رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با اشاره به مشارکت دو برابری محققان بینالمللی در جشنواره خوارزمی، این رویداد را نمادی از دیپلماسی علمی دانست که علیرغم تحریمها، ارتباطات علمی وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، دکتر حسن زمانیان در حاشیه کنفرانس بینالمللی علم و فناوری خوارزمی در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری کنفرانس علم و فناوری خوارزمی، افزود: امسال در برگزاری جشنواره خوارزمی تغییرات زیادی ایجاد کردیم، از جمله این که همزمان با برگزاری جشنواره خوارزمی، کنفرانس بینالمللی علم و فناوری را نیز برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه امسال اولین دوره این جشنواره برگزار می شود، اظهار کرد: در این رویداد ۳ نوع سخنرانی برپا میشود. یکی از آنها از سوی برندگان جشنواره های خوارزمی در دورههای گذشته و برندگان دور جدید این جشنواره است.
زمانیان با بیان اینکه برای جشنوارههای جوان و بینالمللی خوارزمی امسال ۲۰ نفر انتخاب شدهاند، ادامه داد: در کنفرانس امروز ۱۰ نفر از برگزیدگان جشنواره خوارزمی امسال و سال گذشته سخنرانی دارند.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، یادآور شد: همچنین سخنرانیهایی از سوی صنعتگران با بخشهای تحقیق و توسعه گسترده خواهیم داشت و همچنین سخنرانیهایی از سوی محققان بینالمللی ارائه میشود.
وی با بیان اینکه پس از این کنفرانس دو روزه، رویداد جشنواره بینالمللی و جوان خوارزمی برگزار میشود، اظهار کرد: مراسم جشنوارههای جوان و خوارزمی با هدف معرفی برگزیدگان این دو جشنواره روز ۸ اسفند ماه برگزار میشود.
زمانیان با بیان اینکه در این جشنواره ۱۵۰۰ طرح ارسال شده بود، گفت: ارسال طرحها در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد ۳ برابری دارد. در سال گذشته ۵۰۰ طرح و در سال جاری ۱۵۰۰ طرح ارسال شده است.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران ادامه داد: این رشد را در بخش طرحهای خارجی نیز شاهد بودیم، به گونهای که در سال گذشته ۴۸ طرح خارجی به جشنواره بینالمللی ارسال شد و امسال حدود ۴۸۰ طرح دریافت کردیم که رشد ۱۰ برابری را تجربه کردیم.
به گفته وی در جشنواره بینالمللی خوارزمی سال گذشته از ۲۲ کشور شرکت کردند و امسال از ۴۷ کشور شده است.
زمانیان تاکید کرد: از میان طرحهای خارجی ارسال شده ۴ طرح برتر از کشورهای آفریقای جنوبی، آلمان، پاکستان و ترکیه انتخاب شدند و این محققان خارجی در این کنفرانس حضور دارند و سخنرانی خواهند داشت، ضمن آنکه برای محقق آلمانی یک کارگاه تخصصی نیز برگزار کردهایم.
رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران زمینه تحقیقاتی پروفسور اشلاید محقق آلمانی را عناصر کمیاب خاکی عنوان کرد و گفت: وی تاکنون ۱۱۳۰ عنصر لانتانیک را که گروهی از عناصر خاکی است، به صنعت معرفی کرده است. این عناصر هر چند کمیاب هستند، ولی در صنایعی چون برق و الکترونیک کاربردهای وسیع دارند، ضمن اینکه ۸۵۰ مقاله کاربردی را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است.
وی برگزاری جشنواره خوارزمی را گامی در جهت دیپلماسی و مرجعیت علمی دانست و گفت: علیرغم اینکه ایران در حوزههای علمی تحریم شده بود، ولی شرکتکنندگان خارجی ما افزایش نشان میدهد و دلیل آن برنامهریزیهایی بوده که در جشنواره خوارزمی اجرایی کردیم که یکی از آنها تعریف کردن محورهای جذاب برای این رویداد بوده است.
زمانیان، انتخاب این محورها را بر اساس فناوریهای مورد توجه تا ۲۰۵۰ در دنیا دانست و افزود: از سوی دیگر برای اطلاعرسانی با سفرا و انجمنهای علمی دنیا ارتباط برقرار کردیم و همچنین میزان جوایز این جایزه را ارتقاء دادیم. در سال گذشته جایزه بخش داخلی ۱۵۰ میلیون تومان بوده که امسال به یک میلیارد تومان افزایش یافته و جایزه بخش خارجی از ۵ هزار دلار به ۲۰ هزار دلار ارتقاء یافته است.
پایان