Img2024111710061158 650x330 - 90 درصد صنعت استان یزد خصوصی است

۹۰ درصد صنعت استان یزد خصوصی است

بر اساس آمارهای اتاق یزد، در این استان ۱۱ هزار بنگاه اقتصادی فعال است که بیش از ۹۰ درصد آن به بخش خصوصی تعلق دارد.

رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق یزد گفت: بیش از ۹۰ درصد صنعت استان متعلق به بخش خصوصی و حدود ۱۱ هزار بنگاه اقتصادی در این استان فعال است و افزون بر هزار نوع کالا و محصول در این بنگاه‌ها تولید می‌شود.

علی‌اصغر بیگی، در نشست مشترک کمیسیون‌های صادرات اتاق یزد و کرمان با بیان اینکه یزد دومین استان معدنی کشور است افزود: محصولات تولید استان در تمام کشور مصرف‌کننده دارد، علاوه بر این ۸۵۰ قلم از محصولات به ۸۰ کشور دنیا نیز صادر می‌شود که شامل مصالح ساختمانی، نساجی، کاشی و سرامیک، شیشه، برق و الکترونیک و مواد شیمیایی و فولاد است.

وی با اشاره به قرابت‌های صنعتی و فرهنگی یزد و کرمان تأکید کرد: این استان‌ها هر ۲ صنعتی و معدنی و ازلحاظ اقتصادی بسیار به هم نزدیک هستند، ازلحاظ فرهنگی و اقلیمی نیز به همین شکل است؛ خوشحالیم که امروز با اعضای اتاق بازرگانی کرمان آشنا شدیم و امیدواریم این ارتباط هم ازلحاظ دوستی و هم تجاری گسترش پیدا کند.

بیگی تصریح کرد: مسیری که آغاز شده مسیر خوبی است و می‌توان ارتباطات بهتری میان هر ۲ استان ازلحاظ تجاری، صنعتی و فرهنگی برقرار کرد.

وی همچنین با اشاره به قرارگیری یزد در مثلث گردشگری کشور، برقراری ارتباط گردشگری بین کرمان، یزد و اصفهان و برگزاری نمایشگاه‌های توانمندی‌های صادراتی بین ۲ استان را پیشنهاد کرد.

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان نیز در این نشست گفت: در کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان، برنامه‌ریزی‌هایی برای ارتقای سطح کیفی و اطلاعاتی اعضا صورت گرفته و در همین راستا کمیته‌هایی شکل‌گرفته است.

محمدعلی محمد میرزائیان ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است به‌صورت میدانی و حضوری از شهرک‌های صنعتی استان‌های هم‌جوار و سایر استان‌ها دیدن کنیم تا تبادل نظرات و اطلاعات شکل بگیرد که استان یزد نخستین بازدید از این سفرها است.

وی تصریح کرد: کرمان اشتراکات زیادی در بحث فرهنگی و صنعتی با یزد دارد و همیشه بین تجار یزدی و کرمانی مراودات زیادی بوده است. استان کرمان پتانسیل‌های فراوانی دارد؛ امیدواریم بتوانیم سرمایه‌گذاری مشترک در یزد و کرمان داشته باشیم.

رضا بهرامی، نایب‌رئیس اتاق کرمان هم در این نشست گفت: ازنظر صنعتی شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی در کرمان هستند؛ ولی صنعت خرد نیست و مردم نمی‌توانند از آن استفاده کنند، از طرف دیگر در کرمان مجموعه‌های منحصربه‌فردی داریم که پتانسیل خوبی برای بحث گردشگری دارند.

وی افزود: باید بتوانیم از ظرفیت‌های متقابل ۲ استان استفاده کرده و روی داشته‌ها برنامه‌ریزی کنیم با هم‌افزایی بین دو اتاق یزد و کرمان می‌توان از توانمندی‌ها بهتر استفاده کنیم.

مظفر محمدی، رئیس کمیسیون واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان هم با اشاره به اینکه استان یزد استان موفقی ازنظر صنعتی است گفت: این استان در کشور زبانزد است و حتی در بحث کشاورزی فعالیت‌های خوبی دارد که می‌تواند این تجربیات را در اختیار کرمان قرار دهد. علاوه بر این یزد و کرمان به‌عنوان ۲ استان همسایه و هم‌جوار می‌توانند همکاری‌های بیشتری در کشور داشته باشند.

مدیرکل سازمان صمت استان یزد نیز به قرابت‌های بین یزد و کرمان تأکید کرد و گفت: در زمینه معدنی در کانی‌های غیرفلزی سرمایه‌گذاری مشترک بین یزد و کرمان داریم، در حوزه کاشی و سرامیک و انرژی‌های خورشیدی نیز فرصت ایده آلی برای همکاری بین ۲ استان فراهم است، همچنین در حوزه انتقال فناوری فضای مؤثری وجود دارد و می‌توانیم در این حوزه به نتایج خوبی برسیم.

محمدکاظم صادقیان افزود: در حوزه تکمیل زنجیره‌های معدنی ارتباط دوسویه‌ای وجود دارد و این حضور می‌تواند سرمایه‌گذاری‌های مشترک خوبی را در پی داشته باشد و ترکیب تجربیات ۲ استان، اتفاقات خوبی را رقم خواهد زد.

وی خاطرنشان کرد: در راستای رفع چالش‌های زیست‌محیطی و انتقال آب بین صنایع یزد و کرمان نیز سرمایه‌گذاری در حال شکل‌گیری است و امیدواریم اتفاقات خوبی رخ دهد.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *