پایگاه خبری دنیای برند، تقاضای جمعی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از «کفش ملی و آتیه صبا» به تصویب مجلس رسید.
تقاضای تعدادی از نمایندگان محترم برای تحقیق و تفحص از «کفش ملی و نحوه مدیریت شرکتها و اموال بازنشستگان در مجموعه شرکتهای (هلدینگ) آتیه صبا» در دستورکار جلسه علنی صبح امروز سهشنبه مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی با اشاره به تصویب این تقاضا در جلسه این کمیسیون محورهای تحقیق و تفحص را به این شرح اعلام کرد:
۱- بازنشستگان عزیز کشور از اقشار مهمی هستند که در مباحث مختلف مورد بی توجهی قرار گرفته اند.
با عنایت به اینکه معیشت بازنشستگان اهمیت بالایی برای نمایندگان مجلس و همه دلسوزان کشور دارد، حراست و حفاظت از اموال آنان همواره در اولویت است. اگر اموال متعلق به بازنشستگان کشور در مسیر درست به کارگرفته و به خوبی مدیریت شود، می تواند سود سرشاری برای کشور و بازنشستگان داشته باشد. در مقابل اگر مدیریت نامطلوبی شکل گیرد، می تواند باعث ضربه به کشور و همچنین قشر عزیز و زحمت کش بازنشسته شود. شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا مسئولیت بخشی از اموال مهم بازنشستگان کشور را در اختیار دارد. برای مثال، کارخانه کفش ملی که متعلق به بازنشستگان است، نامی پرآوازه در بین مردمان ایران زمین است. این کارخانه در سالیان گذشته در جهت پرداخت بدهی دولت، به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد. کارخانه کفش ملی در دولتهای مختلف دچار مشکلات عدیده ای شد و مورد بی لطفی و بی توجهی قرار گرفت. بازنشستگان و فعالان رسانه ای بارها در این خصوص ابراز نگرانی کردند که چه شده است که کارخانه ای که روزی دارای هزاران کارگر بود و در تولید کشور نقش بسزایی داشت، الان به گونه ای شده است که حتی کارخانه و ماشین آلاتی ندارند؛ در صورتی که با نشان تجاری (برند) مشهور این شرکت می توانست در حوزه بین الملل دارای شعبات متعدد باشد. این کارخانه با آن نام و آوازه و ظرفیتی که داشت، می توانست نقش بسزایی در سودآوری برای بازنشستگان و همچنین خدمت به تولید کشور داشته باشد.
ضرورت دارد مشخص شود که چرا این دارایی های مطرح و مهم بازنشستگان، مورد بی توجهی قرار گرفته و چه افرادی و چه سیاست هایی باعث بوجود آمدن چنین وضعیتی برای شرکتهایی همچون کفش ملی شده اند. این ظرفیت می توانست خدمت بزرگی به ایجاد اشتغال و تولید ملی کند، اما دقیقا برعکس عمل گردیده و صرفا هم اکنون این کارخانه خریدار کفش های سایر تولیدی هاست. شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا که مدیریت شرکتهای مختلفی همچون کفش ملی را برعهده دارد، در خصوص مدیریت سایر شرکتها نیز عملکرد مطلوبی نداشته است و ضرورت دارد عملکرد این هلدینگ که دارایی بازنشستگان در اختیارش می باشد، مورد بررسی ویژه و تحقیق و تفحص قرار گیرد.
۲-عملکرد و نحوه مدیریت شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا درخصوص شرکتهای زیرمجموعه
۳-عملکرد مالی، فعالیت های تخصصی و قرارداد های کلان شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا و شرکت های زیر مجموعه همچون کفش ملی
۴-بررسی صورت های مالی آتیه صبا و شرکتها از جمله کفش ملی
۵-بررسی نحوه انتخاب و انتصاب مدیران عامل، هیات مدیره ها، معاونین، مشاوران و تجارب کاری، مدارک تحصیلی و حقوق مزایای ایشان توسط شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا
۶-بررسی آیین نامه های اداری و استخدامی و چگونگی بکارگیری و قطع همکاری با افراد
۷-بررسی وضعیت اموال و مستغلات آتیه صبا و شرکتهای زیر مجموعه از جمله کفش ملی
در ادامه عباس مقتدایی به عنوان نماینده متقاضیان تحقیق و تفحص توضیحاتی را در این باره ارائه کرد. وی در این باره گفت: ما متعهد شدیم در عرصه نظارتی نقش و جایگاه مجلس را ارتقا دهیم و این تحقیق و تفحص در همین راستا مطرح شده است.
پایگاه خبری دنیای برند را در اینستاگرام دنبال کنید |
نماینده اصفهان یادآور شد: صندوق بازنشستگی کشوری ۵ هلدینگ دارد که بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهد. هلدینگ انرژی، صنایع غذایی، ساختمانی و آتیه صبا از جمله این هولدینگها هستند. شرکت های ذیل آتیه صبا نیز در زمینه صنعت و معدن، حمل و نقل، گردشگری و صنایع غذایی فعالیت میکنند که فقط یک قلم هواپیمایی آسمان است. همچنین ۵۰ هتل ۳ و ۴ ستاره ذیل این هولدینگ قرار دارد که در سال ۹۶، به جای سود سه میلیارد ضرر داده است. آن وقت بازنشستگان کشوری نشستهاند که این مجموعه منافعشان را تامین کند.
مقتدایی ادامه داد: شرکت کفش ملی از زیر مجموعه های این هلدینگ است که روزگاری ۱۲ هزار نفر در آن کار می کردند و امروز فقط یک تابلو دارد و زمین را فروختهاند. چندین و چند شرکت زیانده هم ذیل این مجموعه هستند. انتظار این است که در برابر حقوق های نجومی حداقل این شرکتها سودده باشد.
وی در پایان اضافه کرد: آپاداناصرام نیز ۲۴۳ میلیارد تومان زیان می دهد که در واقع به باد دادن اموال بازنشستگان است.
در نهایت گزارش تحقیق و تفحص به رای مجلس گذاشته شد که در نهایت با رای ۱۳۳ نماینده این تحقیق و تفحص تصویب شد.
منبع: ایسنا