ماموریت «شنژو ۱۸» حامل ۳ فضانورد چینی به سمت ایستگاه فضایی تیانگونگ عازم شد.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، آژانس فضایی چین امروز(۲۵ آوریل ۲۰۲۴) جدیدترین خدمه خود را دقایقی قبل در ماموریتی موسوم به شنژو ۱۸ سوار بر موشک لانگ مارچ به ایستگاه فضایی تیانگونگ فرستاد و این رویداد را به صورت زنده پخش کرد.
این سه فضانورد در ساعت ۸:۵۹ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۶:۲۹ به وقت ایران) سوار بر موشک لانگ مارچ ۲اف(Long March ۲F) از پایگاه فضایی جیوکوان(Jiuquan) در چین راهی فضا شدند.
طبق معمول، چین اسامی فضانوردان این ماموریت را روز قبل از انجام ماموریت فاش کرد. این کشور معمولاً تا یک روز قبل از انجام ماموریت، اسامی خدمه خود را فاش نمیکند.
ماموریت «شنژو ۱۸» هفتمین ماموریت فضانوردان چینی به ایستگاه فضایی تیانگونگ است.
یه گوانگفو(Ye Guangfu) ۴۳ ساله که قبلاً در ماموریت شنژو ۱۳ در سال ۲۰۲۱ به فضا رفت و در سال ۲۰۲۲ به زمین بازگشت، در این ماموریت جدید نقش فرماندهی را بر عهده دارد و همچنین لی کانگ(Li Cong) ۳۴ ساله و لی گوانگسو(Li Guangsu) ۳۶ ساله که هر دو خلبانان جنگنده و فضانوردانی تازه کار هستند، وی را همراهی میکنند.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این سه نفر حدود هفت ساعت پس از بلند شدن موشک به ایستگاه فضایی تیانگونگ خواهند رسید.
این ایستگاه فضایی در حال حاضر توسط سه فضانورد مأموریت «شنژو ۱۷» اداره میشود که در حال پایان دادن به دوره شش ماهه حضور خود در مدار زمین هستند.
سه فضانورد ماموریت شنژو ۱۸ در ماموریت ۶ ماهه خود به انجام وظایف مختلفی از جمله پیادهروی فضایی و رهاسازی محمولهها در فضا خواهند پرداخت.
لین شیچیانگ معاون مدیر آژانس فضایی چین در کنفرانس مطبوعاتی روز گذشته که برای اعلام نام فضانوردان حاضر در این ماموریت برگزار شده بود، گفت: فضانوردان شنژو ۱۸ شش محموله را از طریق ماژول قفل هوای ایستگاه رها خواهند کرد و دو تا سه فعالیت خارج از ایستگاه را اجرا خواهند کرد.
وی گفت: در طول فعالیتهای خارج از ایستگاه، فضانوردان تقویتکنندههای حفاظت در برابر زبالههای فضایی و همچنین کابلها و تجهیزات حیاتی را نصب میکنند و در صورت لزوم، بازرسیهای خارج از ایستگاه را برای حفاظت بیشتر از ایمنی ایستگاه فضایی تیانگونگ انجام میدهند.
ایستگاه فضایی تیانگونگ که T شکل است، از سه جزء ماژول هسته تیانهه(Tianhe) که در آوریل ۲۰۲۱ راهاندازی شد و ماژولهای آزمایشگاهی ونتیان(Wentian) و منگتیان(Mengtian) که در سال ۲۰۲۲ به تیانگونگ اضافه شدند، تشکیل شده است.
ایستگاه فضایی تیانگونگ حدود ۲۰ درصد اندازه ایستگاه فضایی بینالمللی است، اما ممکن است در آینده به همین شکل باقی نماند. مقامات چینی گفتهاند که قصد دارند در آینده نه چندان دور ماژولهای بیشتری را به این ایستگاه اضافه کنند.
انتظار میرود ماموریت شنژو ۱۸ حدود شش ماه طول بکشد. سرنشینان آن که هفت ساعت پس از پرتاب به تیانگونگ خواهند رسید، در آنجا با سه فضانورد ماموریت شنژو ۱۷ ملاقات خواهند کرد و سه فضانورد ماموریت شنژو ۱۷ چند روز بعد با فضاپیمای خود به زمین بازمیگردند.
چین در ماه آوریل سال ۲۰۲۱ مونتاژ ایستگاه فضایی تیانگونگ را در مدار پایین زمین آغاز کرد و حدود ۱۸ ماه بعد به پایان رساند. این کشور قصد دارد تا دستکم یک دهه آن را عملیاتی نگه دارد.
پایان