کاوشگر «وایپر» که اولین ماهنورد رباتیک ناسا به شمار میرود، اکنون نیمی از مسیر مونتاژ خود را طی کرده است و تلاش برای آمادهسازی آن ادامه دارد.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند و به نقل از ناسا، گروه ماموریت «کاوشگر تحقیقاتی کشف مواد فرّار» یا «وایپر»(VIPER) در حال مونتاژ وسیله نقلیه پروازی هستند که سال آینده قرار است به سطح ماه برود. در واقع، آنها تقریبا در نیمه راه مونتاژ کاوشگر هستند و علاقمندان میتوانند روند کار را به صورت تعاملی تماشا کنند و سخنان کارشناسان گروه را در جریان پخش زنده بشنوند.
همه گروههای علمی، محمولههای خود را به گروه «آزمایش و ادغام سیستمهای وایپر» تحویل دادهاند تا آنها را در ماهنورد واقعی نصب کنند. در واقع، همه محمولهها به جز یکی از پیش نصب شدهاند. این یک نقطه عطف بزرگ در تابستان گذشته بود و یک هدف دشوار برای بسیاری از پروژههای پروازی به شمار میرود.
گروه وایپر، قطعات کلیدی سختافزاری را از فروشندگان خارجی گوناگون تحویل گرفتهاند. این نیز یک نقطه عطف بسیار مهم به شمار میرود زیرا تعداد زیادی از فروشندگان به دلیل مشکلات زنجیره تامین در دوران همهگیری کووید-۱۹ که همچنان از راههای غیرمنتظره در سرتاسر صنعت بازتاب مییابد، در تحویل قطعات حیاتی پروژه کاملا عقب بودند. وایپر از این مرحله توسعه گذشته است و اکنون میتوان روی گردآوری همه چیز در یک ماهنورد فعال تمرکز کرد.
بنابراین، گروه اکنون میتوانند دقیقا ببینند که طرحهای آنها در واقعیت چقدر خوب عمل میکنند. در نیمه اول ساخت ماهنورد، مواردی وجود داشت که گروه مجبور شدند آنها را بررسی کنند. از جمله این موارد، مشکلات مربوط به اتصالدهنده بود که مانع کارآیی درست میشد و گروه آنها را کشف و اصلاح کردند. همچنین، آنها برخی از ویژگیهای غیرمنتظره مربوط به عملکرد را پیدا کردند که توسط برخی سختافزارهای فاش شده بودند. گروه مجبور شدند آنها را در برنامههای خود برای نحوه عملکرد وایپر قرار دهند. این مشکلات و راهحلهای آنها همگی بخشی از فرآیند چالشبرانگیز ساخت کاوشگر و اطمینان یافتن از عملکرد آن هستند تا تضمین شود که کاوشگر میتواند در محیط بسیار ناملایم روی سطح ماه زنده بماند.
هنگامی که گروه وایپر مونتاژ ماهنورد را کامل کنند، گام بعدی آنها آزمایش کردن آن در محیطهای گوناگونی خواهد بود که قرار است در ماموریت مشاهده کند. این فعالیتها، تمرکز اصلی گروه در سال ۲۰۲۴ و گام نهایی پیش از پرتاب وایپر خواهند بود.
علاقمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کاوشگر وایپر، به وبسایت ناسا مراجعه کنند.
پایان
منبع