عقب نشینی ترامپ از تحریم هوآوی

ترامپ از تصمیمات اخیر خود در ارتباط با برند هوآوی عقب‌نشینی کرد

موسس و رهبر شرکت هوآوی، در مصاحبه‌ای به گوگل هشدار داد که اگر هوآوی مجبور به بهره‌گیری از راهکارهای جایگزین برای نسخه‌های فعلی سیستم‌عامل اندروید گوگل روی گوشی‌های خود شود، گوگل ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون کاربر خود را از دست خواهد داد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام هوآوی، برندهای بزرگ تولیدکننده محصولات تکنولوژیک، بالاخص شرکت‌های تولیدکننده قطعات گوشی تلفن همراه، برای ساخت زنجیره تأمین مربوط به گوشی‌های هوشمند باید ارتباط تنگاتنگی با هم داشته باشند. هر جا که این ارتباط دچار چالش شود، در واقع کل زنجیره تأمین دچار مشکل شده و هر دو طرف این ماجرا متضرر خواهند شد. این امری است که در ارتباط با گوگل و هوآوی اتفاق افتاد به همین دلیل هر دو طرف به دنبال راه‌حلی برای خروج از بحران فعلی هستند.

در طرف هوآوی، این شرکت با بهره‌گیری از مهندسان ارشد طراح هسته سیستم‌عامل اندروید که هم‌اکنون در استخدام خود دارد اقدام به تولید سیستم‌عامل اختصاصی خود به‌نوعی کرده که کاربران گوشی‌های این برند همچنان بتوانند با ملاحظات امنیتی و بازده بالا همچنان از نرم‌افزارهای اندروید مدنظر خود بهره ببرند. همچنین بر مبنای برخی خبرها در این سیستم‌عامل جدید برخی نقاط قوت در مقایسه با نسخه‌های فعلی سیستم‌عامل اندروید در نظر گرفته شده است.

علاوه بر گوگل، سایر شرکت‌های آمریکایی هم با نگرانی اخبار مربوط به تصمیمات دولتشان را پیگیری می‌کنند تا متوجه شوند این مشتری ۱۱ میلیارد دلاری محصولاتشان درنهایت آن‌ها را با منابع دیگر جایگزین می‌کند یا به همکاری با آن‌ها ادامه می‌دهد.

تمام این موارد موجب شد که گوگل به همراه برخی دیگر از شرکت‌های آمریکایی مذاکراتی با دولت آمریکا در ارتباط با نگرانی خود داشته باشند که نتیجه این امر تجدیدنظر تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا در تصمیم قبلی خود مبنی بر قطع ارتباط شرکت‌های آمریکایی با هوآوی و اعلام آن در اجلاس سران ۲۰ کشور صنعتی در ملاقات با رئیس‌جمهور چین بود.

ترامپ در این دیدار گفت که با چین به آتش‌بس اقتصادی رسیده و قصد دارد از برخی محدودیت‌هایی که برای فروش تجهیزات تولید شرکت‌های آمریکایی به هوآوی در نظر داشت، صرف‌نظر کند و جنگ تعرفه‌ها را متوقف کند. البته هنوز جزئیات این تصمیم اجرایی مشخص نشده، ولی حداقل واضح است که آمریکا متوجه شده که فشار بیش‌ازحد بر چین و شرکت‌های چینی مانند هوآوی در نهایت به ضرر خود آمریکا و شرکت‌های آمریکایی بدل می‌شود و ازاین‌رو مجبور به تغییر استراتژی خود شده است.

باید منتظر ماند و دید که در مراحل بعدی مذاکرات بین دو کشور کار به کجا می‌انجامد و این دو کشور چه توافقی برای همکاری فی‌مابین در نظر می‌گیرند ولی آنچه واضح است این است که فضا به سمت آرامش حرکت می‌کند و پس از تلاطمی که به ضرر همه بازیگران این عرصه بود، همه طرف‌ها تصمیم به ارزیابی مجدد صحنه و اتخاذ تصمیمات عاقلانه‌تر به نفع بازار مصرف گرفته‌اند.