سرویس علم و فناوری پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا روز یکشنبه ۱۸ آذر میزبان اخبار مهم و جالب توجهی از داخل و خارج کشور بود.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، امروز در سرویس علم و فناوری در حوزههایی همچون علم، فناوری، دانشبنیان، فضا، هوش مصنوعی و نانو شاهد اخباری بودهایم که در این بسته مروری بر آنها خواهیم داشت. برای مطالعه نسخه کامل هر یک از خبرها کافی است بر روی تیتر آبیرنگ خبر کلیک کنید.
ربات بسکتبالیست تویوتا رکورد گینس ثبت کرد
ربات بسکتبال دوست تویوتا رکورد طولانیترین شوت را در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رساند.
کاربردی شدن موتورهای برقی بیصدا و دوستدار محیط زیست ایرانی در قشم
فناوران یکی از شرکتهای فناور با طراحی و ساخت موتورهای برقی قایقها، راهکاری را برای بیصدا کردن حرکت در آبها با روشهای دوستدار طبیعت به صنعت دریایی کشور معرفی کردند.
نخستین دستگاهی که ماده تاریک را شناسایی میکند
دستگاهی به نام اودین(ODIN) به دانشمندان اجازه میدهد تا ماده تاریک کمجرم را با استفاده از هلیوم ابر سیال شناسایی کند.
حمایت قانونی از فعالیتهای دانشبنیان رمزپولها با صدور سند بانک مرکزی
در حالی که با مجوز معاونت علمی ریاستجمهوری، برخی از پلتفرمهای دانشبنیان در حوزه رمزارزها و پشتیبانی از کیف پول دیجیتال راهاندازی شدهاند، اخیرا از سوی بانک مرکزی سند چارچوب رمزپولها منتشر شده است تا ریسکهای ناشی از نگهداری، خرید و فروش رمزپول و همچنین از دست رفتن یا از دسترس خارج شدن سرمایه در کشور کاهش یابد.
جلوگیری از خسارتهای میلیون دلاری عملیات حفاری چاههای نفتی با بومیسازی یک دستگاه دانشبنیان
محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان موفق شدند دستگاهی را جهت اندازهگیری زمان بندش سیمان حفاری بومیسازی کنند که با استفاده از آن میتوان زمان سفت شدن سیمان را برآورد کرد و با نتایج آن میتوان از خسارتهای میلیون دلاری عملیات نفتی جلوگیری کرد.
حسگری که غذای فاسد را بو میکشد
پژوهشگران چینی یک حسگر جدید ابداع کردهاند که یخچال را بررسی میکند و با تلفن همراه همگامسازی میشود تا بهروزرسانیهای فوری را برای کمک به کاهش ضایعات مواد غذایی ارائه دهد.
حل پروندههای جنایی با کمک ساسهای تختخواب!
علم پزشکی قانونی ممکن است به زودی ساسهای خونخوار را مهار کند و خون خوردهشده توسط آنها را مورد بررسی قرار دهد تا به ارتباط مظنونان با صحنههای جرم پی ببرد.
پلیس لندن بیش از ۵۰۰ نفر را با فناوری تشخیص چهره دستگیر کرد
در سال جاری بیش از ۵۰۰ مظنون در لندن با استفاده از فناوری تشخیص چهره زنده(LFR) دستگیر شدهاند.
لزوم نظارت دانشگاه و صنعت بر توسعه هوش مصنوعی؛ ابرهوش مصنوعی در راه است
سم آلتمن که اصلیترین توسعه دهنده هوش مصنوعی پیشگام چتجیپیتی است، میگوید شرکتهای هوش مصنوعی میخواهند به ماشینها هوشی در سطح انسان بدهند و ایمنترین و بهترین نتایج زمانی حاصل خواهد شد که دانشمندان دانشگاهی و صنعتی برای هدایت توسعه آن با یکدیگر همکاری کنند.
تست موفق زیر سیستم ایجاد چرخش سامان ۱
تست زیرسیستم ایجاد چرخش بلوک انتقال مداری سامان ۱ به کمک موتورهای سوخت جامد کم پیشران با موفقیت انجام شد.
دانشمندان خواستار افزایش زمان تحقیقات روی جنین انسان شدند
کارشناسان میگویند افزایش قانون مدت زمان مطالعه روی جنین از ۱۴ روز به ۲۸ روز میتواند منجر به پیشرفتهایی در درک بهتر سقط جنین شود.
پژوهشگران «دیپمایند» مطرح کردند؛ هوش مصنوعی «گوگل» از برترین مدل پیشبینی آبوهوا هم بهتر است
پژوهشگران «دیپمایند» باور دارند که هوش مصنوعی جدید «گوگل» حتی از برترین مدل پیشبینی آبوهوا نیز بهتر عمل میکند.
یک پلیمر جدید تغییر شکل دهنده با کاربردهای فراوان ساخته شد
گروهی از دانشمندان پلیمر تغییر شکل دهنده جدیدی ساختهاند که میتواند نحوه ساخت مواد نرم در آینده را تغییر دهد.
استرس از ظرفیت لذت بردن ما میکاهد
دانشمندان میگویند تحمل استرس میتواند ظرفیت ما را برای لذت بردن و شادی کم کند.
چارچوب نوآورانه برای تسهیل فعالیت رمز ارزها در کشور
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اشاره به تصویب سند «چارچوب سیاستگذاری و تنظیمگری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها»، گفت: این سند با هدف حمایت از توسعه اقتصاد دیجیتال و فراهمسازی امکان فعالیت قانونی در حوزه رمز ارز در کشور، با محوریت بانک مرکزی و همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری تدوین شده و به تصویب رسیده است.
کشف اثر امیدوار کننده قارچ در برابر سرطان پروستات
قارچهای عجیب و غریب مانند قارچی موسوم به یال شیر به دلیل کاربردهای دارویی خود مشهور شدهاند، اما حتی ابتداییترین قارچها ممکن است فواید ایمنی قدرتمندی را در خود پنهان کرده باشند.
ارائه ترکیبی برای شناسایی سریع مشکلات بدنه هواپیما
با ترکیب مواد کامپوزیتی و نوعی حسگر نانویی، محققان ساختاری ارائه کردند که به صورت دائمی میتواند وضعیت بدنه هواپیما را بررسی کرده و کوچکترین نقص ساختاری را به سرعت گزارش کند.
ارائه روشی برای ماندگاری بیشتر رنگدانههای مفید میوهها در بدن
برخی میوهها نظیر توت و انگور، رنگدانههایی دارند که برای سلامتی انسان بسیار مفید است، هر چندکه این رنگدانه در سیستم گوارش انسان به سرعت از بین میروند. محققان روشی برای ماندگاری بیشتر این رنگدانهها در بدن و تاثیر بهتر و بیشتر آن بر سلامتی ارائه کردند.
تولید هیدروژن از ویتامین C با کمک باکتری و نور خورشید
پژوهشگران فتوکاتالیستی ساختند که میتواند با انجام فتوسنتز مصنوعی، ویتامین C را به هیدروژن تبدیل کند. در این روش از نوعی باکتری و نور خورشید استفاده میشود.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از معرفی ۳۳۰ فرصت شغلی در سومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد.
پایان