نشست بررسی زمینههای همکاری اتاق تبریز با دانشگاه مراغه در راستای برگزاری نمایشگاه تخصصی «فناوری زیستی- کشاورزی و صنایع غذایی رینوتکس» در اتاق تبریز برگزار شد.
رئیس کمیسیون کارآفرینی اقتصاد دانشبنیان و بهبود فضای کسبوکار اتاق تبریز گفت: هدف از حضور تشکلها و صنایع در نمایشگاه رینوتکس صرفاً انعقاد قرارداد در راستای فروش محصول نیست، بلکه این نمایشگاه باید بهعنوان یک محل دیدار و ارتباطات برای صنایع و فناوران عمل کند.
نوید امجد در نشست بررسی زمینههای همکاری اتاق تبریز و دانشگاه مراغه در برگزاری نمایشگاه تخصصی «فناوری زیستی- کشاورزی و صنایع غذایی رینوتکس»، اظهار کرد: در این رویداد، شرکتها میتوانند نیروی انسانی مورد نیاز خود را پیدا کرده و به تبادل دانش و تجربه بپردازند. علاوه بر این، آنها میتوانند در راستای شناسایی نیازهای فناورانه و همکاریهای صنعتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
امجد با بیان اینکه رویداد رینوتکس در استان آذربایجانشرقی برگزار میشود، افزود: باید از این فرصت بهرهبرداری کرده و با حمایت از این نمایشگاه، زمینههای پیشرفت استان را فراهم آوریم.
رئیس کمیسیون کارآفرینی اقتصاد دانشبنیان و بهبود فضای کسبوکار اتاق تبریز خاطرنشان کرد: حمایت از چنین رویدادهایی، نهتنها به تقویت صنعت و فناوری استان کمک میکند، بلکه میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصاد دانشبنیان ایفا کند.
وی اذعان کرد: باید به این نکته توجه کنیم که تشکلها و صنایع صرفاً نقش همراه را ایفا کنند و مسئولیت اطلاعرسانی را به عهده داشته باشند. آنها باید اعضای خود را از این رویداد آگاه کرده و با حضور پُررنگ خود، نقشی مؤثر در موفقیت نمایشگاه ایفا کنند. بدون اطلاعرسانی و جذب توجه صنایع به این رویداد، هدف اصلی آن محقق نخواهد شد.
امجد تاکید کرد: برای سالهای آینده، باید اقدامات و بسترسازیهای لازم را انجام دهیم تا نمایشگاه رینوتکس به یک رویداد ملی و بینالمللی تبدیل شود. به همین دلیل، ما باید با همکاری گستردهتر از صنایع و فناوران از سراسر کشور و جهان دعوت کنیم تا در این نمایشگاه حضور داشته باشند و از ظرفیتهای این رویداد بهرهبرداری کنند. همچنین، باید توجه داشته باشیم که نمایشگاههای گذشته نتایج دلخواه را نداشتهاند، اما باید این تجربیات را کنار گذاشته و در راستای بهبود و ارتقاء آن تلاش کنیم.
وی گفت: یک اقدام مهم در این راستا، اطلاعرسانی به صنایع است تا آنها بتوانند از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان استفاده کرده و در ایجاد و ارتقا واحدهای تحقیق و توسعه خود، به معافیتهای مالیاتی دست یابند. به این ترتیب، تشکلها باید آموزشهای لازم را به صنایع ارائه داده و نقش خود را در این زمینه ایفا کنند.
امجد ادامه داد: اتاق بازرگانی و تشکلها میتوانند با حساسیت بیشتر و ترغیب صنایع به حضور فعال در نمایشگاه، نقش خود را در پُربارتر کردن این رویداد ایفا کنند. اگرچه ممکن است در ابتدا تغییرات بزرگ و مثبت به سرعت حاصل نشود، اما وظیفه تشکلها است که اطلاعرسانی و آموزشهای لازم را در این راستا انجام دهند.
رئیس کمیسیون کارآفرینی اقتصاد دانشبنیان و بهبود فضای کسبوکار اتاق تبریز تأکید کرد: در ۱۲ دوره قبلی، رویکردی که به نتیجه اقتصادی و رفع مشکلات صنعتی منتهی شود، وجود نداشت. این بار باید تلاش کنیم تا خروجی مفیدی از نمایشگاه به دست آوریم که به حل مشکلات صنعت و نیازهای فناورانه کمک کند.
کشاورزی هوشمند؛ کلید حل چالشهای بخش کشاورزی
محمد زادشکویان؛ رئیس دانشگاه مراغه نیز با بیان اینکه دانشگاه مراغه که از سال ۱۳۶۶ و با تأسیس دانشکده کشاورزی در چارچوب دانشگاه تبریز فعالیت خود را آغاز کرده، به دلیل پیشینه تخصصی در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی، مسئولیت زون صنایع غذایی و کشاورزی رویداد رینوتکس را بر عهده گرفته است، گفت: با ابلاغ مأموریت دانشگاه مراغه در برگزاری نمایشگاه در زمینه کشاورزی و امنیت غذایی، این دانشگاه جلسات متعددی با صاحبان صنایع، صندوقهای سرمایهگذاری و مراکز فناوری برگزار کرده است.
وی با تاکید بر اینکه تغییر رویکرد در برگزاری نمایشگاه رینوتکس و توزیع مسئولیتها بر اساس ظرفیتها و توانمندیهای دانشگاهها، گامی مثبت در جهت بهرهگیری از منابع و استعدادهای محلی و تخصصی دانشگاهی به نظر میرسد، افزود: هدف اصلی این تلاشها، برگزاری نمایشگاهی با بالاترین سطح کیفی است تا پس از اختتامیه نمایشگاه، نیازهای فناورانه در سطوح استانی و ملی شناسایی شده و اقدامات اثربخشی برای رفع این نیازها توسط فناروان انجام پذیرد.
زادشکویان ادامه داد: در جلسات برگزار شده، چالشها و مسائلی شناسایی شده که توجه به آنها برای ارتقای عملکرد بخش کشاورزی ضروری است. برخی از این مشکلات شامل باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی، بهینهسازی فرآیندها، مصرف بهینه آب، خشک شدن دریاچه ارومیه، شیوههای آبیاری غرقابی، چالشهای موجود در بستهبندی و نگهداری محصولات کشاورزی (از جمله در انبارها و سردخانهها)، تأمین و نگهداری بذر و همچنین مشکلات مربوط به تجهیزات و ادوات کشاورزی است.
رئیس دانشگاه مراغه، یکی از موضوعات کلیدی که در نمایشگاه دیناتکس به آن پرداخته خواهد شد را کشاورزی هوشمند دانست که میتواند نقش مهمی در حل این چالشها و ارتقای بهرهوری کشاورزی ایفا کند.
تعیین ماموریتهای بلندمدت برای آینده رینوتکس ضروری است
جعفر صبحی، نائب رئیس کمیسیون کارآفرینی اقتصاد دانشبنیان و بهبود محیط کسبوکار گفت: صنایع باید نیازهای خود را بهطور شفاف اعلام کنند تا بتوانیم این نیازها را جمعبندی کرده و بهطور متمرکز به فناوران و دانشگاهیان ارائه دهیم. این اقدام باعث میشود که شرکتهای دانشبنیان بتوانند در این زمینه کمک کنند و راهکارهای فناورانه مناسب را ارائه دهند.
وی با اشاره به برگزاری رویداد رینوتکس تاکید کرد: این نمایشگاه باید به بهترین شکل ممکن حمایت شود تا از افت کیفیت یا کاهش اعتبار آن جلوگیری کنیم. اگرچه ممکن است در شرایط فعلی با چالشهایی مواجه باشیم، اما با توجه به هزینه-فایده و تعیین ماموریتهای بلندمدت برای چند سال آینده، باید اقدامات مؤثر را پیگیری کنیم تا در آینده از بازوی تحقیقاتی موجود بهرهبرداری بهینه داشته باشیم.
صبحی گفت: بهمنظور اندازهگیری اثربخشی اقدامات انجامشده، ضروری است که گزارشی از نتایج عملیاتی تهیه شود. این گزارش باید بهطور دقیق نتایج و تاثیرات اقدامات صورتگرفته را اندازهگیری کرده و به ما کمک کند تا اثربخشی این اقدامات را بررسی کنیم و در صورت نیاز، آنها را بهبود بخشیم.
رینوتکس، الگویی برای همکاری فناورانه در سطح کشور
مازیار فرزام، دبیر نمایشگاه تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی دانشگاه مراغه با بیان اینکه طی ۱۲ دوره قبلی این نمایشگاه، هیچگونه قراردادی میان شرکتهای فناور و متقاضیان فناوری منعقد نشده است، تاکید کرد: در این دوره، استانداری علاقهمند است تا از فرصت این رویداد برای انعقاد قراردادهایی استفاده کند که منجر به ایجاد همافزایی و بهبود وضعیت کشاورزی و صنایع غذایی در منطقه شود.
وی افزود: انعقاد این قراردادها میتواند راهکاری مؤثر برای انتقال فناوری، توسعه زیرساختهای فناورانه و ایجاد تعامل سازنده میان صنایع و دانشگاهها باشد، که در نهایت به ارتقای بهرهوری و حل چالشهای کلیدی این حوزه کمک خواهد کرد. فرمهایی طراحی شده است که از طریق آنها نیازهای فناورانه شناسایی و احصا شده و سپس در اختیار شرکتهای فناور قرار میگیرد. این اقدام در مراغه آغاز شده و مقرر شده است که دستگاههای اجرایی نیز نیازهای فناورانه خود را بهطور مشخص اعلام کنند.
فرزام گفت: هدف این است که این فرآیند به صورت مدون در تبریز و تمامی شهرستانهای استان آذربایجانشرقی اجرا شود و در ادامه، بهعنوان یک مدل موفق در سطح کشور پیادهسازی گردد. این اقدام میتواند به تسهیل ارتباط میان دستگاههای اجرایی و شرکتهای فناور کمک کند و منجر به حل چالشهای فناورانه در مقیاس ملی شود.
منبع: اتاق ایران آنلاین