در نیمه نخست امسال ۳ میلیارد و ۹۱ میلیون صادرات فولاد داشتیم که نسبت به مدت مشابه پارسال افت ۱۶ درصدی (۵۸۵ میلیون دلار) را نشان می دهد.
بررسی وضعیت صادرات زنجیره آهن و فولاد از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه نشان میدهد که در این مدت در مجموع ۱۳ میلیون و ۸۹۷ هزار تن به ارزش ۳ میلیارد و ۹۱ میلیون دلار محصولات فولادی صادر شده که نسبت به نیمه نخست پارسال که ۱۴ میلیون و ۱۲۲ هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۶۷۶ میلیون دلار بود، از نظر وزنی دو درصد و از نظر ارزش ۱۶ درصد کاهش یافته است.
بر این اساس، در نیمه نخست امسال یک میلیون و ۷۲۹ هزار تن مقاطع طویل فولادی به ارزش ۸۳۰ میلیون دلار صادر شده که نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر وزنی ۳۲ درصد و از نظر ارزشی ۲۲ درصد افزایش یافته است. همچنین در این مدت ۵۲ هزار تن مقاطع طویل فولادی به ارزش ۴۹ میلیون دلار وارد کشور شده که از حیث وزن ۷ درصد کاهش اما از حیث ارزش ۱۰ درصد افزایش یافته است.
در این بازه زمانی ۱۷۰ هزار تن به ارزش ۱۱۳ میلیون دلار صادرات مقاطع تخت فولادی داشتیم که حجم صادراتی این مقاطع ۲۶ درصد وزنی و همچنین ۲۵ درصد ارزشی کاهش یافته است. ۷۰۵ هزار تن به ارزش ۷۲۱ میلیون دلار نیز از این محصول وارد کشور شده که از نظر وزنی دو درصد کاهش اما از نظر ارزش ۱۳ درصد افزایش یافته است.
صادرات محصولات فولادی در ۶ ماهه نخست امسال یک میلیون و ۸۹۹ هزار تن به ارزش ۹۴۳ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال حجم صادراتی ۲۴ درصد و ارزآوری ۱۳ درصد افزایش یافته است. همچنین ۷۵۷ هزار تن به ارزش ۷۷۰ میلیون دلار محصولات فولادی طی شش ماهه ابتدایی امسال وارد کشور شده که به لحاظ وزنی ۲ درصد کاهش رخ داده اما از نظر ارزبری شاهد رشد ۱۳ درصدی هستیم.
از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه، دو میلیون و ۷۷۴ هزار تن فولاد میانی به ارزش یک میلیارد و ۳۰۷ میلیون دلار صادر شده است که نسبت به ۶ ماهه پارسال از نظر وزنی ۲۵ درصد و از نظر ارزشی ۲۹ درصد کاهش یافته است. ۳۲۰۰ تن به ارزش یک میلیون و ۹۰۰ هزار دلار نیز از این محصول طی نیمه نخست امسال واردات داشتیم که ۹۵ درصد رشد وزنی و ۳۵ درصد افزایش ارزبری اتفاق افتاده است.
صادرات آهن اسفنجی نیز از ۹۰۳ هزار تن به ارزش ۲۳۲ میلیون دلار در نیمه نخست پارسال به ۵۹۶ هزار تن به ارزش ۱۴۶ میلیون دلار در نیمه نخست امسال رسیده که بیانگر افت ۳۴ درصدی در وزن و کاهش ۳۷ درصدی در ارزش است.
پنج میلیون و ۳۸۰ هزار تن به ارزش ۴۵۴ میلیون دلار صادرات گندله سنگآهن داشتیم که نسبت به شش ماهه ابتدایی سال گذشته، به لحاظ وزنی ۱۶ درصد رشد کرده اما به لحاظ ارزش افت ۱.۹ درصدی را نشان میدهد.
صادرات کنسانتره سنگآهن با افت چهار درصدی به لحاظ وزنی از سه میلیون و ۳۶۴ هزار تن به سه میلیون و ۲۴۶ هزار تن رسیده است؛ ارزش صادراتی آن نیز به لحاظ ریالی با افت ۱۹ درصدی از ۲۹۸ میلیون دلار به ۲۴۱ میلیون دلار رسیده است.
طی نیمه نخست امسال، واردات گندله سنگ آهن و کنسانتره سنگ آهن به کشور صفر بوده است.
منبع: اتاق ایران آنلاین