Img20241111114129943.jfif 650x330 - پروتکل تجارت بدون دخالت دلال‌ها میان ایران و عراق منعقد شود

پروتکل تجارت بدون دخالت دلال‌ها میان ایران و عراق منعقد شود

رئیس اتاق اهواز با اشاره به ابعاد تجارت ایران و عراق و ظرفیت‌های توسعه این تجارت، گفت: ضروری است پروتکلی تنظیم و منعقد شود که تجارت از ایران و عراق به‌خصوص از استان خوزستان، مستقیم و بدون دخالت دلال‌ها انجام شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز، گفت: به‌منظور رونق اقتصادی هر چه بیشتر منطقه، لازم است بستری فراهم شود تا تجار ۲ طرف کشور به‌صورت مستقیم و بدون دخالت دلال‌ها با یکدیگر مبادله و تجارت انجام دهند.

محمدجواد امانی در نشست با هیات تجاری بندر ابوفلوس استان بصره عراق در محل اتاق اهواز: بندر فاو در عراق فرصت‌ها و بسترهای سرمایه‌گذاری مشترک ایران و عراق را فراهم می‌کند.

امانی ادامه داد: یکی از کالاهایی که خوزستان تمایل به واردات آن از کشور عراق را دارد ضایعات فلزی است که بنا به قوانین کشور عراق خام فروشی ممنوع است اما شاهد هستیم کشور پاکستان از این ظرفیت استفاده می‌کند که درخواست بررسی این موضوع را داریم.

بازارچه عرضه کالاهای ایرانی در عراق راه‌اندازی می‌شود

نایب‌رئیس اتاق اهواز نیز در ادامه این نشست افزود: طی ۱۰ روز آینده هیاتی تجاری از خوزستان به کشور عراق برای ایجاد هماهنگی بیشتر در امر تجارت اعزام خواهد شد.

 شهلا عموری در نشست هیات تجاری بندر ابوفلوس بصره عراق اظهار کرد: طبق رایزنی‌هایی که با کشور عراق انجام شده قرار است تا بازارچه‌ای در این کشور برای عرضه کالاهای ایرانی راه‌اندازی شود.

وی ادامه داد: با این اقدام عراق، مبادلات تجاری خوزستان با این کشور بیش‌ازپیش افزایش خواهد یافت و قطعاً همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق گسترده‌تر می‌شود.

عموری افزود: لازم است در سفر هیات تجاری اهواز به عراق تفاهم‌نامه‌ای بین بنادر و اتاق‌های بازرگانی خوزستان برای تقویت تجارت از بنادر منعقد شود.

نایب‌رئیس اتاق اهواز اظهار کرد: مقرر شده است تا در نمایشگاه بین‌المللی بصره برای توسعه همکاری تجاری ایران و عراق سمیناری برگزار شود که قطعاً در افزایش فعالیت‌های تجاری از خوزستان تأثیرگذار است.

آمادگی بندر ابوفلوس عراق برای افزایش مبادلات تجاری با ایران

مدیر بندر ابوفلوس استان بصره، از ایران به‌عنوان شریک اقتصادی این کشور نام برد و گفت: بندر ابوفلوس آمادگی دارد برای کمرنگ کردن آثار تحریم‌ها و افزایش مبادلات تجاری با ایران همکاری کند.

کاپیتان ناظر جبار الویسی که در رأس یک هیات تجاری از بندر ابوفلوس به استان خوزستان سفر کرده است، افزود: کشور عراق پنج بندر دارد که از این تعداد؛ سه بندر فعال هستند.

وی گفت: کشور عراق در چند سال اخیر توسعه زیرساخت بندر فاو را آغاز کرده است که طی چند روز اخیر پنج ترمینال از این بندر افتتاح شد.

کاپیتان الویسی اظهار کرد: در بندر فاو پنج پروژه بزرگ اقتصادی و زیرساختی در دست احداث است که هدف از اجرای این پروژه‌ها ادامه مسیر تجاری ابریشم است.

مدیر بندر ابوفلوس استان بصره کشور عراق اظهار کرد: با توسعه و رونق گرفتن این بندر انتقال کالا از تمام کشورهای دنیا به بندر فاو میسر خواهد بود و انتقال کالا به بندر ترکیه را نیز تسهیل خواهد کرد.

وی با بیان اینکه بندر فاو تا یک ماه زمان تجارت را کاهش خواهد داد افزود: همکاری‌های بسیار خوبی از سوی بخش خصوصی خوزستان با کشور عراق در حال انجام است که قطعاً اثر مثبتی در توسعه تجارت خوزستان با عراق خواهد داشت.

کاپیتان الویسی تقویت ارتباط تجاری ایران و عراق را ازنظر شرعی، عرفی، ملی و مذهبی ضروری دانست و ادامه داد: ایران و عراق، اشتراکات زیادی دارند و قطعاً تقویت همکاری بین این دو کشور اثرات مثبت زیادی را در منطقه خواهد داشت.

ثبات و امنیت در عراق با کمک ایران محقق شده است

مدیر بندر ابوفلوس استان بصره کشور عراق با بیان اینکه در راستای کمرنگ کردن اثرات تحریم‌های ظالمانه بر ایران آمادگی همکاری داریم افزود: همکاری تجاری یک کشور مستلزم استقرار امنیت در آن است که با کمک ایران ثبات و امنیت در کشور عراق فراهم شده است.

عضو اتاق بازرگانی بصره عراق با اشاره به تعاملات نزدیک اقتصادی این منطقه با استان خوزستان گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران و استان خوزستان در تأمین امنیت و استقلال عراق نقش و تأثیرگذاری دارد.

جعفر حسین در نشست هیات تجاری از بندر فلوس استان بصره کشور عراق با اعضای اتاق‌های بازرگانی خوزستان در محل اتاق اهواز بیان کرد: امید است با همکاری دو کشور گام‌های مؤثری در تقویت تجارت بین خوزستان و بصره برداشته شود.

وی گفت: آمادگی واردات محصولاتی همچون خرما، سیب و آجیل از خوزستان به کشور عراق و صادرات این کالاها به کشور هند را داریم؛ بازرگانان خوزستانی می‌توانند در صادرات این کالاها به عراق ورود کنند.

حسین افزود: اگر مبادلات تجاری از مسیر کانال‌های رسمی مانند اتاق‌های بازرگانی و زیر نظر دستگاه‌های دولتی انجام شود ضریب ایمنی تجارت افزایش خواهد یافت.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *