طبق گفته یک منبع آگاه، عینکهای واقعیت افزوده اپل به دلیل چالشهای موجود در طراحی و قیمتگذاری، حداقل ۳ تا ۵ سال دیگر برای ورود به بازار نیاز دارند و این در حالی است که هیچ محصول جدیدی در این مدت نمیتواند بهعنوان جانشین مناسبی برای آیفون تلقی شود.
به گزارش دنیای برند، از زمان معرفی عینکهای Google Glass در آوریل ۲۰۱۲، تصور میشد که یک مدل مشابه از عینکهای واقعیت افزوده (AR) جایگزین آیفون شده و به «چیز بزرگ بعدی» اپل تبدیل شود. اما قیمت و حجم زیاد Vision Pro نشان داد که کامپیوتر فضایی اپل نمیتواند به عنوان جانشین آیفون در نظر گرفته شود. این دستگاه، یک محصول بینظیر و فوقالعاده است، و زمانی که استیو جابز در سال ۲۰۰۷ در کنفرانس مکورلد از آن رونمایی کرد و گفت: “امروز، اپل قرار است تلفن را دوباره اختراع کند”، باید میگفت: “امروز، اپل قرار است جهان را تغییر دهد.”
یافتن جانشینی برای محصولی که به معنای واقعی کلمه جهان را تغییر داده، آسان نیست.
دنبال کردن محصولی که به شدت بر جهان تأثیر گذاشته، کار راحتی نیست. در حالی که میتوان گفت دیگر محصولات مانند آیپد، اپل واچ و ایرپاد هر سال درآمد زیادی ایجاد میکنند، اما یک جانشین واقعی برای آیفون باید تأثیر هنگفتی بر مصرفکنندگان در سطح جهانی داشته باشد. برخی ممکناند بگویند که تنها با نگاهی به مچ دست همه، اپل واچ یک محصول انقلابی بوده است. اما حتی با ویژگیهای «نجاتبخش» این ساعت، نمیتوان اپل واچ را جانشینی برای آیفون در نظر گرفت.
در سالهای گذشته، داستانهایی در مورد عینکهای AR اپل منتشر شده است. این قصهها به سال ۲۰۱۷ برمیگردد، زمانی که تحلیلگر جین مانسترد، که آن زمان در شرکت کارگزاری پایپر جفری کار میکرد، گفت که عینکهای AR اپل بزرگتر از آیفون خواهند بود. بهتازگی، مارک گورمن از بلومبرگ اعلام کرد که فناوری مورد نیاز برای تولید عینکهای AR توسط اپل و برآورده کردن استانداردهای کیفی شرکت حداقل پنج سال دیگر در دسترس نخواهد بود.
گورمن امروز با اشاره به این موضوع در خبرنامه هفتگی Power On خود گفت که اپل به کار بر روی عینکهای واقعیت افزوده (AR) ادامه میدهد. با واقعیت افزوده، گرافیکهای تولیدشده توسط کامپیوتر بر روی تصاویر واقعی سوپرایمپوز میشوند. تصور کنید که عینکهای Google Glass چگونه کار میکنند: با پوشیدن آنها، شما نمایی از دنیای واقعی را میبینید در حالی که دادههای تولیدشده توسط کامپیوتر بر روی آن نمای واقعی قرار میگیرد.
یک مثال خوب از واقعیت افزوده، قابلیت Live View در Google Maps است. هنگامی که در حال پیادهروی هستید، گوشی به کاربر نمایش میدهد که چه چیزی در جلوی او قرار دارد (ساختمانها، پیادهروها، چراغهای راهنمایی، تابلوهای خیابانی و غیره) در حالی که گرافیکهایی که کمک میکنند کاربر به مقصد خود برسد، بر روی صفحه نمایش گوشی قرار میگیرد.
گورمن میگوید که اپل با مسائلی مواجه است که سعی در حل آنها دارد تا بتواند این محصول را تولید کند. عینکهای AR باید سبک باشند و در عین حال باتریهایی با ظرفیت مناسب داشته باشند تا نیازهای مصرفکنندگان را برآورده کنند. همچنین این محصول باید دارای نمایشگرهای «جذاب» باشد و قیمتی داشته باشد که مشتریان را فراری ندهد (مثل قیمت ۳۴۹۹ دلاری Vision Pro). نویسنده بلومبرگ و منبع آگاه از اپل مینویسد که ممکن است این غول فناوری به سه تا پنج سال دیگر نیاز داشته باشد تا این دستگاه آماده ورود به بازار شود.