Img2024111311043232 650x330 - سازمان ملی استاندارد، نقش کلیدی در تسهیل تجارت خارجی دارد

سازمان ملی استاندارد، نقش کلیدی در تسهیل تجارت خارجی دارد

رئیس اتاق ایران با اشاره به تاثیر استاندارد بر بهوبد کیفیت محصولات و ارتقای بهره‌وری، گفت: نقش استاندارد در سلامت و ایمنی جامعه از جایگاه ویژه‌ای در تجارت جهانی برخوردار است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: سازمان ملی استاندارد نقش مهم و کلیدی در حفظ سلامت جامعه دارد و باید در راستای تسهیل تجارت و حضور پرقدرت محصولات باکیفیت ایرانی در بازارهای صادراتی قدم بردارد.

صمد حسن‌زاده، در مراسم روز جهانی استاندارد که توسط اداره کل استاندارد استان آذربایجان شرقی در تبریز برگزار شد، استاندارد ابعاد زندگی باکیفیت و ایمن را ترسیم و تغذیه سالم، محیط‌زیست پاک، کیفیت محصولات و ارتقای بهره‌وری را برای جامعه تأمین می‌کند. بنابراین بازبینی فعالیت‌ها برای افزایش درک مسئولان، تولیدکنندگان و فعالان این بخش نسبت به اهمیت نظام استاندارد و کسب رضایت مردم ضروری است که خوشبختانه این موضوع مورد توجه رئیس‌جمهور نیز قرار دارد.

او با حمایت از رویکرد رئیس‌جمهور در زمینه ساماندهی فعالیت‌هایی برای افزایش آگاهی و درک بهتر شهروندان از جایگاه نظام استاندارد، تأکید کرد: تولید باکیفیت نیاز امروز کشور است تا محصولات ایرانی در کلیه بازارهای جهانی مورد استقبال قرار بگیرد و از این طریق برای مردم ایران، ایجاد اشتغال و امنیت تضمین شود.

رئیس اتاق ایران با اشاره به اینکه نهادهای تأیید صلاحیت به‌مثابه حامی و محرک تجارت و تولید هستند، گفت: توجه به ارتقای کیفیت، تسهیل تجارت و بازنگری و استقرار الزامات فنی متناسب با نیازهای پیش‌روی تجارت و عضویت در مجامع بین‌المللی تأیید صلاحیت، از اهداف مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران است.

حسن‌زاده افزود: مجمع بین‌المللی تأیید صلاحیت استاندارد دارای سی سال سابقه کاری است و مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در بهار ۱۴۰۳ موفق به تمدید و عضویت کامل خود در اتحادیه تأیید صلاحیت آسیا-اقانوسیه (APAC) شد.

او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نقش استاندارد در سلامت و ایمنی جامعه از جایگاه ویژه‌ای در تجارت جهانی برخوردار است، گفت: سازمان استاندارد نقش کلیدی در ارتقای تجارت جهانی دارد. همچنین آشنایی صادرکنندگان با استانداردهای جهانی و کشورهای مقصد مسئله‌ای مهم است که به تقویت و افزایش تجارت ایران کمک می‌کند.

او در بیان انتظارات از سازمان ملی استاندارد خاطرنشان کرد: انتظار داریم سازمان ملی استاندارد ایران در مقوله تسهیل تجارت خارجی، خود را از بازیگران کلیدی بداند و برای حفظ ایمنی و سلامت جامعه در بازارهای داخلی و خارجی، نظارت قانونی خود را بر کیفیت کالاها و خدمات صادراتی اعمال و از بدنامی کشور در بازارهای هدف صادراتی جلوگیری کند، بنابراین باید جایگاه این سازمان را بیشتر ببینیم.

رئیس اتاق ایران سهم کشورهای اسلامی نسبت به کشورهای غیرمسلمان در تجارت جهانی با برند حلال را بسیار اندک ارزیابی کرد و گفت: باید حضور باکیفیت کالاها و خدمات ایران در چارچوب نشان حلال را در بازارهای صادراتی تقویت کنیم.

حسن‌زاده با تأکید بر ضرورت منطبق شدن تجارت با دانش روز، افزود: تدوین استانداردهای پژوهش‌محور موجب ارتقای کیفیت محصولات شده، رقابت‌پذیری کالاها در بازارهای ملی و بین‌المللی را افزایش می‌دهد و زمینه‌ساز حفظ منافع تولیدکنندگان و حقوق مصرف‌کننده می‌شود و افزایش رضایت‌مندی مردم و کاهش ریسک‌های ایمنی و سلامت را به دنبال دارد.

او افزایش سهم کالا و خدمات دانش‌بنیان در تولید ناخالص ملی، افزایش شغل‌های دانش‌بنیان و ارتقای رقابت‌پذیری داخلی و خارجی را نیازمند استانداردسازی محصولات دانش‌بنیان دانست.

رئیس اتاق ایران در بخشی از سخنرانی خود به برگزاری مراسم روز جهانی استاندارد در تهران اشاره کرد و گفت: در آن مراسم، پنج واحد نمونه ملی از استان آذربایجان شرقی معرفی و تجلیل شدند که مایه افتخار است. این نشان می‌دهد که ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان بسیار بالاست، هرچند در برخی دوره‌ها انتقال سرمایه و مهاجرت از استان موجب شد تا آذربایجان شرقی در جایگاه واقعی خود قرار نگیرد.

او تأکید کرد: با تلاش‌ها و هم‌گرایی بیشتر می‌توان استان آذربایجان شرقی را به جایگاه اصلی خود در حوزه‌های مختلف رساند.

در انتهای مراسم نیز از ۵ واحد نمونه در سطح ملی و ۵ واحد نمونه در سطح استانی در حوزه استاندارد تجلیل شد.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *