63119115 660x330 - رتبه ۹۴ ایران در زمینه آمادگی و کاربردپذیری هوش مصنوعی

رتبه ۹۴ ایران در زمینه آمادگی و کاربردپذیری هوش مصنوعی

عضو هیات امنای مرکز تحقیقات و نوآوری هوش مصنوعی و تحول دیجیتال(مهتدا) با اشاره به جایگاه جهانی ایران در هوش مصنوعی گفت: بر اساس بررسی شاخص آمادگی هوش مصنوعی دولت‌ها که توسط موسسه آکسفورد انجام می‌شود، طی ۲ سال گذشته با ۲۲ پله کاهش در آمادگی و کاربردپذیری هوش مصنوعی مواجه بوده‌ایم و در حال حاضر در رتبه ۹۴ دنیا قرار داریم.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، سیدرضا طباطبایی مدیر هوش مصنوعی ستاد کل نیروهای مسلح در همایش علمی ترویجی کاربردهای هوش مصنوعی در کسب و کارهای سازمان اتکا با اشاره به طرح جهاد علمی گفت: این طرح به منظور تحقق نهضت پیشرفت جهش علمی برای تقویت همکاری چندجانبه بین دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی و فناوری با صنعت و جامعه شکل گرفته و یک طرح کلان است که تاکنون ۸۷ دانشگاه به آن پیوسته‌اند.

وی حمایت از پروژه‌های بدیع و نوظهور، حمایت از پروژه‌های گلوگاهی و پیشرفته، مشارکت و حمایت از طرح‌ کلان فناورانه، ایجاد مراکز تحقیقاتی تخصصی پیشرفته مشارک، حمایت از پایان نامه، رساله دکتری و فرصت‌های مطالعاتی، حمایت از تجهیز آزمایشگاهی تحقیقاتی مشترک و رویدادهای مساله محور را از محورهای اصلی این طرح عنوان کرد.

طباطبایی، راه اندازی مرکز تحقیقات و نوآوری هوش مصنوعی و تحول دیجیتال(مهتدا) در دانشگاه امیرکبیر را در قالب طرح جهاد علمی دانست و افزود: آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی، ایجاد شبکه همکار و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های ملی، انجام پروژه‌های مطالعاتی و پژوهشی و انجام پروژه‌های تحقیقاتی و توسعه صنعتی از زمینه‌های کاری این مرکز به شمار می‌رود.

عضو هیات امنای مرکز تحقیقات و نوآوری مهتدا با اشاره به ضرورت توسعه هوش مصنوعی در کشور، “قدرت استدلال”، “حل چالش‌ها”، “تحلیل کلان داده” و “توانایی یادگیری” را از ویژگی‌های این فناوری ذکر کرد و یادآور شد: لایه‌های هوش مصنوعی نیز شامل “تجهیزان و سخت افزار”، “نیروی انسانی و مغز افزار”، “مراکز نوآوری و ساختار افزار”، “اطلاعات و نرم افزار” و “طرح و برنامه راهبردی شفاف” از لایه‌های هوش مصنوعی است.

سیاستگذاری در دنیا

مدیر مرکز هوش مصنوعی ستاد کل نیروهای مسلح به بیان وضعیت هوش مصنوعی در دنیا اشاره کرد و گفت: در حوزه حکمرانی و قوانین و مقرارت، معاهده الزام آور هوش مصنوعی اتحادیه اروپا در ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ به عنوان یک ابزار حقوقی جامع با هدف رسیدگی به چالش‌های ناشی از فناوری‌های هوش مصنوعی در رابطه با حقوق بشر، مردم سالاری و حاکمیت قانون به تصویب رسید و با این اقدام کشورهای مختلف نسبت به قانونگذاری و تنظیم گری در حوزه هوش مصنوعی اقدام کرده‌اند که مهمترین آن قانون EU-Act 2024  اتحادیه اروپا است. همچنین مجمع عمومی سازمان ملل نیز در دوم فروردین ۱۴۰۳ اولین قطعنامه‌ هوش مصنوعی به اتفاق آرای ۱۹۳ کشور برای حوزه‌های غیرنظامی تصویب و منتشر کرد.

به گفته وی، در این این قطعنامه از کشورهای عضو سازمان ملل درخواست شد تا سامانه‌های هوش مصنوعی امن، ایمن و امین را برای رسیدگی به بزرگترین چالش‌های زمانه ترویج کنند.

طباطبایی اضافه کرد: در حوزه سرمایه گذاری در هوش مصنوعی نیز سرمایه گذاری کشورهای پیشرو و شرکت‌های بزرگ در مقیاس چندده میلیارد دلار رسیده است و انتظار می‌رود طی ۱۲ ماه آینده، هزینه سرمایه‌ای هوش مصنوعی در ۴ شرکت آمریکایی آمازون، مایکروسافت، گوگل و متا برای کسب و کار در این حوزه به بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برسد.

رتبه بندی‌های جهانی

وی تاکید کرد: بررسی رتبه‌بندی‌های جهانی نشان می‌دهد ایران در ۲ سال گذشته با ۳ پله کاهش رتبه علمی مواجه بوده است.

طباطبایی خاطر نشان کرد: بر اساس شاخص آمادگی هوش مصنوعی دولت‌ها  که توسط موسسه آکسفورد انجام می‌شود  طی ۲ سال گذشته،  با ۲۲ پله کاهش در آمادگی و کاربردپذیری هوش مصنوعی مواجه بوده‌ایم و در حال حاضر در رتبه ۹۴ دنیا قرار داریم!

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *