عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به ۵ ویژگی مرحوم دکتر قانعیراد، گفت: این ۵ شاخص دکتر قانعیراد میتواند در شاخصهای انتخاب برگزیدگان جایزه قانعیراد گنجانده شود که برگزیدگان در این ویژگیها برجسته باشند.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، دکتر هادی خانیکی در نشست معرفی بیست و پنجمین جایزه ترویج علم مدت دوستی خود با مرحوم دکتر قانعیراد را بیش از ۳۰ سال دانست و گفت: آخرین دیدار من با ایشان چند ساعت قبل از فوت ایشان در سال ۹۷ بود و از آن زمان همدرد شدیم.
وی با اشاره به اعطای جایزهای به نام دکتر قانعیراد، اظهار کرد: در انجمنهای علمی یکی از شاخصهای فعالیت با نشاط و پر انرژی، پرداختن به جوایز علمی برای تداوم و انتقال دانش است، چون یکی از امتیازاتی که چنین جوایز علمی دارد،این است که افرادی انتخاب میشوند که کمتر در بده بستانهای اعطای جوایز قرار میگیرند.
خانیکی تاکید کرد: از این رو انتظار میرود که در خلال این جوایز، توانمندی و خصوصیات افراد دانشمند و محقق به دیگران منتقل شود و همانند دوی امدادی، راه آنها ادامه یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اقدام انجمن ترویج علم در زمینه اعطای جوایز به نام محققان، یادآور شد: نمونه آن جایزهای به نام توران میرهادی است.
خانیکی وصف جایزهای به نام محققان و اندیشمندان را شکل درست ساختن سرمشق و الگو توصیف کرد و گفت: ما یاد گرفتیم که به دنبال الگوی مطلوب باشیم و به دنبال ساختن الگوهای مطلوب هستیم و این الگوها در فرآیند زندگی ساخته میشوند.
وی اضافه کرد: دکتر قانعیراد ۵ ویژگی مهمی داشت که یکی از آنها خصوصیت علمی ایشان است. وی جامعهشناس مسالهشناس بود؛ در حوزه علوم اجتماعی اگر میخواهیم بدون دردسر عمل کنیم، بهتر است به دنبال مساله نرویم و دکتر قانعیراد اندیشمندی مساله محور بود و ایشان روشنفکری اهل گفتوگو بود.
خانیکی، ویژگی دوم دکتر قانعیراد را درخشان بودن وی در همه اضلاع آموزش و پژوهش عنوان کرد و یادآور شد: در آموزش استاد بهروز و در پژوهش یک پژوهشگر معیار محسوب میشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، اضافه کرد: ویژگی سوم قانعیراد این بود که خود را محبوس در محیط آکادمیک نکرد و در حوزههای عمومی تردد داشت. ویژگی دیگر وی این بود که در عین التزام به حوزه جامعهشناسی به صورت میان رشتهای میاندیشید.
خانیکی افزود: ویژگی پنجم دکتر قانعیراد این بود که مخاطب نهایی خود را جامعه میدانست و آخرین تاکیدات ایشان این بود که حرفهای اصلی خود را در مقالات غیر ژورنالی و غیر علمی زده است.
وی تاکید کرد: این ۵ شاخص دکتر قانعیراد میتواند جزء شاخصهای انتخاب برگزیدگان جایزه قانعیراد گنجانده شود که برگزیدگان از این ویژگیها برجسته باشند.
پایان