سیدمصطفی موسوی، رئیس اتاق خرمشهر گفت: با تبدیل مرز شلمچه به کریدور ترانزیتی بینالمللی و موافقت عراق با ترانزیت از این کریدور، مرز شلمچه، دروازه طلایی تجارت ایران در خلیجفارس خواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی خرمشهر، گفت: بالاخره پس از ماهها تلاش، موافقت رسمی برای تبدیل مرز شلمچه به کریدور ترانزیتی بینالمللی اعلام شد و این اتفاق نویدبخش رونق اقتصادی و توسعه تجارت در منطقه است.
سید مصطفی موسوی، در نشست هماهنگی ترانزیت بینالمللی مرز شلمچه با بیان اینکه اتاق خرمشهر از مدتها پیش پیگیر بهرهبرداری از ظرفیتهای مرز شلمچه در توسعه صادرات و ترانزیت بینالمللی بوده است، گفت: ما در این مسیر، مجوزهای لازم برای راهاندازی واحد کارنه تیر و کارنه دوپاساژ را اخذ کرده و زیرساختهای لازم را فراهم کردیم.
وی افزود: با آغاز ترانزیت از مرز شلمچه، ارتباط تجاری با کشورهای حوزه خلیجفارس بهویژه کویت تقویت خواهد شد. این امر علاوه بر کاهش زمان و هزینههای صادرات، به افزایش امنیت محمولههای تجاری نیز کمک شایانی خواهد کرد.
رئیس اتاق خرمشهر با اشاره به مزایای کنوانسیون تیر، تصریح کرد: با استفاده از این کنوانسیون که ۹۶ کشور عضویت آن را دارا هستند، محمولههای تجاری از محل تولید تا مقصد نهایی پلمپ شده و احتمال قاچاق کاهش مییابد. این موضوع حساسیتهای کشورهای خلیجفارس نسبت به محمولههای تجاری را کاهش داده و به توسعه روابط تجاری کمک خواهد کرد.
موسوی در پایان تأکید کرد که توسعه ترانزیت صادرات کالا از طریق شلمچه، ارتباط با حوزه GCC یا کشورهای حوزه خلیجفارس را افزایش خواهد داد. با ارسال کالاهای تجاری بهویژه به مرز کویت در فاصله ۶۵ کیلومتری از مرز شلمچه، علاوه بر کاهش زمان صادرات کالاها، روند تجاری را تسهیل و بسیاری از هزینهها را کاهش خواهد داد.
در این نشست که با حضور برخی از مدیران سازمانهای دخیل در امور تجاری استان خوزستان و منطقه آزاد اروند و مرز شلمچه و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد، بر اهمیت این رویداد در توسعه اقتصاد منطقه تأکید شد.
منبع: اتاق ایران آنلاین