محمد حمیدیمقدم در آیین افتتاحیه جشنواره هجدهم سینماحقیقت گفت: جشنواره هجدهم با پخش مستندی در مورد مردم ستمدیده غزه آغاز میکنیم.
به گزارش دنیای برند به نقل از برنا؛ آیین افتتاحیه هجدهمین دوره از جشنواره بینالمللی سینما حقیقت بعدازظهر امروز ۱۸ آذرماه در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، حامد شکیبانیا که اجرای این مراسم را برعهده داشت از محمد حمیدیمقدم دعوت کرد تا ارایه گزارشی داشته باشد. حمیدیمقدم گفت: امیدوارم جشنواره هجدهم سینماحقیقت به خوبی آغاز شود و برگزاری خوبی را نوید دهد. خوشحالم که پس از ماه ها تلاش بی وقفه در این جمع همراه شما به استقبال جشنواره ای می رویم که دنیایی از جسارت و غافلگیری دارد.
وی افزود: ادای احترام می کنم به همه مردم غزه که بیش از یکسال است آماج سخت ترین حملات رژیم اشغالگر هستند و جشنواره هجدهم را با فیلمی درباره این مردم کلید می زنیم و خود را کنار آن ها می بینم. جشنواره سینما حقیقت به عنوان ناظر؛ موقعیت پیچیده ای دارد و در جهان آشوب است و ما این را در جشنواره با فیلم هایشان نشان می دهیم.
جشنواره سینما حقیقت مطالبهگر و جسورانه است
این دبیر تاکید کرد: جشنواره سینما حقیقت مطالبه گر و جسورانه بوده است و ما دنبال سینمای مستند خنثی نبوده ایم و به جوانان بها دادیم و نتیجه این بها دادن، تولد نسلی تازه نفس است که فیلم هایشان را در این دوره از جشنواره شاهد خواهید بود. در کنار این جوانان به پیشکسوتان نیز ادای احترام می کنیم.
آثار بخش ملی صریح هستند
حمیدیمقدم بیان کرد: امسال آنچه در بخش ملی این جشنواره می بینید صریح است. به فیلمسازان اعتماد کردیم که نقدشان منصفانه باشد. آثار این دوره صادقانه می کوشند به دنیای ما نور بتابانند. این دوره را با سپاس از مستندسازانی روشن می کنیم که چراغ این سینما را روشن نگه داشته اند. یکی از اهداف این جشنواره توجه دادن مدیران و سیاستگذاران به سینمای مستند است. سعادتمندیم که حضور اساتید، امروز در آیین افتتاحیه به جشنواره ما گرما داده است.
پس از صحبتهای دبیر جشنواره ویدیوهایی از فیلمها و فیلمسازان بخشهای مختلف جشنواره پخش شد و سپس پیامهایی از فیلمسازان بخش بینالملل پخش شد.
در ادامه حامد شکیبانیا گفت: در بخش بینالملل مستندهایی در مورد غزه داریم که یک بخش جدا هستند.
سپس ویدیوهایی از فیلمهای بخش غزه و بخش بینالملل پخش شد.
تقدیر دبیر جشنواره از حسین ترابی
در بخش پایانی این مراسم، مجری برنامه گفت: این رسم در افتتاحیه سینماحقیقت است که از بزرگی در سینمای مستند تقدیر شود تا برکت را برای جشنواره درخواست کنیم. در این دوره منت دار حسین ترابی هستیم.
سپس محمد حمیدیمقدم و مصطفی رزاقکریمی روی سن آمدند تا از حسین ترابی تقدیر کنند.
حمیدیمقدم گفت: از سال ۱۳۹۸ که افتخار خدمتگزاری من شروع شد، این تقدیرها به جشنواره برکت میداد. خوشحالیم که هر سال این رسم را داشته ایم و همه از کارهای بزرگ حسین ترابی باخبر هستند و افتخاری شد که امسال با همه سختی هایی که برای حضور این استاد وجود داشت اما در خدمت ایشان باشیم.
حسین ترابی گفت: من امروز از بیمارستان آمدم و نباید اینجا می بودم اما رئیس به من زور کرد و من آمدم. سینما مثل همه علوم دیگر در لابراتوار علمی به وجود آمد اما یک آدمی پیدا شد که به آن جان داد اگر او نبود احتمالا سینمای داستانی به وجود نمی آمد و من دلم می خواست سینما به سرعت پیش می رفت. عده ای باور دارند که سینمای داستانی اگر این نمیشد بهتر بود اما حالا که شده است. عده ای هم معتقدند که تلویزیون زباله دان سینمای تاریخ است!
سپس ترابی شعری از حافظ خواند و گفت: به امید روزهایی بهتر.
در انتهای این مراسم مستند «حالت عشق» که تولید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با کشور لبنان است، پخش شد.
انتهای پیام/