کفپوش های بتنی

بررسی پرکاربردترین کفپوش های بتنی

پایگاه خبری دنیای برند، بتن از مخلوطی از آب، سیمان و سنگ ریزه یا شن و ماسه، بتن را تشکیل شده است. به مرور زمان، بشر با مشاهده استقامت بتن، تصمیم به ساخت کفپوش هایی از جنس بتن گرفت که به آن موزاییک بتنی نیز گفته می شود به طور کلی این کفپوش ها به دو دسته عمده تقسیم بندی می شوند:

  • بلوک های پازلی
  • دال بتنی

پس از جنگ جهانی دوم، هلندی ها برای مقابله با کمبود آجر تصمیم به استفاده از بتن برای ساخت بلوک گرفتند. این بلوک های بتنی به عنوان کفپوش بتنی استفاده می کنند. البته علی رغم استحکام بالا، از نظر ظاهری مورد تایید همگان قرار نگرفتند؛ هر چند که طرفداران آن هم کم نیستند.

دال های بتنی، حاوی ضخامت کمتری نسبت به بلوک ها هستند اما این به معنای کاهش مقاومت نیست؛ بلکه حتی با وجود ضخامت کم تر، همچنان استحکام بالای خود را حفظ کرده است. همچنین با توجه به داشتن ظاهری همچون سنگ طبیعی، از نظر زیبایی هم مورد قبول اکثریت هستند.

انواع کفپوش بتنی

مخلوط سازنده بتن، به مرور خشک می شود و زمینه را برای پهن کردن آن و ساخت کفپوشی مقاوم، فراهم می سازد. هم چنین امروزه به طور گسترده این کفپوش ها به صورت آماده و پیش ساخته توسط کارخانجات روانه بازار می گردند. کفپوش های بتنی با توجه به کاربردی که دارند و موادی که در ساختشان استفاده می گردد، به انواع مختلف تقسیم بندی می گردد. در ادامه سه مورد از انواع پرکاربرد کفپوش بتنی، توضیح داده شده است:

  کفپوش بتنی واش بتن

واش بتن از نام انگلیسی آن یعنی «washed Concrete» برگرفته شده استو به معنای بتن شسته شده می باشد. با توجه به ظاهر زیبایی که به علت وجود سنگ ریزه ها دارد، برای زیباسازی و پوشش کف مکان هایی همچون طراحی و دیزاین فضای سبز به کار می رود. مزیت واش بتن ها تنها به زیبایی منتهی نمی شود و شامل استحکام بالا و تنوع رنگ بسیار می باشد.

Review of the most commonly used concrete floors 0 - بررسی پرکاربردترین کفپوش های بتنیکفپوش واش بتن از نظر برجستگی

موزاییک واش بتن از مخلوط بتن، سنگ ریزه های رنگی، روان کننده و چسب بتن ساخته می شود. عمل شستشوی این موزاییک ها با اسید انجام می گیرد. درجه برجستگی موزاییک های واش بتن، بسته به میزان شستشوی آن ها با اسید یا اصطلاحا ساب آن ها، متفاوت است. بر اساس میزان برجستگی کفپوش های واش بتن به دو دسته زیر تقسیم بندی می گردد:

واش بتن سنگ ریز(آنتیک)

این کفپوش از سنگ هایی با ابعاد بسیار کوچک  ساخته می شود. تراکم سنگ ریزه ها در این مدل، بالاست و همین مورد باعث مقاومت زیاد این کفپوش ها می شود. هم چنین اگر از نظر راحتی راه رفتن بخواهیم مقایسه ای با نوع سنگ درشت داشته باشیم، در این مدل راحتی بیشتر است؛ خصوصا برای خانم هایی با کفش پاشنه بلند!

واش بتن سنگ درشت

این نوع موزاییک از سنگ های درشت تر نسبت به آنتیک، استفاده می گردد. البته ابعاد سنگ های مورد استفاده یکدست نیستند و به همین علت میزان برجستگی ها آن، یکسان نیست.

Review of the most commonly used concrete floors 1 - بررسی پرکاربردترین کفپوش های بتنیکفپوش بتنی از نظر روش تولید

کفپوش های بتنی با استفاده از مواد مشابه، بسته به دستگاه استفاده شده در ساخت به انواع کفپوش های پرسی و کفپوش های ویبره ای  تقسیم بندی می گردند. که در ادامه هر کدام از این موارد بررسی شده اند.

  کفپوش بتنی پرسی

بتن به عنوان از سیمان مشتق می گردد و در تراکم های متفاوت موجودند. در کفپوش های بتنی پرسی، بتن مورد استفاده از طریق دستگاه پرس، متراکم می گردد. به گونه ای که دستگاه پرس، با اعمال فشار زیاد موجب خارج شدن آب از مواد بتن می شود. این فشار بالا مقاومت بالایی به کفپوش پرسی می بخشد و سریع تر هم خشک می گردد. روش پرس شامل دو روش پرس خشک و پرس تر می گردد که هر یک به تفکیک، توضیح داده شده است.

پرس خشک

در این روش مواد سازنده بتن، بدون آب و خشک وارد مخلوط کن های مکانیکی میگردند و داخل قالب های مخصوص ریخته می شوند. پس از پرس، از قالب خارج شده و بسته بندی و روانه بازار می شوند.

پرس تر

در این مدل، همانطور که از نامش پیداست، در ترکیب مصالح، آب هم موجود است و به مخلوط شدن راحت تر کمک میکند. به کمک پرس، آب هم از بتن خارج شده و آماده بقیه مراحل می گردد.

 

  کفپوش بتنی ویبره ای

کفپوش بتنی ویبره ای بسیار پر کاربرد می باشد. جالب است بدانید کشور آلمان و ایتالیا جز سردم داران تولیدکنندگان کفپوش های ویبره ای هستند. علت این نام گذاری استفاده از دستگاه های  لرزاننده می باشد. طی فرآیند ساخت این کفپوش ها، فشاری بر موزاییک وارد نمی شود و از لرزش برای یکنواخت سازی مواد کف پوش، استفاده می گردد. از آنجایی که در ساخت این موزاییک ها از ویبره استفاده شده، سطح صافی دارند و نیاز به شستشو با اسید ندارند.

 

این مطلب، خبرآگهی است و پایگاه خبری دنیای برند درباره محتوای آن هیچ نظری ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *