Img20241130140359744 650x330 - ترکیه با صادرات کالاهای واسطه‌ای در زنجیره ارزش جهانی ادغام شد

ترکیه با صادرات کالاهای واسطه‌ای در زنجیره ارزش جهانی ادغام شد

در گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق ایران جایگاه جهانی اقتصاد ترکیه و سهم این کشور در زنجیره ارزش جهانی بررسی شد. طبق این گزارش کالاهای واسطه‌ای در صادرات ترکیه نشان‌دهنده ادغام عمیق این کشور در زنجیره ارزش جهانی است.

«ترکیه در زنجیره ارزش جهانی»، عنوان تازه‌ترین گزارشی است که مرکز پژوهش‌های اتاق ایران منتشر کرده است. این گزارش به بررسی مشارکت ترکیه در زنجیره ارزش جهانی و پیامدهای آن بر اقتصاد این کشور می‌پردازد. این که سهم بالای کالاهای واسطه‌ای در صادرات ترکیه نشان‌دهنده ادغام عمیق این کشور در زنجیره ارزش جهانی است.

در این گزارش عنوان شده که تنوع مقاصد صادراتی، تعامل گسترده‌تر ترکیه با زنجیره ارزش جهانی را به تصویر می‌کشد. همچنین اتکای به واردات برای تولید صادرات، بیانگر نقش واردات در مشارکت عمیق‌تر در زنجیره‌های ارزش است.

شاخص مشارکت پسینی (BPI): نشان‌دهنده میزان ارزش افزوده خارجی در صادرات ترکیه و ادغام در زنجیره‌های ارزش است.

شاخص مشارکت پیشینی (FPI): به ارزش افزوده‌ای که صادرات ترکیه به مراحل بعدی تولید اضافه می‌کند و به نشان‌دهنده مشارکت این کشور در فعالیت‌های تولیدی پیچیده اشاره دارد.

سرمایه گذاری مستقیم خارجی در تقویت مشارکت ترکیه در زنجیره ارزش جهانی و جذب سرمایه و فناوری‌های پیشرفته نقش بسزایی دارد. شرکت‌های چندملیتی با افزایش رقابت‌پذیری شرکت‌های داخلی ترکیه و ادغام آن‌ها در شبکه‌های تولید جهانی، سهم بسزایی در مشارکت این کشور در زنجیره‌ها ایفا می‌کنند.

توافق‌نامه‌های تجارت آزاد (FTAs) و اتحادیه گمرکی با اتحادیه اروپا، ادغام ترکیه در زنجیره ارزش جهانی را تسهیل می‌کنند. همچنین مشوق‌های سرمایه‌گذاری و سیاست‌های مالیاتی، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را جذب و زیرساخت‌های تولیدی و صادراتی را تقویت می‌کنند.

چالش‌هایی مانند زیرساخت‌ها، سرمایه انسانی و تحقیق و توسعه می‌توانند مانع مشارکت عمیق‌تر ترکیه در زنجیره ارزش جهانی شوند. موقعیت جغرافیایی ترکیه و روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، فرصت‌هایی را برای تقویت نقش این کشور در زنجیره ارزش جهانی فراهم می‌کنند. ترکیه با اتکا به مزیت‌های خود و اجرای سیاست‌های مناسب، می‌تواند حضور خود در زنجیره ارزش جهانی را ارتقا داده و به توسعه اقتصادی پایدار دست یابد.

متن کامل گزارش «ترکیه در زنجیره آر زش جهانی» را از اینجا بخوانید.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *