پایگاه خبری دنیای برند، دوم فوریه برابر با ۱۴ بهمن ماه روز جهانی تالاب و تشکیل کنوانسیون رامسر است، اما امسال در پنجاهمین سالگرد آن، نام رامسر از لوگوی این کنوانسیون حذف شده است.
به نقل از تهران رسانه؛ محمد درویش، فعال محیط زیست درباره این کنوانسیون به خبرنگار تهران رسانه گفت: کنوانسیون رامسر در زمره قدیمی ترین کنوانسیون های دنیا بوده که در حال حاضر قدمت آن به نیم قرن رسیده است.
او با تاکید بر اینکه کنوانسیون رامسر تنها کنوانسیون محیط زیستی است که قدمت آن ۵۰ ساله شده افزود: این موضوع بسیار حائز اهمیت است که ریشه آن در ایران است و ایرانی ها می توانند ادعا کنند که پایه گذار اولین کنوانسیون محیط زیستی جهان هستند که توجه جهان را به بخشی از اکوسیستم یعنی تالاب ها جلب کرده است.
او معتقد است: این برای ایران یک برند محسوب می شود و ما باید روی این برند حساس باشیم و از آن نگهداری کنیم اما متاسفانه در جشن تولد پنجاه سالگی آن نشان رامسر از روی لوگوی کنوانسیون پاک شده است.
درویش گفت: اگر در حال حاضر وارد سایت کنوانسیون شوید می بینید که نشان کنوانسیون بدون علامت رامسر حک شده که این خطرناک است، حتی برخی معتقدند چون یکی از هیات رئیسه کنوانسیون از امارات متحده عربی است و این از شیطنت های آنها است و شاید مقدمه ای برای حذف نام ایران در شکل گیری این کنوانسیون باشد.
این فعال محیط زیست از سازمان محیط زیست و وزارت امور خارجه خواست تا نسبت به این اتفاق حساسیت بیشتری نشان دهند و اجازه ندهند به هیچ قیمتی اتفاق دیگری بیفتد زیرا اگر حساسیت درست و سزاوارانه ای نشان ندهیم آن وقت این علامت سبز را دریافت می کنند که می توانند همچنان تجاوز های خود را گسترش دهند.
درویش از این اتفاق با نام “هولوکاست رامسر” یاد کرد و گفت: مسئولان کنونی این کنوانسیون تلاش می کنند نام ایران را در شکل گیری تاریخی ترین و قدیمی ترین کنوانسیون محیط زیستی نادیده بگیرند.
او در پاسخ به این پرسش که آیا در طول سال های گذشته مفاد این کنوانسیون در ایران برای حفظ تالاب ها اجرایی شده است نیز گفت: برخی منتقدین حرفشان این است که چه فایده ای دارد ما از موجودیت کنوانسیون رامسر دفاع کنیم وقتی تالاب ها وضعیت خوبی ندارند.
او ادامه داد: حتی در مورد خلیج فارس هم این نظر وجود دارد که چه فایده ای دارد که این همه روی نام این خلیج حساسیت باشد وقتی آلودگی آن ۴۰ برابر استانداردهاست و همه آلودگی های محیطی و شهرهای جنوبی وارد خلیج فارس می شود.
درویش تاکید کرد: درست است که ما نتوانستیم از مفاد کنوانسیون برای حفظ تالاب ها استفاده کنیم این دلیل نمی شود حساسیتی هم روی موجودیت کنوانسیون نداشته باشیم اگر ما یک مدیریت شش دانگ در محیط زیست داشته باشیم که معتقدم بزودی به آن می رسیم آن وقت وجود این کنوانسیون می تواند موجب وقار ایرانیان شود.
این فعال محیط زیست گفت: اگر از این ابزار را استفاده کنیم و به نسل جدیدی که حساسیت زیادی روی مباحث محیط زیستی دارند بگوییم که ما دنیا را متوجه اهمیت تالاب ها کردیم .
پایگاه خبری دنیای برند را در اینستاگرام دنبال کنید |
به گفته او، واقعیت این است که بخش عمده ای از تالاب های بزرگ ایران مانند جازموریان، انزلی و حتی دریاچه ارومیه شرایط مطلوبی ندارند و برخی از آنها در فهرست مونترو هستند اما این به معنای این نیست که چون نتوانستیم از ظرفیت های کنوانسیون استفاده کنیم نسبت به آن هم بی تفاوت باشیم و یک جایی متوجه شویم که نام این کنوانسیون کراچی یا هر چیز دیگری شده است.
این فعال محیط زیست با اشاره به بی توجهی مکرر سازمان محیط زیست به وضعیت تالابها گفت: چیزی که خیلی عیان است کوتاهی سازمان حفاظت محیط زیست درباره تامین حقابه لازم برای تالابهای کشور است، همین ماجرا در مورد دریاچه ارژن و دریاچه پریشان و نیز درمورد تالاب مهارلو صدق میکند و متاسفانه حاکمیت ایران عملا به چیزی بنام حقابه محیط زیستی تالابها وقتعی نگذاشته است.