پایگاه خبری دنیای برند، معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: گلوگاه توسعه بخش معدن کشور فناوری و نوآوری است و تبدیل کردن بخش معدن به بازار فناوری باید دغدغه اصلی اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور شود و شبکه همکاری اکوسیستم نوآوری و فناوری با بخش معدن ایجاد شود.
رضا محتشمی پور در نشست با فعالان اکوسیستم فناوری و نوآوری حوزه معادن و صنایع معدنی با بیان این مطلب،افزود: اساساً حوزه معدن وقتی میتواند نقش سازنده در اقتصاد ایفا کند که یا نقش بازار را به خود بگیرد و یا نقش فناوری را.
وی با بیان اینکه به نسبت ظرفیتهای معدنی توسعه خوب و قابل قبولی داشته ایم، افزود: بخش معدن به لحاظ توان مالی و اجراییقابلیتهای حائز اهمیتی دارد اما نقش عامل فناوری در حوزه معدن باید به عنوان یک گلوگاه ارتقا یابد.
باید ظرفیت های اکوسیستم فناوری کشور به بخش معدن شناسانده شود
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تقاضای استفاده از فناوری در بخش معدن مناسب نیست، گفت: عدم شناخت از ظرفیت های فناوری کشور یکی از دلایل این مساله میتواند باشد که باید ظرفیتهای اکوسیستم فناوری کشور به بخشمعدن شناسانده شود.
محتشمی پور ادامه داد: بخشی از این کمبود تقاضاها نیز به خاطر ایرادات قاعده گذاری است، موضوع بعدی عدم شناخت از مسایلآینده همانند مباحث هوشمند سازی می باشد. همچنین چالشهای انرژی از مسائل جدی حوزه معدن است.
در حال طراحی شبکه ارتباطی اکوسیستم نوآوری و فناوری با بخش معدن هستیم
وی در پایان گفت: مهمترین کمک اکوسیستم فناوری این است که در حوزه نوآوری و فناوری معادن و صنایع معدنی شبکه همکاری ایجادنماید، وجود شبکه های به هم پیوسته ظرفیتها در ارتقای حوزه فناوری معادن و صنایع معدنی نقش قابل توجهی خواهد داشت.
در ادامه نمایندگان شرکت های فناور، دانش بنیان و شتاب دهنده در حوزه معادن و صنایع معدنی به بیان مهمترین پیشنهادات و نقطهنظرات خود پرداختند.
پیشنهادات اکوسیستم فناوری و نوآوری
افزایش جرات نوآوری در مدیران، تعامل میان زیستبوم فناوری و بخش دولتی، بازنگری رویه ها و فرآیندها با نگاه خلاقیت محور شرکتهای فناور و نوآور، قبول مسئولیت نوآوری توسط مدیران در حوزه عمل و توجه به سرمایهگذاری در این زمینه، برنامهریزی برای استفاده ازظرفیت های معدنی کشورمان و بازارهای جهانی آن از جمله پیشنهادات بوده است.
شرکت های فناور، شتاب دهنده و دانش بنیان همچنین مسائلی از جمله سرمایه گذاری در طرح های خلاقانه حوزه پایین دستی مس وفولاد، ارتباط صنایع پیشران با بنگاههای کوچک و متوسط، ریلگذاری و زیرساخت برای پیاده سازی اقتصاد دانش بنیان، شبکه سازیمیان شرکتهای دانشبنیان و سرمایهگذاران و مکانیزاسیون معادن را مطرح کردند.
رونق تولید قطعات و تولید ماشینآلات، بومی سازی صنایع هایتک در صنایع پیشرفته، استفاده از صندوق های جسورانه بورسی، تسهیل تامین زمین و مواد اولیه، فرهنگ سازی استفاده از نوآوری و فناوری، برنامه ریزی متناسب با اکوسیستم دانش بنیان و تمرکز در طرحهایتحول زایی پیشران از دیگر پیشنهادات بوده است.
منبع: شاتا