی بلند برداشت و با قاطعیت دست به برنامه ریزیهای دقیق زد. در این مسیر سازههای سبک جدید همچون سازههای ال اس اف (LSF) و سازه هایCFS حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
بر اساس آخرین آمار و ارقام منتشر شده در کشور بالغ بر ۲۴ میلیون خانوار وجود دارد که تعداد واحدهای مسکونی که قابلیت استفاده دارند به ۲۰ میلیون واحد میرسد از این رو عنوان میکنند در حال حاضر کمبود ۴ میلیونی واحدهای مسکونی برجسته و کاملا عیان است.
تمام این موارد را قید کردیم تا به این نتیجه برسیم که ساخت سریع مسکن در شرایط کنونی بسیار حیاتی است با این امید که عرضه و تقاضای واحدهای مسکونی به تعادل برسد و بازار مسکن ثبات را تجربه کند. آنچه در این میان مطرح میشود این است که آیا چنین امری امکان پذیر است؟
برای پاسخ به این سوال و تمامی ابهامات درباره سازههای سبک، مصاحبهای با مدیر یکی از موفق ترین مجموعهها برای شما آماده کرده ایم.
سلام، لطف میکنید خودتون رو معرفی کنید؟
سلام، من مهندس فرهت سری هستم، مدیر موسس شرکت اشکوسازه گستر که در زمینه سازههای سبک مثل سازه سبک LSF و CFS فعالیت میکنه.
جناب مهندس از چه زمانی در زمینه سازههای سبک شروع به فعالیت کردید؟
تقریبا در حدود ۲۰ الی ۲۵ ساله است که در این زمینه مشغول به فعالیت هستیم.
لطفا کمی برای ما درباره سازه ال اس اف (LSF) و سازههای سبک توضیح بدهید؟
ساختار اسکلت فلزی سبک (LSF) یا همون سازه ال اس اف یک سیستم ساختمانی سبکه که بر اساس افزایش تعداد اجزای باربر سیستم باربری سازه را امکان پذیر میکنه. اساس کار در سیستم LFS توسط عناصر گل میخها و مسیرهای شکل گرفته و اسکلت اصلی سازه ترکیبی از اجزای فولاد گالوانیزه نورد سرد شکل گرفته است. از پروفیلهای C ، U و Z در این سیستم استفاده میشه که توسط پیچ و مهره یا پیچهای سر ویفر (خود حفاری) بهم متصل میشوند.
سازه ال اس اف (LSF) مدلی از سازههای سبک وزن بوده که قابلیت کاهش وزن پایههای ساختمان به همراه اضافه کردن بلندای ساختمان را دارند. سازههای ال اس اف (LSF) از استیلهای کم وزن ساخته میشوند. این سازهها با ارائه راهکارهای کارآمد و مقرون به صرفه، به راحتی هر چه تمام تر در کنار ساختمانهای قدیمی قرار میگیرند و با هر نوع مصالح و دکوراسیونی مطابقت دارند. و به عنوان یک نکته مهم این سازهها زمان خیلی کمی را جهت نصب و اجرای ساختمان صرف مینمایند.
مزیتهای سازه ال اس اف نسبت به سایر سازهها در چیست؟
این سازهها از مزیتهای بی شماری برخوردار هستند که در زیر تعدادی از اونها بیان شده ، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سازه ال اس اف (LSF) حتما سری به سایت اشکو سازه گستر بزنید.
- سرعت بسیار بالای اجراو نصب
- افزایش فضای مفید
- کیفیت غیر قابل مقایسه و یکنواختی سازه
- سبکی سازه و نتیجتا کاهش نیروی زلزله
- کیفیت بالا در اجرای اتصالات
- کاهش مصرف انرژی
- حمل و نقل آسان
- قابلیت بازیافت
- مقاومت و دوام بالا در شرایط محیطی متفاوت
- سهولت اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی
- همخوانی فرهنگی فضای داخلی و خارجی سازه با سازههای سنتی
- عملکرد صوتی خوب
- مقاوم در برابر آتش سوزی
- نیاز به فضای کم کارگاهی و ایمنی بیشتر در کارگاه
- وزن سبک
- استقامت بالا
- اسکلت قوی
البته سازه ال اس اف معایبی هم داره که در زیر به اون اشاره شده است.
- هزینه بر بودن این نوع از سازهها و همچنین نیاز به نقدینگی بالا در زمان تهیه اسکلت از معایب سازه ال اس اف است. زیرا تهیه تمام اسکلت به صورت یکجا صورت میگیرد.
- اطلاعات آماری نشان میدهد در زلزلهها آسیبهای رسیده به سازههای فلزی بیشتر از سازههای بتنی بوده. که علت این امر عدم اجرای صحیح اتصالات است.
- امکان اکسید شدن سازههای فلزی باعث کاهش عمر مفید این نوع از سازه میشود.
- در شرایط آتش سوزی سازههای فلزی دچار تغییر شکلهای ناگهانی شده و دچار آسیب دیدگی جدی میشود.
جناب مهندس تفاوت قسمت این سازهها نسبت به سازههای بتنی و فولادی به چه صورت هستش؟
این یک اشتباه بزرگ و فاحش است که بگوییم هزینه ساخت اسکلت بتنی یا فلزی در یک ساختمان کمتر از هزینه ی سازه سبک ال اس اف است. در یک برآورد مهندسی جهت اجرای اصولی کار برابر آیین نامه مربوط به مبحث بتن و فولاد و دستورالعملهای اجرایی، به طور معمول هزینه ساخت اسکلت بتنی یا فولادی ساختمان با شرایط مشابه نسبت به سازه سبک ال اس اف اگر حدود ۱۰ درصد بیشتر از سازه ال اس اف نباشد، مطمئنا کمتر از آن نخواهد بود.
بسیار عالی، امکانش هست تعدادی از پروژههای مرتبط به سازه ال اس اف رو که شما انجامش دادید معرفی کنید؟
بله حتما، البته پروژهها که خیلی زیاده اما در اینجا تنها چند مورد از اونهارو معرفی میکنم، اما برای مطالعه بیشتر پروژهها میتونید به سایت اشکو سازه گستر به آدرس eshcosazehgostar.com در قسمت رزومهها مراجعه کنید.
- کرج- کیلومتر ۸ جاده چالوس، جنب رستوران میرزایی- پلاک ۵۵۵۶۱.
- دماوند، میدان قدس، خ مطهری، کوچه خرداد، نبش کارواش صدف، انتهای خرداد، زمین گلکاری شده، جنب منزل حاج آخوندی
- کردان، جاده برغان، منطقه اغشت، بعد از باغبان کلا، خ خورزمین(ساغرچیان)، بعد از پل، سه راهی دست چپ، بن بست، دیوار سنگ سفید
- قزوین- میدان ولیعصر- بلوار خرمشهر، خ نانکلی، پ ۲۶
- جاده مخصوص کرج، بعد از کمالشهر، نرسیده به پلیس راه، شهرک الهیه، باغ آقای اجاق، قطعه ۳۵۷
کلام آخر
خیلی خیلی باعث خوشحالیه تا فرصتی فراهم شد تا درباره این سیستم فوق العاده ساختمانی صحبت بشه تا با افزایش آگاهی نسبت به این سیستم ساختمانی موجبات استفاده از یک سیستم ایمن فراهم بشه.