91614 54 660x330 - تامین کامل شیرخشک رگولار در کشور/اصرار بر مصرف برند خاص توجیه ندارد

تامین کامل شیرخشک رگولار در کشور/اصرار بر مصرف برند خاص توجیه ندارد

مدیرکل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به تامین کامل نیاز شیرخشک رگولار کشور توسط تولیدکنندگان داخلی، بر اهمیت معرفی برندهای جایگزین در صورت کاهش تولید یکی از برندها تاکید کرد و گفت:اصرار بر مصرف یک برند خاص توجیه منطقی ندارد.
دنیای برند به نقل از ایرنا، از سازمان غذا و دارو، علیرضا رستمی روز یکشنبه اظهارداشت: محدودیت ظرفیت برخی خطوط تولید ممکن است در صورت ترویج مصرف بیش از توان تولید و تمرکز بر یک نوع فرآورده، منجر به عدم قطعیت در تأمین شیرخشک شود.

وی افزود: برای اطمینان از وجود شیرخشک رگولار مورد نیاز مصرف‌کنندگان و کاهش عدم قطعیت‌ها در طول زنجیره تأمین، ضروری است در مواقعی که یکی از برندها به دلایل مختلف دچار کاهش تولید می‌شوند، برندهای جایگزین مطابق با گروه سنی نوزادان معرفی شوند.

رستمی گفت: بخش قابل توجهی از این شکایات به دلیل عدم آگاهی والدین از تعریف صحیح بیماری یبوست و شکم‌روش است. آن‌ها معمولاً هرگونه تغییر در عملکرد گوارشی کودک را به این دو اختلال مرتبط می‌کنند.

وی همچنین از مسئولین فنی و داروسازان خواست تا به اصلاح تصورات غلط والدین درباره مشکلات گوارشی کودکان کمک کنند.

رستمی در پایان از مسوولان فنی و متصدیان داروخانه‌ها خواست تا در اصلاح دیدگاه‌های غلط نهادینه شده در جامعه نقش فعالی ایفا کنند و بدین ترتیب گامی مهم در بهبود رویکردهای مصرف شیرخشک برداشته شود.

شیرخشک از محصولات پرمصرف در بین کودکان با مصرف سالیانه ۶۱ میلیون قوطی در کشور است که در ماهه گذشته کمبود آن در داروخانه‌ها، نگاه افکار عمومی را به آن جلب کرد؛ محصولی که تولید و تامین آن نیازمند هماهنگی بین دستگاهها برای تخصیص ارز تولید مواد اولیه است.

شیرخشک جزو محصولات راهبردی در تغذیه کودکان به شمار می‌رود که مشمول ارز یارانه‌ای است و دولت با هدف تضمین تغذیه کودکان محروم از شیرمادر، آن را در سبد محصولات مورد حمایت خود قرار داده است. با این وجود در ماههای گذشته به دلیل ناهماهنگی در تخصیص ارز واردات مواد اولیه، این محصول با کمبود در بازار روبرو شد و حتی خریداران برخی نشان‌های تجاری که همواره در بازار مصرف وجود داشتند، با دست خالی باز می‌گشتند که در نهایت با تدبیر دولت، نه تنها این مشکل حل شد، بلکه بازار شیرخشک که به دلیل تخصیص یارانه مستعد سوءاستفاده قاچاقچیان بود، تحت کنترل و نظارت درآمد.

آنطور که بانک مرکزی آمار داده، سال گذشته در مجموع بیش از ۹۸ میلیون دلار برای واردات شیرخشک و مواد اولیه آن با ارز ترجیحی تامین شده که این رقم حاکی از رشد ۷۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

حدود ۲۰ هزار تن از مواد اولیه تولید شیر خشک اطفال سالانه از طریق واردات به کشور تامین می‌شود که دولت سیزدهم راه اندازی کارخانجات تولیدکننده موادپایه شیرخشک را در دستور کار قرار داد. آمارها بیانگر آن است که در سال گذشته ۱۳۰ میلیون یورو تخصیص ارز برای واردات شیرخشک و غذای ویژه نوزادان صورت گرفته بود و شهید رئیسی هم برای کاستن از وابستگی بازار شیرخشک کودکان به واردات، راه اندازی کارخانجات تولیدکننده موادپایه شیرخشک را در دستور کار قرار داد که نخستین پروژه تولید مواد اولیه شیرخشک اطفال در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در دو بخش قرار است ۱۰۰ درصد مواد اولیه تولید شیرخشک را در داخل کشور تامین کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *