موزه فرش قطعاتی از فرشهای قشقایی که در گنجینه آن نگهداری میشد را رونمایی کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، موزه فرش عصر روز گذشته برای نخستین بار، ۲۰ قطعه فرش از جمله آثار گنجینه خود را در معرض دید عموم قرار داده که در میان آنها چهار قطعه فرش ممتاز عشایر قشقایی نیز به چشم میخورد که در صدههای اخیر بافته شدهاند.
تمام این آثار از جمله فرشهای قشقایی است که در استان فارس بافته شدهاند و در این مجموعه پردهای متعلق به استان فارس با کتیبه و تاریخ بافت سال ۱۳۳۳ ه. ق، قالی نیریز با طرح درختی متعلق به اواخر دوره قاجار و فرش بولوردی با طرح لچک ترنج شیراز با تاریخ بافت اواخر قرن ۱۳ ه. ق، به اضافه یک قطعه رو تکلی (پوشش ویژه چارپایان) به نمایش گذاشته شده است. این روتکلی در حدود دهه ۵۰ جهت استفاده از حیوانات بارکش استفاده میشد و اینک منسوخ شده است.
پرهام جانفشان (مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران) در مراسم رونمایی از این چهار قطعه فرش عشایر قشقایی گفت: شرایط باید به گونهای برنامهریزی و مدیریت شود تا گنیجنههای نفیس موزه فرش به صورت نمایشگاهی برای عموم علاقهمندان و گردشگران به نمایش گذاشته شود. فرش برند جهانی هنر ایران است و بازدید از موزه فرش بخشی از برنامه اصلی گردشگرانی است که به ایران سفر میکنند، پس باید بیش از گذشته برای حفظ و معرفی این هنر چندهزار ساله در مقابل کشورهای رقیب که به دنبال الگوگیری از فرش ایران است، تلاش کرد.
جانفشان با اعلام اینکه برگزاری چنین رویدادهایی موجب برندسازی برای موزههای استان میشود، گفت: فرش ایرانی براساس فرهنگ، اندیشه و باور مردم مناطق مختلف این سرزمین کهن بافته شده و این موضوع تنوع زیادی را در طرح و نقش فرش ایرانی بهوجود آورده است که باید در قالب نمایشگاههای مختلف منطقهای و قومی به نمایش عموم و گردشگران خارجی گذاشته شود.
وی گفت: شرایط باید برای حضور پرنگ و فعال پژوهشگران و محققان در موزه فرش فراهم شود، امروز موزهها تنها مکانی برای نمایش آثار فرهنگی و تاریخی نیستند بلکه باید اقدامات علمی و پژوهشی اساتید در قالب مقالات تخصصی منتشر شود.
این آثار که در قالب نمایشگاههای فصلی موزه فرش برگزار شده است، تا پایان تابستان در معرض دید عموم قرار دارد.