پایگاه خبری دنیای برند، کشت ۵۰۰ هکتاری گل گاوزبان در رودسر، این شهرستان را به پایتخت گل گاوزبان تبدیل کرده است که در راستای شکوفایی اقتصادی، برندسازی محصول گل گاوزبان اشکور ضرورت دارد.
خدیجه جعفرپور: گیلان به لحاظ تنوع اقلیمی، زیست محیطی و وجود انواع محصولات کشاورزی و باغی در کشور منحصر به فرد است. این تنوع در محصولات کشاورزی و باغی موجب رونق بخشی جشنوارههای مختلف در گیلان شده است. جشنواره برداشت گل گاوزبان یکی از رویدادهای جذاب و مخاطب پسند است، که هر ساله همزمان برداشت گیاه ارزشمند گل گاوزبان، در روستای اشکور رحیم آباد رودسر برگزار میشود.
اشکور رحیم آباد رودسر یکی از قطبهای تولید گیاه گل گاوزبان در کشور و گیلان به شمار میرود که هر ساله در چنین ایامی میزبان حضور علاقه مندان و گردشگران از نقاط مختلف کشور و استان سرسبز گیلان میشود. اشکور رحیم آباد رودسر در کنار گیاه ارزشمند گل گاوزبان، درختان و باغات پربار گردو، فندوق و انواع گیاهان دارویی را در خود جای داده است.
رودسر پایتخت گل گاوزبان کشور
«صالح محمدی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه گیلان رتبه اول تولید محصول گل گاوزبان را در سطح کشور دارد، اظهار کرد: ۶ هزار و ۴۰۰ بهره بردار در شهرستانهای رودسر، املش، آستارا، سیاهکل، تالش، رودبار و رضوانشهر به کشت و کار این محصول مشغول هستند.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی در راستای شعار سال مهار تورم و رشد تولید با پتانسیلهایی که در مناطق مختلف استان وجود دارد به معرفی آنها با نگاه فرهنگی و هنری میپردازد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه جشنواره ریشه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارد، گفت: برپایی جشنوارهها فرصتی برای معرفی محصولات کشاورزی گیلان و ارتقای سطحی کیفی و کمی این محصولات است.
محمدی با بیان گل گاوزبان ریشه در فر هنگ گیلان دارد، اضافه کرد: این گیاه دارویی که در گیلان سبز رویش یافته و منبع ثروت و اقتصادزا است.
وی از رویش ۱۸۲۲ نوع گیاه در گیلان خبر داد و افزود: از این تعداد، ۴۵۰ گیاه خاصیت دارویی و درمانی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه گیاه گل گاوزبان در اشکور پیشینه تاریخی دارد، گفت: اشکور با داشتن مردان پرتلاش و بانوانی که در کنار مردانشان در تولید محصول همت میکنند از جمله روستاهای اثرگذار در بخش کشاورزی است.
محمدی ادامه داد: ۱۲۱۰ هکتار سطح زیر کشت گل گاوزبان در کشور وجود دارد که ۹۳۷ هکتار آن در استان گیلان و بیش از ۵۰۰ هکتار در شهرستان رودسر است.
وی با بیان اینکه رودسر به پایتخت گل گاوزبان کشور معرفی شده است، افزود: رودسر با تولید ۴ هزار ۴۹۰ تن محصول تر این گیاه، به ارزش سه هزار و۵۰۰ میلیارد ریال، از شهرستانهای مؤثر در بخش کشاورزی است.
زیرساختهای گردشگری و کشاورزی اشکور فراهم شود
«محمدرضا شهاب زاده» فرماندار رودسر، با اشاره به طبیعت بکر و آرام اشکورات این شهرستان اظهار کرد: این شهرستان با مواهب طبیعی بینظیر سرشار از جاذبههای گردشگری است که در ایام مختلف سال حجم زیادی از مسافران به این شهرستان سفر میکنند تا از مناظر طبیعی و جذاب، سرسبزی و هوای پاک آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مزیت و استعدادهای اشکور در بخشهای اقتصاد گردشگری و کشاورزی است، افزود: برای تحقق اقتصاد گردشگری و کشاورزی، باید زیر ساختهای لازم فراهم شود.
تاکید بر بهره گیری از ظرفیتها
«سیروس حسین خانی» دبیر جشنواره گل گاوزبان اشکور در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: ایجاد شور و نشاط و انگیزه در بین کشاورزان، ارتقای سطح آگاهی کشاورزان در توسعه و ترویج فرهنگ تولید و مصرف مواد غذایی سالم و ارگانیک، برندسازی محصول گل گاوزبان، ایجاد اشتغال پایدار، توسعه گردشگری گل گاوزبان، اعلان شکرانه محصول از اهداف مهم برگزاری این جشنواره بوده است.
وی با بیان اینکه اشکورات از ظرفیتهای بالایی در توسعه بویژه در حوزه کشاورزی برخوردار است، افزود: باید از این ظرفیتها به بهترین شکل ممکن بهره گیری شود.
رودسر در تولید گل گاوزبان رتبه اول کشور را دارد
«حسین نیک فرجام» مدیر جهاد کشاورزی رودسر با اشاره به اینکه این شهرستان رودسر دارای ۴۹۰ هکتار سطح زیر کشت گل گاوزبان است، اظهار کرد: حدود ۴ هزار و ۵۰۰ بهره بردار به کشت و برداشت گل گاوزبان در این رودسر مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه شهرستان رودسر در تولید گل گاوزبان رتبه اول کشور را دارد، افزود: سال گذشته این محصول گیاهی اشکور به کشورهای آسیای میانه، چین، ویتنام صادر شده است.
مدیر جهاد کشاورزی رودسر با اشاره به اینکه از هر هکتار مزرعه گل گاوزبان به طور معمول ۵۰۰ کیلو گرم گل برداشت میشود، گفت: عمده مصرف گل گاوزبان در صنایع دارویی و دمنوش است.
نیک فرجام ادامه داد: گلگاوزبان گیاه علفی یک ساله و از گیاهان دارویی و دارای خاصیت شفادهندگی بوده و در مناطقی با شرایط کوهستانی و معتدل مانند اشکور رودسر رشد میکند.
گیاهان دارویی منطقه اشکور برندسازی شود
«زلیخا علیزاده» یکی از تولیدکنندگان گیاهان دارویی در رودسر، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: ۱۰ سال است که به عنوان تولید کننده برتر گیاهان دارویی شناخته شدم و در این زمینه تجارب و اندوختههای خوبی کسب کردم.
وی با بیان اینکه گیاهان دارویی منطقه اشکور برندسازی شود، افزود: در صورت به وجود آمدن این امکان اشکور رودسر میتواند علاوه بر رونق اقتصادی، در زمینه گردشگری هم حرفی برای گفتن داشته باشد.
لزوم ثبت ملی گل گاوزبان اشکور
«مازیار جعفری» یکی از اعضای تعاونی گیاهان دارویی کشور در گفتگو با مهر اظهار کرد: استمرار برگزاری این گونه جشنوارهها با پشتوانه برنامه محوری مورد تاکید است.
وی با تاکید بر اینکه تعاونی روستایی با محوریت گیاهان دارویی در رودسر تشکیل شود، افزود: با ثبت ملی گل گاوزبان بحث برند سازی آن هم تقویت میشود.
این عضو تعاونی گیاهان دارویی کشور، عدم پوشش بیمهای، اعطای بذر و کود یارانهای از سوی جهاد جهاد کشاورزی را از دغدغههای کشاورزان برشمرد و بیان کرد: حمایت از صنایع بسته بندی و فرآوری در منطقه با برند اشکور، اقتصاد منطقه را شکوفا میکند.