Img2024120910255544 650x330 - واکنش قیمت نفت به تحولات سوریه

واکنش قیمت نفت به تحولات سوریه

تنش‌های خاورمیانه و تحولات روسیه، سبب شد که قیمت نفت در بازارهای جهانی افزایش پیدا کند و یک روند صعودی را ثبت کند.

بهای معاملات نفت برنت، ۲۲ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۷۱ دلار و ۳۴ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۲ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، ۶۷ دلار و ۴۲ سنت در هر بشکه معامله شد.

قیمت نفت تحت تأثیر تشدید تنش‌ها در خاورمیانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد که نگرانی‌ها نسبت به ضعف تقاضای چین را تحت الشعاع قرار داد، در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا افزایش یافت.

پیش بینی‌ها از شکل گیری مازاد عرضه در سال آینده به دلیل تقاضای ضعیف با وجود تصمیم اوپک پلاس برای به تأخیر انداختن افزایش تولید، باعث شد هفته گذشته، نفت برنت بیش از ۲.۵ درصد و شاخص نفت آمریکا ۱.۲ درصد کاهش یابد.

آرامکوی سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت در جهان است، روز یکشنبه، اعلام کرد قیمت فروش نفت خود در ژانویه سال ۲۰۲۵ را برای خریداران آسیایی کاهش داده و به پایین‌ترین میزان از اوایل سال ۲۰۲۱ رسانده است.

در این بین، نیروهای مسلح مخالف دولت سوریه، روز یکشنبه، از سرنگونی بشار اسد و پایان حکومت ۵۰ ساله خاندان او خبر دادند.

تومومیچی آکوتا، اقتصاددان ارشد شرکت تحقیقات و مشاوره «میتسوبیشی یو اف جی» در این باره گفت: تحولات سوریه، لایه جدیدی از ابهام سیاسی را در خاورمیانه ایجاد کرده و تا حدودی از بازار حمایت کرده است؛ اما کاهش قیمت فروش نفت عربستان سعودی و تمدید محدودیت عرضه اضافی اوپک پلاس در هفته گذشته، تقاضای ضعیف چین را بارز کرد و نشان می‌دهد بازار ممکن است در پایان سال، ضعیف شود. وی خاطرنشان کرد سرمایه‌گذاران به دقت، تأثیر سیاست‌های انرژی و خاورمیانه دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا را نظاره خواهند کرد.

وزیران گروه اوپک پلاس، پنج‌شنبه گذشته، زمان آغاز افزایش تولید برنامه‌ریزی‌شده خود را سه ماه دیگر، تا آوریل، به تعویق انداختند و روند حذف کامل محدودیت عرضه خود را یک سال دیگر، تا پایان سال ۲۰۲۶، طولانی کردند.

اوپک پلاس که در حدود نیمی از تولید نفت جهان سهم دارد، از اکتبر سال ۲۰۲۴، به دنبال آغاز احیای تولید متوقف شده خود است اما کندی رشد تقاضای جهانی به خصوص از سوی چین و افزایش تولید مناطق دیگر، این گروه را وادار کرده است چندین بار، افزایش تولید خود را به تأخیر بیندازد.

بر اساس گزارش رویترز، تعداد دکل‌های حفاری نفت و گاز آمریکا که معیاری برای ارزیابی تولید در ماه‌های آینده است، هفته گذشته، به بالاترین میزان از سپتامبر صعود کرد.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *