استاندار مرکزی با تأکید بر اهمیت حفظ برند صنعتی استان، به چالشهایی مانند مشکلات زیستمحیطی، کمبود آب و ناترازی برق اشاره کرد. او همچنین بر ضرورت همکاری بخش خصوصی و دولت برای رفع این چالشها و تقویت جایگاه صنعتی استان تأکید نمود.
دنیای برند، مهدی زندیهوکیلی عصر سهشنبه در نشست با تشکلهای بخش خصوصی حوزه صنعت، معدن و تجارت، در اراک، افزود: استان مرکزی به برند صنعت شهره داشته و دارد اما رتبه این بخش در کشور تنزل یافته است.
وی با بیان اینکه، همه بضاعت خود را برای حل مشکلات و توسعه بیش از پیش استان مرکزی به کار گرفته، گفت: یکی از علتهای تنزل رتبه صنعتی در استان عدم سرمایهگذاری، مسایل زیستمحیطی و ظرفیت اکولوژیکی منطقه است.
استاندار مرکزی ادامه داد: صنعتگری ساختار اجتماعی حاکم در استان است و برند صنعتی بر پیشانی استان مرکزی حک شده است.
زندیهوکیلی عنوان کرد: مسایل زیست محیطی مدتها باعث شد تا روند توسعه صنعتی استان با مشکل مواجه شود، از طرفی ظرفیتهای اکولوژیکی مانند آب در این راه تاثیرگذار بوده است.
وی گفت: نه میتوانیم از توسعه صنعت و نه از مسایل زیست محیطی غافل شد، اما میتوان با راهکارهای مناسب، تصمیمات صحیح و همت ویژه هر ۲ بخش را در با کمترین آسیب در کنار هم داشت.
استاندار مرکزی اضافه کرد: از امروز باید برای حل مشکلات صنعتی و زیستمحیطی یک بازنگری و برنامه بلندمدت تدوین شود.
زندیهوکیلی بیان کرد: اگر برنامه هدفگذاری وجود نداشته باشد، مشخص نیست به کدام سمت حرکت کنیم.
وی گفت: اولین قدم این است که با کمک بخش خصوصی برنامهای برای توسعه صنعتی و برون رفت از مسایل و مشکلات این بخش داشته باشیم.
استاندار مرکزی ادامه داد: حفاظت از مشاغل ایجاد شده در استان امری ضروری است و نباید با کمکاری برخی مدیران ضربهای در این راستا وارد شود.
زندیهوکیلی عنوان کرد: یکی از اهداف مهم در استان مرکزی، تشکیل کنسرسیومهای مختلف است.
وی اظهار کرد: تعامل مطلوب نمایندگان استان مرکزی یک ظرفیت خوب برای حل مشکلات این استان در بخشهای مختلف است.
استاندار مرکزی به اقدام ارزشمند و بزرگ قطع مازوتسوزی در نیروگاه شازند اشاره کرد و گفت: این اقدام نشان داد که دولت چهاردهم جدیت ویژه برای حل مشکلات دارد.
زندیهوکیلی تاکید کرد: خود را متعلق به همه شهرستانهای استان مرکزی میدانم و باید از همه ظرفیتهای در نقاط مختلف این استان بهرهگیری شود.
وی اظهار کرد: راه و مسیر توسعه در استان، سرمایهگذاری است و باید از ظرفیتهای موجود در کشور در بازار سرمایه و سرمایهگذاری استفاده شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک گفت: استان مرکزی گذشته و پیشینه درخشانی در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بخشهای دیگر دارد.
ناصر بیکی افزود: فعالان اقتصادی و بخش خصوصی خود را متعهد به سرافرازی بیش از پیش استان میدانند اما همچنان با مشکلات زیادی همراه هستند.
وی بیان کرد: برای عبور از مشکلات باید نگرشی جدید داشت، ارتقای زیرساختهای توسعهای استان مرکزی بدون حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی محقق نمیشود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک ادامه داد: امید است مدیریت جدید استان مرکزی صدای بخش خصوصی باشد تا مشکلات این بخش روز به روز کاهش یابد.
بیکی عنوان کرد: بخش خصوصی استان مرکزی نقشه راه دارد اما نیاز است این نقشه با حمایت ویژه، به روز شود.
وی اظهار کرد: باید به فکر هدایت سرمایههای داخلی استان مرکزی بود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک افزود: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی استان مرکزی است که این رقم بسیار بالا است.
بیکی تصریح کرد: امید است شورای مشورتی اقتصادی فراگیر به زودی در استان مرکزی تشکیل شود تا هر بخش اقتصادی بتواند مسایل و مشکلات خود را مطرح کند.
ناترازی برق، کمبود نیروی ماهر و متخصص، تسهیلات، تقویت زیرساختهای صنعتی، مالیات، افزایش تعرفه برق صنعت، تامین گازوئیل، بازنشستگی زودهنگام و مشاغل سخت و زیانآور از جمله مشکلاتی بود که توسط بخشهای صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی مطرح شد.
سه هزار و ۶۶۰ واحد صنعتی و معدنی در استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعت ایران وجود دارد.