Img20240709092124247 650x330 - نهضت افزایش سلامت محصولات کشاورزی راه‌اندازی شود

نهضت افزایش سلامت محصولات کشاورزی راه‌اندازی شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان ابراز امیدواری کرد: با همکاری بخش‌های مختلف و به‌ویژه مردم و کشاورزان، نهضت افزایش سلامت محصولات کشاورزی در استان کرمان راه‌اندازی شود تا به حفظ و بهبود شرایط رقابتی محصولات کشاورزی و همچنین سلامت مردم کمک شود.

سیدمهدی طبیب زاده در همایش سلامت محصولات کشاورزی در استان کرمان، افزود: این همایش با حضور کشاورزان برگزار شده تا اطلاع پیدا کنند چه خطراتی محصولات کشاورزی به‌ویژه پسته را تهدید می‌کند، چه سمی استفاده کنند و چه آموزش‌هایی را در این زمینه فرابگیرند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه پسته از ظرفیت‌های بزرگ اقتصاد استان کرمان است و سهم مؤثری در GDP و اشتغال استان و صادرات کشور دارد، تلاش برای حل مسائل این حوزه برای اتاق کرمان اهمیت ویژه‌ای دارد.

طبیب زاده تصریح کرد: اتاق کرمان همواره یکی از پایه‌های جلسات مهم کشور در حوزه پسته بوده و همواره در نشست‌های مختلف با حضور رئیس‌جمهور، وزرا و رئیس بانک مرکزی سعی شده از پسته به‌عنوان مؤثرترین عامل اقتصادی استان دفاع شود که امیدواریم در این زمینه موفق عمل کرده باشیم.

رئیس اتاق کرمان بیان کرد: وجود نهادهای قوی در این بخش ازجمله انجمن ملی پسته ایران، اتحادیه خشکبار و… و همراهی همیشگی آن‌ها نیز بسیار مؤثر بوده که امیدواریم با هم‌افزایی بیشتر بتوان سهم مؤثری در رفع مسائل این حوزه داشته باشیم.

طبیب زاده، موضوع دیگر در رابطه با پسته را آینده این محصول عنوان کرد و گفت: مسائلی در رابطه با تولید، بهره‌وری، بازگشت ارز حاصل از صادرات و سلامت محصول وجود دارد که برای حفظ آینده پسته باید برای رفع این چالش‌ها کمک کنیم.

محصول سالم، قدرت رقابت صادرکنندگان در بازارهای هدف را افزایش می‌دهد

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان، با بیان اینکه بحث تولید محصولات سلامت کشاورزی چند سالی است در دستور کار قرار گرفته شده و نسبت به آن فرهنگ‌سازی شده است، گفت: برای افزایش تولید محصولات سالم در استان، نیاز به تعامل بیشتر صادرکنندگان و تولیدکنندگان و تشکل‌های کشاورزی وجود دارد که اتاق بر اساس رسالت خود این همایش را برگزار کرد.

سیدمحمدرضا ترابی موسوی تصریح کرد: هدف این است که کشاورز و تولیدکننده از مشکلات صادرکنندگان این محصولات اطلاع داشته باشد، زیرا گاهی تولیدکنندگان مطرح می‌کنند که سال‌هاست محصولات خود را با واسطه به دست صادرکننده می‌رسانند و شناختی از صادرکنندگان ندارند.

وی ادامه داد: با گسترش سلامت محصولات کشاورزی بحث کشاورزی قراردادی نیز می‌تواند در این جایگاه قدرت بیشتری داشته و قابل‌اجرا باشد. ترابی موسوی تصریح کرد: با توجه به اینکه بحث باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی در دنیا بسیار پررنگ شده، درخواست خریداران واردکنندگان محصولات کشاورزی به کشورهای هدف، دریافت محصولات بدون باقی‌مانده سموم است.

وی تصریح کرد: باید موارد لازم در خصوص عدم کیفیت لازم محصولات کشاورزی، مشکلات ایجاد شده برای صادرکننده در کشور هدف و تبعات مالی و کاری آن، به تولیدکننده منتقل و از سوی دیگر نیز مشکلات کشاورزان مطرح شود و جهاد کشاورزی برای حل مشکل باقی‌مانده سموم مانند استفاده از انواع سموم و میزان مصرف آنها به کمک کشاورزان بیاید.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان تحقق این مسئله مهم را نیازمند فرهنگ‌سازی دانست و عنوان کرد: تولید محصول سالم و با کیفیت قدرت رقابت صادرکننده در بازارهای هدف را افزایش می‌دهد و تولیدکننده نیز می‌تواند با قیمت بهتری محصول خود را به فروش برساند.

 اداره تخصصی پسته راه‌اندازی شود

 در ادامه این نشست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان، با بیان اینکه نسبت به کشاورزی به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های غنی در استان کرمان غفلت شده و قطعاً کشاورزی می‌تواند یکی از ارکان مهم کمک به توسعه استان در کنار معدن باشد، گفت: البته ما تا رسیدن به بهشت کشاورزی فاصله زیادی داریم.

امیر حسن‌زاده، افزود: در کشاورزی تکمیل زنجیره ارزش برای رسیدن به پایداری بسیار مهم است که این زنجیره ارزش در دو بخش باید به آن پرداخته شود که در بخش اول تولید، کاشت، داشت، برداشت، صادرات، آموزش‌ها و… و در بخش دوم زنجیره ارزش مربوط به دستگاه‌های اداری ازجمله گمرک، استاندارد، استانداری، شرکت برق و … است.

وی ادامه داد: در همین رابطه به شرکت برق اعلام کردیم ۲۰ روز پیش رو، بازه زمانی بسیار مهمی برای محصول پسته استان است و نسبت به مدیریت مصرف و جلوگیری از برق چاه‌های کشاورزی تدابیر لازم اندیشیده شود.

حسن‌زاده تصریح کرد: سال گذشته در نشست شورای عالی پسته استان با حضور وزیر جهاد کشاورزی، با توجه به فعالیت بیش از ۲۰ استان کشور در محصول پسته، درخواست اداره تخصصی و ساختار لازم در این رابطه مطرح شد که البته تاکنون در این زمینه تصمیم‌گیری نشده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان به پیگیری برای حل مسائل فعالان اقتصادی استان به‌ویژه در نشست‌های شورای گفت‌وگو اشاره کرد و گفت: چندین سال است که شورای گفت‌وگو کرمان رتبه اول کشور را داراست و حدود ۷۰ درصد مصوبات این شورا در سطح ملی هستند زیرا استان کرمان بسیار بزرگ و دارای ظرفیت‌های فراوانی است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار: سرنوشت پسته در خطر است

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران به مسائل مربوط به پسته ایران اشاره کرد و گفت: زمانی نام ایران را با فرش، پسته و زعفران می‌شناختند، سرنوشت فرش بر کسی پوشیده نیست و اکنون نیز با توجه به هشدارهایی که در مورد برگشت پسته به علت باقی‌مانده سموم و کوچک شدن سایز به علت کم‌آبی داده شده، سرنوشت پسته نیز در خطر است.

محمدرضا فرشچیان ادامه داد: برخلاف آمریکا که صادرکننده پسته، همان تولیدکننده است، در ایران این دو بخش از یکدیگر جداست و با مشکل خرده‌مالکی کشاورزی نیز درگیر است.

وی با بیان اینکه دیدگاه و رویه صادرکنندگان و تولیدکنندگان با یکدیگر متفاوت است، اظهار کرد: کشورهای توسعه‌یافته به سمت تولید محصولات ارگانیک رفته‌اند، پرداختن به بحث سلامت و افزایش طول عمر در کشورهای پیشرفته و درحال‌توسعه متفاوت است.

فرشچیان افزود: در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰ میلادی میزان سموم و آفت‌کش‌ها به نصف مقدار فعلی می‌رسد، درحالی‌که این مهم از مسائلی است که در ایران به علت جدا بودن تولیدکنندگان از صادرکنندگان به آن توجهی نشده است.

وی سه چالش را پیش روی صادرکنندگان عنوان کرد و گفت: اول آنکه کشاورزان زمانی که بازار تشنه کالاست، محصول را به بازار عرضه نمی‌کنند و در انبارها بلوکه می‌کنند، در بازه‌های خاص مثل عید چینی‌ها و کریسمس که به علت بلوکه محصول در ایران، زمانی محصول به این بازارها می‌رسد که بازار کشورهای مقصد توسط رقبا اشباع شده است.

فرشچیان بیان کرد: مشکل دوم تولید نشدن محصول با استانداردهای بین‌المللی برای محصولی است که ۹۰ درصد آن صادراتی است و چالش سوم نیز انتظارات تورمی کشاورزان است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار، بیان کرد: انتظارات تورمی در سال‌های گذشته این مسئله را به کشاورز دیکته کرده که کالای بد در انتهای محصول، قیمت مناسب‌تری نسبت به کالای خوب در ابتدای عرضه دارد که این باورها و عادت‌های غلط، انگیزه‌ای برای بهبود کیفیت محصول در کشاورز ایجاد نمی‌کند.

وی با تأکید بر اینکه ترویج در وزارت جهاد جز بخش‌های منسوخ شده است، افزود: برای اینکه پسته به سرنوشت فرش دچار نشود، بایستی تعاملات صادرکنندگان با کشاورزان ایجاد و آموزش‌ها و ترویج‌هایی در رابطه ‌با میزان و زمان مصرف سموم به کشاورزان ارائه شود.

در این همایش محمدکاظم رمضانی، عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور نیز به ارائه آموزش‌های لازم در رابطه با سلامت محصولات کشاورزی با تأکید بر باقیمانده آفت‌کش‌ها پرداخت. در بخش دیگری از این همایش پنل تخصصی با موضوع سلامت محصول پسته با حضور نمایندگانی از باغداران، انجمن ملی پسته ایران، اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران، سازمان جهاد کشاورزی استان و صادرکنندگان، برگزار شد.

 همچنین تفاهم‌نامه همکاری بین جهاد کشاورزی استان و اتاق کرمان در راستای سلامت محصولات کشاورزی به امضا رسید.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *