دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته معتقد است وقتی قیمت انرژی واقعی نباشد، انگیزهای برای کاهش مصرف وجود ندارد که به دنبال آن طرحهای جلوگیری از هدر رفت انرژی و بهبود تأسیسات توجیه اقتصادی داشته باشند.
دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته، گفت: پروژههای جلوگیری از هدر رفت انرژی و بهبود تأسیسات امکان اجرا ندارند و مدیریت مالی که منجر به انجام این طرحها شود وجود ندارد.
حمیدرضا صالحی، در گفتوگو با «اتاق ایران آنلاین»، ادامه داد: دولت از این امر حمایت نکرده و یکی از مقصران اصلی است. دولت خودش بخشی از این فرایند ناصحیح است و به موضوع ناترازی دامن میزند.
او تأکید کرد: وقتی قیمت انرژی واقعی نباشد، انگیزهای برای کاهش مصرف وجود ندارد که به دنبال آن طرحهای جلوگیری از هدر رفت انرژی و بهبود تأسیسات توجیه داشته باشند. به عنوان مثال، در شرایطی که آب لیتری ۵۰۰ تومان و گاز با نرخ یارانهای عرضه میشود، تغییر تأسیسات در بیمارستانها یا هتلها توجیه اقتصادی ندارد.
صالحی راهحل این مشکل را در شفافسازی مسئولیتها و ارائه مشوقهای واقعی دانست و افزود: برای کاهش هدر رفت انرژی، باید نسخهای واحد، عملی و واقعی ارائه شود تا در کوتاهمدت شاهد تحولات مثبت در این زمینه باشیم.
او اظهار کرد: دولتها باید با برنامهریزی و ارائه مشوقها، هدر رفت انرژی در تأسیسات را به حداقل برسانند، چرا که این هزینهها از جیب کشور پرداخت میشود.
صالحی افزود: در دنیا مردم در منازل و ادارات، به دلیل ارزش بالای انرژی و هدر رفت آن، معمولاً از تأسیسات بهینه استفاده میکنند و این کار را سرمایهگذاری میدانند، نه هزینه. اما در سطح کلان، این رویکرد نیازمند همت ملی و آگاهی عمومی است. متأسفانه، در کشور ما به دلیل در دسترس بودن سوختهای فسیلی ارزان، این موضوع نادیده گرفته میشود.
او تأکید کرد: هم دولت، هم بخش خصوصی و هم فرهنگ عمومی در حوزه هدر رفت انرژی زمینه دچار انحراف شدهاند.
منبع: اتاق ایران آنلاین