برداشت ۲۱۰ هزار تن خرما

صفایی بوشهری: برندسازی خرما، کلید موفقیت در بازارهای جهانی

آیت‌الله صفایی بوشهری با تاکید بر اهمیت برندسازی خرما، خواستار ایجاد هویتی قوی و منحصر به فرد برای خرمای ایران در بازارهای جهانی شد. ایشان بر لزوم تدوین قوانین پایدار و همکاری با کشورهای دوست برای توسعه صادرات خرما تأکید کردند.

به گزارش دنیای برند، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری روز پنجشنبه در حاشیه همایش و ششمین جشنواره بین‌المللی تخصصی خرما و صنایع وابسته استان بوشهر در گفت و گو با ایرنا افزود: ایران می‌تواند با تولید بهینه خرما، در امنیت غذایی داخلی و جهانی نقشی موثر ایفا کند.

وی با اشاره به لزوم آسیب‌شناسی تجارت خرما و ارزیابی بازارهای هدف یادآور شد: بررسی و تشخیص ذائقه‌های جدید و تمایلات به انواع مختلف خرما طی ۵۰ سال آینده ضروری است تا بتوانیم بازاریابی مؤثرتری داشته باشیم.

کشت فراسرزمینی و صنایع تبدیلی خرما

صفایی بوشهری گفت: بازارهای جهانی به خرمای فرآوری‌نشده پاسخ مناسبی نمی‌دهند و باید با ارائه فرآورده‌های متناسب، نیازهای جامعه هدف را تامین کنیم.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر ادامه داد: صنعت خرما به عنوان یک منبع ثروت، می‌تواند در چرخه تجارت جهانی جایگاه ویژه‌ای پیدا کند و تجار ایرانی در یک سامانه تجارت دوسویه، ضمن تامین نیاز داخلی، به صادرات نیز بپردازند.

وی یادآور شد: برای رقابت جدی در بازارهای جهانی، باید برند خرمای ایران را با تبلیغات مناسب به جامعه هدف معرفی کنیم.

ضرورت حمایت قانونی و همکاری با کشورهای دوست

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر همچنین بر لزوم تدوین قوانین پایدار در حوزه تجارت خرما متناسب با سیاست‌های کلی کشور تأکید کرد و خواستار همکاری نزدیک مجلس و دولت برای جلوگیری از اختلال در مدیریت این محصول شد.

وی گفت: همکاری با کشورهای دوست و هم‌پیمان نظیر اعضای بریکس برای توسعه صادرات خرما و اهمیت آبیاری مکانیزه در کشت‌های فراسرزمینی با توجه به کاهش بارش ضروری است.

چالش‌های نخلستان‌ها و تأثیر آن بر صادرات خرما

صفایی بوشهری اضافه کرد: پیری نخلستان‌ها، کم‌ثمری و کاهش رغبت نسل جوان به نخل‌داری از مهم‌ترین چالش‌های این صنعت است که عدم تغذیه بهینه نخل‌ها و پایین بودن کیفیت تولید، تأثیرات منفی بر روند صادرات و تجارت خرما خواهد گذاشت.

وی افزود: خرما به دلیل سهولت در حمل‌ونقل و ارزش غذایی بالا، یک محصول استراتژیک و راهبردی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *