7a11a853 b6fd 40cf aa65 811d2afe4ad1 660x330 - برندی بنام گردوی سلسله

برندی بنام گردوی سلسله

گردوی پوست کاغذی وخوش طعم سلسله یکی از ظرفیت های این شهرستان است که برندسازی و ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط با آن می تواند تحولی در راستای شناسایی این محصول در کشور ایجاد کند.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند – به نقل از ایرنا، اگر این روزها سری به شهرستان سلسله و شهر الشتر زده باشید گوشه و کنار خیابان ها را مملو از گردوهای سبز تازه چیده شده ای خواهید دید که جلوه ای دیدنی و زیبا به مرکز شهر بخشیده است.

گردوهایی تازه که با سرپنجه زنان و مردان و کودکانی چیده شده اند که یکسال درختانشان را به امید برداشت و سودی حلال تیمار کرده اند.

آب و هوای سلسله و خاک مرغوب آن باعث شده که حتی درختان کنار معابر این شهر نیز گردو باشند چرا که در بهترین شرایط آب و هوایی به بار می نشینند و ثمر می دهند.

وجود چشمه ها و سراب های جوشان و طبیعتی معتدل باعث شده اغلب روستائیان این شهرستان خوش آب و هوا به کاشت درخت گردو روی بیاورند به گونه ای که کمتر باغداری را می توان سراغ داشت که از کاشت این درخت در شهرستان سلسله بی بهره باشد.
حجم وسیع کاشت گردو در باغات شهرستان بخصوص در منطقه نمونه گردشگری کهمان که جلوه ای زیبا و بی نظیر به این شهرستان بخشیده و تولید بالای گردوی آن سبب شده این شهرستان در زمینه تولید گردو رتبه نخست استان را به خود اختصاص دهد.
اما به رغم سطح زیر کشت بالای گردو در شهرستان سلسله متاسفانه هنوز هیچ برند و ساز و کار مشخصی برای فروش محصول تولیدی باغداران در این شهرستان وجود ندارد و همین عامل مهم دست دلالان و واسطه ها را به تجارت گردوی سلسله و سهم اندک کشاورزان و باغداران از دسترنج خود باز کرده است.

download 300x165 - برندی بنام گردوی سلسله

نبود صنایع تبدیلی و مکانیزه نبودن برداشت از مشکلاتی است که به رغم توانمندی های بالا در تولید گردوی با کیفیت هنوز باغداران شهرستان سلسله با آن ها دست و پنجه نرم می کنند گرچه در سالهای اخیر با ورود چند دستگاه گردوتکان(شیکر) بخشی از مشکلات باغداران تا حدودی مرتفع شده اما هنوز کامل کننده نبوده و اکثر باغداران به شیوه سنتی گردوی رسیده خود را می چینند.

رئیس جهاد کشاورزی سلسله گفت: شهرستان سلسله با یکهزار و ۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت، قطب تولید گردو در استان لرستان محسوب می شود.
رضا سوخته زاری عنوان کرد: از این میزان یکهزار و ۵۰۰  هکتار بارور و ۲۰۰ هکتار نیز به صورت غیر بارور می باشند.
وی متوسط تولید گردو در هر هکتار در سلسله را ۲ تن و ۳۰۰ کیلوگرم و در لرستان ۲ تن اعلام و پیش بینی کرد امسال حدود چهار هزار تن گردو در شهرستان سلسله برداشت شود.
سوخته زاری بیان کرد: شهرستان سلسله با تولید چهار هزار تن در سال حدود ۳۰ درصد محصول گردوی استان لرستان را تولید می کند که بر همین اساس شهرستان سلسله هم از نظر متوسط عملکرد در هکتار و هم از نظر میزان تولید رتبه اول را در استان دارد.
وی با بیان اینکه در ایران سالانه ۲۳۰ هزار تن گردو تولید می شود که سهم شهرستان سلسله از آن ۱/۸ درصد است، افزود: در کل کشور های جهان سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن گردو تولید می شود که سهم شهرستان سلسله از این میزان ۱۲ صدم درصد است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سلسله با بیان اینکه آب فراوان، خاک حاصلخیز و هوای مناسب زمینه تولید گردوی بسیار مرغوب را برای اهالی این خطه از استان لرستان فراهم کرده است، گفت: کاشت گردو علاوه بر اینکه از نظر اقتصادی بهترین شرایط را برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای باغداران فراهم می کند از نظر رونق صنعت گردشگری نیز این شهرستان را به یکی از مناطق بسیار دیدنی تبدیل کرده است.
وی افزود: در طول سال به ویژه در زمان برداشت گردو هزاران نفر ضمن بازدید از این منطقه گردوی مورد نیاز خود را به صورت تازه در محل تهیه می کنند.
سوخته زاری ادامه داد: در سال بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تن از گردوی تولیدی این شهرستان در سایر شهرستان های استان و کل کشور مصرف می شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به استعداد گردو کاری این شهرستان و دارا بودن رتبه نخست تولید در استان ایجاد یک مرکز تحقیقات گردو در شهرستان سلسله ضروری است که همین امر مهم موجب ایجاد ارتباط بیشتر بین باغداران و مراکز تحقیقاتی می شود و در شکوفایی بیشتر تولید گردو در این شهرستان و حتی استان موثر است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سلسله اظهار داشت: با توجه به تولید بالای گردو در سلسله ایجاد صنایع فرآوری و بسته بندی به دلیل کوتاه کردن دست دلالان و ایجاد اشتغالزایی بسیار ضروری است که البته این امر به سرمایه گذار و حمایت سایر دستگاه ها نیاز دارد.
وی گفت: با توجه به تولید گردوی بسیار مرغوب و زیاد در شهرستان سلسله نیاز است که هر ساله در فصل برداشت همایش سالانه ای مانند جشنواره انار زیر تنگ سیاب و جشنواره زردآلو دورود با حضور مسئولان کشوری و استانی در شهرستان سلسله برگزار شود که البته این مهم نیازمند کمک سایر دستگاه ها و سرمایه گذاری است.

download 1 - برندی بنام گردوی سلسله

سوخته زاری تاکید کرد: برگزاری این جشنواره ها موجب ایجاد یک برند کشوری برای گردوی شهرستان سلسله می شود.

رئیس جهاد کشاورزی سلسله با اشاره به تشکیل تعاونی گردوکاران در شهرستان، خاطرنشان کرد: اقداماتی در راستای جذب سرمایه گذار و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در راستای رونق بخشی به تولید گردو در شهرستان صورت گرفته است که امیدواریم نتیجه بخش باشد.

فرماندار سلسله نیز با بیان اینکه اقتصاد این شهرستان مبتنی بر کشاورزی و گردشگری است، اظهار داشت: شهرستان سلسله دارای ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه کشاورزی است که در صورت توجه و برطرف کردن مشکلات موجود می تواند یکی از قطب های تولیدی استان شود.
شریف خسروی با اشاره به اینکه باغات گردوی شهرستان هردو ظرفیت کشاورزی و گردشگری را در این شهرستان با هم رونق داده است، افزود: یکی از ظرفیت هایی که باعث افزایش تولیدات کشاورزی سلسله شده سطح زیر کشت گردو در این شهرستان است که هم از نظر جذب گردشگران و هم از نظر تولید گردوی با کیفیت و پوست کاغذی باعث رونق بخش تولید شده است.
وی بیان کرد: متاسفانه یکی از مهمترین معضلات پیش روی کشاورزان شهرستان سلسله نبود صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته بندی است که هر ساله در فصل بردشت باعث می شود محصول تولیدی با حداقل ارزش افزوده مواجه شود و به رغم وجود کیفیت بالا و طعم بی نظیر، گردوی تولیدی بدون فرآوری به مصرف رسیده و برند خاصی برای شناساندن این محصول به سایر استان ها وجود نداشته باشد.

خسروی با تاکید بر ضرورت احداث صنایع فرآوری و تبدیلی در این شهرستان گفت: در صورت وجود صنایعی تبدیلی می توان گردو را به صورت پودر برای تهیه انواع شیرینی جات و غذایی( تهیه فسنجان ) و همچنین مغز کرده تحویل مشتری داد که در افزایش فروش بسیار موثر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: شهرک صنعتی سلسله تمام امکانات لازم را برای احداث این صنایع دارد و در صورت جذب سرمایه گذار، شهرستان سلسله حتی می تواند در صورت فراهم شدن امکانات لازم به عنوان یکی از قطب های تولید گردوی کشور نیز مطرح شود.