63273840 660x330 - جزئیات نانو ماهواره تصویربرداری «فخر-۱»/بومی‌سازی زیرسامانه‌ها با مشارکت دانش‌ بنیان‌ها

جزئیات نانو ماهواره تصویربرداری «فخر-۱»/بومی‌سازی زیرسامانه‌ها با مشارکت دانش‌ بنیان‌ها

زیر سامانه‌های به کار رفته شده در ماهواره فخر-۱ شامل رایانه مرکزی، مدیریت توان و انرژی، ارتباطات رادیویی، موقعیت‌یابی و ناوبری و تعیین کنترل وضعیت است که اغلب این تجهیزات توسط شرکت‌های دانش بنیان داخلی در مقیاس نانو ماهواره‌ها برای اولین بار بومی‌سازی شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، محرم غیاثوند رییس گروه فضایی صاایران با ارسال پیام ویدئویی با اشاره به پرتاب موفق آمیز ماهواره «فخر ۱» گفت: این ماهواره به سفارش ارتش جمهوری اسلامی ایران و توسط شرکت صاایران و با مشارکت دانشگاه صنعتی مالک اشتر طراحی و ساخته و آماده پرتاب شد.

وی با بیان اینکه این ماهواره به منظور پاسداشت خدمات دانشمند شهید دکتر محسن فخری زاده به نام «فخر۱» نامگذاری شده است اظهار کرد: جرم ماهواره فخر-۱ کمتر از ۱۰ گرم است از این رو در دسته نانو ماهواره‌ها طبقه‌بندی می‌شود.

غیاثوند اضافه کرد: با توجه به اینکه نانو ماهواره «فخر ۱» به عنوان محموله جانبی در پرتاب استفاده می‌شود هدف اولیه آن تثبیت فناوری‌های پرتاب‌های چندگانه در کشور است از این رو ماموریت اصلی ماهواره اثبات فناوری‌های کلیدی مورد نیاز در منظومه ماهواره‌های مکعبی است که توانایی پشتیبانی از ماهواره‌های تصویربرداری و پایش طیف الکترومغناطیسی را دارا هستند.

به گفته رییس گروه فضایی شرکت صاایران زیر سامانه‌های به کار رفته شده در این ماهواره شامل رایانه مرکزی، مدیریت توان و انرژی، ارتباطات رادیویی، موقعیت یابی و ناوبری و تعیین کنترل وضعیت است که اغلب این تجهیزات توسط شرکت‌های دانش بنیان داخلی در مقیاس نانو ماهواره‌ها برای اولین بار بومی‌سازی شده‌اند.

غیاثوند اضافه کرد: ارزیابی عملکرد این زیر سامانه‌ها و تجهیزات مربوط در شرایط مختلف اقلیم فضایی به منظور اطمینان از توانایی پشتیبانی از ماموریت‌های تصویربرداری و پایش طیف الکترومغناطیسی از اهداف ثانویه پرتاب ماهواره «فخر ۱» به شمار می‌رود که از نتایج آنها در منظومه ماهواره‌های مکعبی استفاده می‌شود.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *