پایگاه خبری دنیای برند، رنگ ساختمانی یکی از بهترین و قدیمیترین گزینهها برای نقاشی دیوار، درب و پنجره بناهای مختلف محسوب میشود. این رنگ بهدلیل ویژگیهای مثبت زیادی که دارد، حتی با گذشت زمان و روی کار آمدن متریالهای جدید، محبوبیت خود را از دست نداده است.
تنوع بسیار بالا در انواع این رنگ و همچنین برندهای تولیدکننده آن، انتخاب مناسبترین گزینه را اندکی دشوار کرده است. پس اگر میخواهید در ظاهر خانه یا محل کار خود یک تغییر اساسی ایجاد کنید و در جستجوی بهترین نوع رنگ برای آن هستید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
رنگ ساختمانی چیست؟
هر نوع رنگی که برای ایجاد تغییراتی در ظاهر ساختمانهای مختلف و اجزای متنوع آنها بهکار میرود، در حوزه رنگهای ساختمانی قرار میگیرد. این رنگ میتواند پوششی برای دیوارهای خارجی یا داخلی ساختمان، پنجرهها، سقف و جاهای دیگر باشد.
ویژگی های رنگ ساختمانی
قیمت رنگ ساختمانی به دلیل تنوع آن در بازار متفاوت است. اما این رنگ ویژگیهایی دارد که بین همه گروههای این محصول مشترک هستند و دلیل محبوبیت آن نیز بهشمار میروند. از جمله:
- تنوع بالا به دلیل رقابت برندها و تولیدکنندگان مختلف تا دست شما را در انتخاب بهترین گزینه ممکن باز نگه دارند.
- استفاده از این محصولات بسیار آسان و سریع بوده و در بعضی از انواع رنگ ساختمانی، قدرت خشک شدن به کمتر از یک روز کاهش یافته است.
- قیمت رنگهای ساختمانی و همچنین حقالزحمه متخصص برای اجرای آنها در مقایسه با سایر دیوار پوششها ارزانتر است.
- برای استفاده و اجرای رنگهای ساختمانی گاهی حتی به تخصص خاصی نیاز نیست. بهعبارت دیگر افراد میتوانند با مطالعه مطالب آموزشی از چند منبع معتبر، محصول مورد نظر خود را خریداری کرده و اجرا کنند.
انواع رنگ ساختمانی
یکی از مهمترین نکات در هنگام خرید رنگ های ساختمانی، توجه به انواع و ویژگیهای هر یک از آنها است که برای استفاده در همه مکانها یکسان و مناسب نیستند. انواع رنگ ساختمانی و ویژگیهای هر کدام از آنها عبارت هستند از:
۱. رنگ روغنی
رنگ روغنی یا آلکیدی یکی از پرطرفدارترین رنگهای ساختمانی است که برای سطوح مختلف گچی، بتنی، فلزی و جاهای دیگر کاربرد دارد. خود این رنگ به چند دسته مات، نیمه مات و براق تقسیم میشود.
افراد در شرایطی که بخواهند عیوب سطحی را بپوشانند، بیشتر از این نوع استفاده میکنند. همچنین خاصیت ضد آب بودن انواع آن بهویژه روغنی براق، این رنگ را به بهترین گزینه برای محیطهای مرطوب تبدیل کرده است.
این دسته از رنگها مزایا و معایبی نیز دارند که در لیست زیر شرح دادیم:
- مقاوم در مقابل رطوبت
- جزو رنگهای ساختمانی ارزان
- قابل اجرا روی متریالهای مختلف
- برای اجرای درست به زیرسازی نیاز دارند.
- بوی آنها ممکن است آزاردهنده باشد.
۲. رنگ پلاستیکی
یکی دیگر از انواع رنگ ساختمانی رنگ پلاستیکی است که بافت و غلظت بالایی دارد و معمولا برای رنگآمیزی سطوح گچی، سیمانی و بتنی مورد استفاده قرار میگیرد. البته استفاده از آن برای فلزات رایج نیست.
این نوع پوشش خود به دو نوع کاملا پلاستیکی و نیمه پلاستیکی تقسیم میشود، که ویژگیهای آنها با یکدیگر اندکی متفاوت هستند. بهعنوان مثال بخواهیم مقایسه کنیم مقاومت نمونه کاملا پلاستیکی در برابر آب بیشتر از نیمه پلاستیکی است.
بهطور کلی ویژگیها، مزایا و معایب رنگهای پلاستیکی را در زیر نام بردیم:
- قیمت بسیار کمتر در مقایسه با سایر انواع رنگ ساختمانی
- سرعت خشک شدن بالا
- بدون بو
- پوششدهی بالا
- نامناسب برای رنگآمیزی فلزات
- مقاومت کمتری در برابر رطوبت
۳. رنگ نانو
رنگ نانو نیز یکی دیگر از انواع رنگ ساختمانی است که مقاومت بالای آن در برابر حرارت باعث شده است گاهی آن را بهعنوان رنگ ضدحریق نیز معرفی کنند.
رنگهای نانو ویژگیهای مثبت بسیار زیادی دارند تا از آنها در محیطهای پرتردد بیشتر استفاده شود. چند نمونه از این ویژگیهای مثبت عبارت هستند از:
- در برابر حرارت و حریق مقاومت نشان میدهند.
- در برابر رطوبت مقاوم هستند.
- از خاصیت ضدمیکروبی برخوردار هستند.
- مقاومت بالایی در برابر ضربه یا خط و خش دارند.
۴. رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک نیز یکی دیگر از انواع رنگهای ساختمانی است که معمولا بهتنهایی و بهطور مستقل استفاده نمیشود. بههمین علت از این رنگ برای طرح دادن به سایر رنگها استفاده میکنند.
رنگ اکریلیک بهراحتی روی سطوح مختلف مینشیند و همچنین تنوع بسیار بالایی دارد. قیمت رنگ ساختمانی اکریلیک بسته به نوع براق، مات و نیمه مات آن متفاوت است.
ویژگیهای بارز این نوع رنگ را در موارد زیر خلاصه کردیم:
- روی انواع متریالهای ساختمانی اجرا میشوند.
- تنوع بسیار بالایی دارند.
- بوی آنها زننده و تند نیست.
- مقاومت قابل قبولی در برابر رطوبت
- پوششدهی بالا
۵. سایر رنگهای ساختمانی
علاوه بر چهار مورد معرفی شده در بالا که از محبوبیت بیشتری در بین افراد و معماران برخوردار هستند، دستهبندی رنگ ساختمانی شامل موارد زیر نیز خواهد شد. اما ما در این مطلب تنها به معرفی اجمالی آنها بسنده میکنیم:
- رنگ کنیتکس یا رنگ چرم که یک سطح برجسته را روی دیوار ایجاد میکند.
- رنگ مولتی کالر که کاربرد اصلی آن، ایجاد طرحهای نازک و ظریف روی سطوح است.
- رنگ برجسته بلکا که در دسته رنگهای سلولزی قرار میگیرد.
- رنگ اپوکسی که بیشتر بهعنوان یه نوع کفپوش شناخته میشود.
مولفههای مهم در هنگام خرید رنگ ساختمانی
با توجه به تنوع بالای رنگهای ساختمانی، یکی از مهمترین نکات برای انتخاب بهترین گزینه پیش رو، در نظر گرفتن فاکتورهای زیر است که به عوامل مختلفی بستگی دارند. در ادامه مهمترین ملاکهایی را که در این کار به شما کمک خواهند کرد، معرفی میکنیم:
- خاصیت ضدآب بودن با توجه به محل مورد نظر برای نقاشی
- دوام رنگ و استفاده از محل رنگآمیزی
- میزان بودجه در اختیار
- سبک معماری و توجه به سایر رنگهای بهکار رفته در بنا
- زمان خشک شدن
- نحوه اجرا
- جنس سطح مورد نظر
شما میتوانید با توجه به آنها و در نظر گرفتن ویژگیهایی که درباره هر رنگ بیان کردیم، بهترین رنگ را برای تغییر ظاهر ساختمان خود انتخاب کنید.
قیمت رنگ ساختمانی
در هنگام خرید این رنگ باید به این نکته توجه داشته باشید که قیمت این محصولات بسته به شرایط مختلف ممکن است تغییر کند و قیمت آن در همه فروشگاهها یکسان نخواهد بود.
بهعنوان مثال ممکن است سفارش رنگ ساختمانی در فروشگاههای آنلاین به نسبت مغازههای حضوری صرفه اقتصادی بیشتری داشته باشد. زیرا در این حالت واسطهها حذف خواهند شد. البته این موضوع صرفا مربوط به رنگ ساختمانی نمیشود، بلکه قیمت انواع دیگر محصولات مانند قیمت رزین ، رنگ های صنعتی، ابزارآلات رنگ آمیزی، تینر و حلال و … هم دقیقا از همین قاعده پیروی میکند.
سخن نهایی
رنگ ساختمانی یکی از پرکاربردترین پوششهای ساختمانی است که از گذشته تا کنون در سراسر کره خاکی مورد استفاده انسانها قرار گرفته است. در گذشته از رنگهای طبیعی برای رنگ کردن دیوارهای داخلی و خارجی بناها استفاده میکردند، اما امروزه رنگ ساختمانی شیمیایی در انواع مختلف، جایگزین مدل طبیعی آن شده است.
شرکت پخش رنگ تهران با سابقه ای طولانی در زمینه ی تولید و پخش انواع رنگ پلی اورتان ، رنگ صنعتی، اپوکسی، ساختمانی، اتومبیلی، انواع تینر و حلال، ابزار های رنگ آمیزی و … آماده خدمت رسانی به شماست. همچنین مشاوران رنگ تهران با تسلطی که بر انواع رنگ و ماهیت فضاهای مورد استفاده آن دارند، امکان ارائه مشاوره رایگان برای خریدی مطمئن تر را نیز دارند. جهت کسب هرگونه اطلاعات بیشتر از طریق وبسایت با این مجموعه در ارتباط باشید.
این مطلب، خبرآگهی است و پایگاه خبری دنیای برند درباره محتوای آن هیچ نظری ندارد.