معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، ایجاد مرکز ملی هوش مصنوعی و مرکز آفرینش فناوریهای کوانتومی را دو یادگار بزرگ رئیسجمهور شهید دانست و از راهاندازی رسمی این مرکز ملی و ساختمان بزرگ آفرینش فناوری کوانتوم در پارک فناوری پردیس تا دو ماه آینده که پایان کار دولت سیزدهم است، خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، دکتر روحالله دهقانی فیروز آبادی امروز در حاشیه بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه ایران هلث در پاسخ به پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا در خصوص حمایتهای رئیسجمهور شهید از حوزه اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور، ضمن تسلیت شهادت رئیسجمهور و همراهانش، گفت: من در این زمینه حرفی دارم که دکتر ستاری که در دوره قبل حضور داشت و یک سال هم در دوره ریاست جمهوری آیتالله رئیسی در این سمت فعالیت میکرد، نیز گفته بود.
وی افزود: «قانون جهش تولید دانشبنیان» از نظر من بزرگترین اتفاقی است که در طول دو تا ۳ دهه گذشته برای جریان علم و فناوری رخ داد. در دوره قبل موضوع این قانون مطرح شد و حتی در دولت سیزدهم این قانون موافقین و مخالفینی داشت و آن چیزی که موجب شد این قانون به طور جدی برای تصویب شتاب بگیرد، حمایت مستقیم و جدی شخص رئیسجمهور بود بعد از اینکه حضرت آقا، سال را به نام سال دانشبنیان نامگذاری کردند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه نامگذاری سال به نام دانشبنیانها، شدت و حدت جدی به روند تصویب این قانون داد، اظهار کرد: شخصا آیتالله رئیسی از دوران فعالیتش در آستان قدس رضوی به حوزه دانشبنیان اعتقاد داشت و شخصا پای کار آمد تا این قانون به تصویب برسد و بعد از تصویب آن نیز در مدت کمتر از ۶ ماه که من مسؤولیت داشتم، تمام آییننامههای آن با حمایت تام شخص رئیس جمهور در دولت مصوب شد.
وی تاکید کرد: تصور نمیکنم که تا ۱۰ سال آینده هیچ اثری ماندگارتر و تاثیرگذارتر از این قانون ارزشمند که از سال گذشته اجرایی شد، از شهید جمهور ما باقی مانده باشد و امیدوارم اعضای زیست بوم علم و فناوری آن را قدر بدانند و این خاطره و یاد را از رئیس جمهور شهید با پیگیری و اجرای آن، قدر بدانند.
ماموریت معاونت علمی درباره توسعه هوش مصنوعی
معاون علمی رئیسجمهور در خصوص واگذاری ماموریت ایجاد مرکز هوش مصنوعی از سوی رئیسجمهور شهید به این معاونت، خاطر نشان کرد: آقای رئیس جمهور دو ابتکار در حوزههای علم و فناوری داشتند که این ابتکارات مختص ایشان بود. یکی از این ابتکارات پیگیری در تاسیس مرکز ملی هوش مصنوعی و اپراتور هوش مصنوعی است که با جدیت در حال پیگیری است.
وی تاکید کرد: قبل از ۲۰ خرداد امسال افتتاح رسمی مرکز ملی هوش مصنوعی را شاهد خواهید بود.
دهقانی فیروزآبادی، ابتکار دوم رئیسجمهور شهید در حوزه فناوری را تاکید وی بر تشکیل و همافزایی اعضای فعال در علوم و فناوری کوانتوم ذکر کرد و ادامه داد: در این دو زمینه رئیسجمهور، دو شورا تشکیل داده است که اولین آن شورای کوانتوم به ریاست شخص رئیسجمهور و نائب رئیسی معاون علمی و دومین شورا، شورای راهبری هوش مصنوعی به ریاست معاون علمی است.
وی افزود: اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم، اینکه یک رئیسجمهور در یک شرایط اقتصادی سخت که پیگیر حل مسائل کشور است، در این حد پیگیر است که در لبه حمله علم و فناوری دنیا که هوش مصنوعی و کوانتوم را شامل میشود، شخصا پیگیری کند و دستور ایجاد شورای آنها را صادر کند، یک توجه خاص را میطلبد.
دهقانی فیروزآبادی این دو ابتکار را دو یادگاری بزرگ رئیسجمهور شهید توصیف کرد که در اختیار ما قرار دارد و گفت: تاکید داریم که تا پایان دولت سیزدهم که تا دو ماه آخر خواهد بود، هم مرکز ملی هوش مصنوعی و هم ساختمان بزرگ مرکز ملی آفرینش فناوریهای کوانتومی در پارک فناوری پردیس رسما افتتاح شود.
ادامهدارد…