برندسازی

تولیدکنندگان کفش با برندسازی به افزایش صادرات کمک کنند

اقتصاد ایران: قم- ایرنا- مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تقویت صنعت کفش نیازمند رقابت پذیری بالایی است که تولیدکنندگان کفش می توانند با برندسازی نسبت به افزایش تولید و صادرات این کالا کمک کنند.افسانه محرابی روز دوشنبه در جلسه کمیته ملی کفش ماشینی قم، افزود: کفش از جمله کالاهای نیاز اصلی جوامع بشری است و از نظر ایجاد اشتغال، سرمایه گذاری کم، ارزآوری زیاد و صادرات خوب، می تواند نقش آفرین باشد.
وی با تاکید بر کاهش هزینه تمام شده و افزایش رقابت در صنعت کفش، اضافه کرد: در صنعت کفش کشور محصولات باکیفیتی تولید می شود و اگر کیفیت محصولات را افزایش دهیم می توانیم کفش هایی هم تراز کشورهای موفق در این عرصه تولید نماییم.
وی با تاکید بر ساماندهی صنعت کفش، گفت: مواد اولیه، برندسازی و معرفی تولیدات به مردم کشور و سایر کشورها از جمله مسائلی است که باید در این مساله در نظر گرفته شود.
محرابی گفت: ۵۸ درصد واحدهای کفش اشتغال یک تا ۹ نفره دارند که باعث بالا رفتن هزینه های واحدها می شود و از نظر توجیه اقتصادی و قیمت تمام شده به صرفه نیست.
وی با اشاره به تشکیل کمیته ملی کفش ماشینی، اضافه کرد: با تشکیل این کمیته باید هم افزایی لازم بین تولیدکنندگان ایجاد شود و با برگزاری جلسه های کارآمد در قالب آن مشکلات این صنعت حل شود.
وی با اشاره به این که هیچ برنامه ریزی بدون آمار مناسب امکانپذیر نیست، از تولیدکنندگان درخواست کرد: آمار صحیحی از مواد اولیه، تولیدات، صادرات و واردات واحدهای خود در اختیار وزارت صمت قرار دهند.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صمت خاطرنشان کرد: قم، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و اصفهان استان های قطب تولید کفش کشور محسوب می شوند. 
وی در پایان بر عزم جدی نسبت به راه اندازی شهرک کفش، رسیدگی به مشکل تامین و تخصیص ارز واحدهای تولیدی و همچنین حل مشکلات واحدهای تولیدی در گمرک تاکید کرد.

* نخستین شهرک صنعتی تخصصی کفش ماشینی در قم احداث می شود
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در این جلسه گفت: نخستین شهرک صنعتی تخصصی کفش ماشینی کشور در زمینی به مساحت ۹۶ هکتار در شهرک صنعتی شکوهیه قم احداث می شود.
محمود سیجانی افزود: اوایل سال آینده زیرساخت شهرک کفش در قم آماده و عملیات واگذاری نیز با حضور وزیر صمت انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: با راه اندازی شهرک کفش، زنجیره تولید این محصول در استان تکمیل می شود و اقدام هایی که برای توسعه، نوآوری و به روز شدن صنعت کفش مدنظر است، در این شهرک لحاظ خواهد شد.
شهرک صنعتی شکوهیه در محور قدیم قم -تهران، شامل ۴۶۱ واحد شیمیایی،۲۸۱ صنایع فلزی، ۳۴۸ واحد صنایع غذایی، ۲۰ واحد غیر فلزی، ۵۷ واحد سلولوزی، ۶۹ واحد نساجی،۸۵۶ واحد خدماتی و۳۴ واحد برق و الکترونیک است.
وی خاطرنشان کرد: قم به عنوان دبیرخانه کمیته ملی کفش در نظر گرفته شده است و با توجه به این که این صنعت دارای اشتغال، صادرات و ارزآوری بالایی است، مسائل کلی و راهبردی صنعت کفش ماشینی در دبیرخانه پیگیری می شود.
سیجانی اضافه کرد: از سوی دیگر با توجه به این که بسیاری از مسائل این صنعت ملی است، در این کمیته هم افزایی لازم ایجاد و از اقدام های مفید استان های دیگر نیز استفاده می شود.
وی با اشاره به این که خوشه کفش در قم موفق عمل کرده است، بیان کرد: انجمن خوشه کفش قم متحد و کارآمد است و راه اندازی کمیته ملی کفش در قم اتفاق مفیدی برای این استان خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: برای واحدهای بدون مجوزی که در اطراف شهر مستقر بودند، یک سال پروانه موقت صادر شد تا رقابت منفی یا نابرابری در هزینه های تولید یا قیمت تمام شده به حداقل برسد.
رئیس سازمان صمت قم بیان کرد: از تیرماه کمیته پتروشیمی با حضور تشکل های مربوطه در استان تشکیل جلسه داد و تلاش کردیم کمترین آسیب را در تهیه مواد اولیه داشته باشیم.
وی افزود: برای تامین مواد اولیه واحدها بدون نظر بخش خصوصی اقدام نخواهیم کرد و اگر نیاز باشد آماده توزیع مواد اولیه به صورت سهمیه بندی بین حلقه های تولید هستیم.