برند سازی محصولات عشایر

برند سازی محصولات عشایر خراسان جنوبی در دستور کار قرار می‌گیرد

معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه کارگروه محرومیت زدایی در استان به دستور استاندار تشکیل شده است گفت: برندسازی برای محصولات عشایری خراسان جنوبی مدنظر باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سیدمجتبی علوی‌مقدم عصر امروز در جلسه شورای عشایری خراسان جنوبی اظهار داشت: عشایر یکی از جوامع مهم و ارزشمند در جامعه است و خراسان جنوبی یکی از استان‌هایی است که از وجود نعمت جامعه عشایر برخوردار است.

وی با بیان اینکه اگر توجه کافی به جامعه عشایری صورت نگیرد در چند موردبه مشکل برمی‌خوریم افزود: عشایر قشر غیور جامعه‌اند که در کنار تولیدات دامی، زراعی، پروتئینی و صنایع دستی از مرزهای استان دفاع می‌کنند.

بیشتر بخوانید

معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: عشایر به راستی قشری قانع و جزو ذخایر انقلابند اما باید به این امر توجه داشته باشیم که آنها در سال‌های خشکسالی درگیر مشکلات بوده و باید برای رفع مشکلات آنها تلاش کنیم.

علوی‌مقدم بیان کرد: با عنایت استاندار کارگروه محرومیت زدایی در استان تشکیل شده که هدف از تشکیل این کارگروه اجرای اقدامات موثر در نقاط محروم و عشایری است تا از موازی کاری جلوگیری شود و توجه لازم به نقاط محروم داشته باشیم.

وی گفت: یکی از اموری که باید برای عشایر در نظر گرفته شود برندسازی محصولات عشایر است که باید مدنظر باشد و برای توزیع و فروش آن نیز برنامه‌ریزی شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی افزود: حذف واسطه‌ها باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود تا منابع مالی بیشتری نصیب عشایر شود از طرفی در سال‌های خشکسالی کمبود علوفه مشکلات اصلی عشایر است که باید توجه جدی شود.

افزایش فاصله مرزنشینی از ۲۰ کیلومتر به ۵۰ کیلومتر تغییر یابد

رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: در جلسه قبلی شورای عشایری نکاتی از مشکلات پیش روی عشایر استان مطرح شد هرچند  عشایر نیاز به معرفی ندارند  اما مشکلات عشایر همچنان وجود دارد.

الله‌نظر اسعدزاده با بیان اینکه یکی از مشکلات عشایر خراسان جنوبی این است که در آیین‌نامه اجرایی ساماندهی امور عشایر توجه بیشتری شود افزود: تقویت همه جانبه  برای عشایر استان مدنظر باشد.

وی گفت: در زمینه  خرید تضمینی تولیدات دامی و گوشت قرمز عشایر با مشکل مواجه‌اند و عواید آن به جیب دلال می‌رود که در پرداخت تضمینی ندارد و  باید خرید تضمینی گوشت قرمز در دستور کار قرار گیرد.

رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی بیان کرد: تامین نهاده در توان عشایر نیست و اگر علوفه یارانه‌ای تخصیص یابد شاید بتواند مرهمی بر زخم‌های عشایر در این سال‌های خشکسالی و گرانی باشد.

اسعدزاده اظهار داشت: مرزنشینان تا شعاع ۲۰ کیلومتر مشمول سوخت هستند و این امر یکی از تبعات خوب آن مهاجرت معکوس را  رقم زده است.

وی افزود: تقاضا داریم این ۲۰ کیلومتر به ۵۰ کیلومتر سکونت در شعاع مرزی برسد چون در فاصله ۲۰ کیلومتر جمعیت کمی زندگی می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنکی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی نیز گفت: عشایر کشور حافظان فرهنگ بوده و هستند و توجه به آثار و هنر عشایر اهمیت زیادی دارد.

حسن رمضانی با بیان اینکه برخی از آثار هنر دست عشایر زبانزد است و می‌تواند در بخش‌های مختلف اشتغال ایجاد کند گفت: تجارب موفقی از عشایر داریم که با وجود مشکلات به زیست بوم خود برگشته و آنجا را آباد کرده‌اند.

وی اظهار داشت: در سرفصل‌های اعتباری عشایری کشور حمایت از طرح‌های بوم‌گردی در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنکی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: امسال ۱۶ میلیارد تومان تسهیلات روستایی عشایری داشتیم و در زمینه عرضه تولیدات عشایری در نمایشگاه‌های استان‌های مختلف حضور داشته و این فرصت خوبی برای فروش محصولات عشایر است.

منبع: http://bit.ly/2WmJBYY