پایگاه خبری دنیای برند، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی با بیان اینکه در حال حاضر تخمین زده میشود نیاز سالانه کشور ۱۰ تا ۱۲ هزار تن تنباکو است که سال گذشته حدود ۵۰۰۰ تن از آن در کشور تولید شده، تصریح کرد: خلاء بین تولید مصرف عمدتا از طریق قاچاق یا تولید محصول تقلبی پر میشود و کالاهای تقلبی با جعل برندهای مطرح و قیمت بالا فروخته میشوند.
محمدرضا تاجدار با بیان اینکه بر اساس نامه دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با مصرف دخانیات به وزیر وقت صمت، تنباکو معسل از مصادیق تبلیغ معرفی و تولید و واردات آن ممنوع اعلام شد، تصریح کرد: بر این اساس یک شبه تولید و واردات محصولی که ۱۰ هزار تن مصرف دارد، متوقف شد. اما با شکایت انجمن در دیوان عدالت اداری اجرای این بخشنامه ابتدا متوقف شد. اما در جلسه دیوان عدالت اداری نامه یاد شده مغایر با قانون تشخیص داده نشد و در نهایت واردات و تولید این محصول محدود شد.
وی افزود: از این مصرف ۱۰ هزار تنی، سه تا۴۰۰۰ تن تنباکو در سال گذشته از طریق تولید و واردات قانونی و مابقی از طریق قاچاق تامین شد. در نهایت در سال جاری جلسهای در وزارت اقتصاد در حیطه مقررات زدایی برگزار و مقرر شد واردات و تولید قانونی تنباکوی معسل مجاز باشد تا نیاز کشور در این قالب تامین شود.
به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی، با توجه به فرآیند طولانی حضور مجدد صاحبان اصلی برندها به دلیل تحریمها و عدم حضور تولیدکنندگان در سالهای گذشته، ایجاد زیرساختهای لازم برای تولید ۱۰۰ درصد تنباکوی معسل مورد نیاز کشور زمانبر خواهد بود. در حال حاضر تخمین زده میشود نیاز سالانه کشور ۱۰ تا ۱۲ هزار تن تنباکو است که سال گذشته حدود ۵۰۰۰ تن از آن در کشور تولید شد. خلا بین تولید مصرف عمدتا از طریق قاچاق یا تولید محصول تقلبی پر میشود، چرا که واردات قانونی در سالهای گذشته ناچیز بوده است. کالاهای تقلبی با جعل برندهای مطرح و قیمت بالا فروخته میشوند.
وی افزود: علت تولید نسبتا بالای تنباکوی تقلبی این است که تولید تنباکو معسل ساده است، ماشین آلات خاصی نیاز ندارد و بیشتر نیروبر است.
پایگاه خبری دنیای برند را در اینستاگرام دنبال کنید |
گفتنی است؛ پیشتر رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، از لغو ممنوعیت تولید تنباکوی معطر خبر داده و گفته بود که اولویت این است که حدودی که قبلا برای تنباکو وضع نشده است را داشته باشیم و در این زمینه همکاری وزارت صمت در کاهش تنوع عطر و طعم بسیار حائز اهمیت است.
منبع: ایسنا