مهدی اسلامپناه، در نشستی با اعضای هیات مدیره و مسوولان انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای بازرسی فنی و آزمایشهای غیرمخرب ایران با اشاره به موفقیت کشورمان در ارزیابی همترازی از سوی اتحادیه تایید صلاحیت آسیا – اقیانوسیه (APAC)، اظهار کرد: نتیجه موفقیتآمیز این ممیزی با کسب ۹۷ درصد آرا از سوی تمام کشورهای عضو (به استثنای نمایندگان آمریکا و صهیونیسم) آن هم در شرایط پرتنش سیاسی و هجمه رسانههای معاند، بیانگر شکست معادله دشمنان در اعمال تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، دستاورد امروز در این رخداد بینالمللی را حاصل نهالهایی دانست که طی دو سال و نیم اخیر در این سازمان کاشته شده بود و تاکید کرد: این رویداد با کمک تمامی ذینفعان میتواند منجر به تحقق جهش تولیدی شود که مورد تاکید مقام معظم رهبری در انتخاب شعار سال قرار گرفت.
کالاهای ایرانی هویت اصلی خود را در بازارهای جهانی خواهد یافت
وی گفت: در جریان این رویداد بینالمللی، امضای ایرانی جهانی شد، کالای ایرانی هویت اصلی خود را در بازارهای جهانی خواهد یافت، تولیدات ایرانی کیفیتر و قابل رقابت میشود، از این رو تجارت شتاب میگیرد و بازرگانان میتوانند با یک آزمون و یک گواهی محصولات و خدمات خود را به دنیا صادر کنند به طوری که آثار آن را در پایان سال مالی در بخش تجارت خارجی خواهیم دید.
معاون رئیس جمهور با تقدیر از تلاش رئیس و کارشناسان مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در این ممیزی پیچیده فنی، خاطرنشان کرد: قدردان این اراده هستم و با ارادهای استوارتر بهزودی شاهد اتفاقات بهتری خواهیم بود که نوید آن را امروز به ملت همیشه سرافراز ایران میدهم.
اسلامپناه، رهآورد اقتصادی این همترازی را با صدور گواهی تایید صلاحیت نهادهای ارزیابیکننده، جلوگیری از خروج ارز از کشور دانست که باید آن را صیانت و تقویت کرد و برای توسعه آن کوشید.
وی اذعان داشت: آنچه بیش از همه مورد توجه قرار دارد درک صحیح بخش خصوصی از این اتفاق تاریخی بود که بعد از گذشت ۲۶ سال محقق شد و با وجود برخی انتقادات، صحنه زیبایی از همگرایی بین دولت و ملت را خلق کردند.
وعده دولت مردمی محقق شد
سید محمود هاشمی، رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران نیز در ادامه این نشست تحقق این راهبرد کلان را وعده صادقی دیگر در دولت مردمی دانست و گفت: این رویداد نمونهای دیگر از تحولاتی است که دولت مردمی سیزدهم وعده آن را داده بود که خوشبختانه با سرمایه انسانی متخصص و فنی و حمایتهای بیدریغ رئیس سازمان ملی استاندارد ایران به نتیجه رسید.
وی، با بیان اینکه با کسب این موفقیت در ارزیابی همترازی، کالای ایرانی مبتنی بر آزمون و گواهی نهادهای ارزیابیکننده ایرانی مورد اعتماد و اعتقاد کشورهای هدف خواهد بود افزود: در همین راستا رونق صنعت بازرسی و آزمایشگاه کشور را به عنوان یکی از دهها آثار مثبت مبتنی بر این راهبرد فنی میتوان پیشبینی کرد.
رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران با بیان اینکه پیش از این ارزیابی انطباق فقط در داخل مرزهای جغرافیایی کشور اعتبار داشت و برای ورود به کشور ثالث باید آزمون مجدد، بازرسی مجدد انجام میگرفت خاطرنشان ساخت: راهبرد یک آزمون، یک بازرسی، صدور گواهی و پذیرش جهانی پس از ۲۶ سال در دولت مردمی محقق شد.
منبع: برنا