رئیس مرکز مدیریت طرحهای کلان و پیشران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، توسعه علم و فناوری و افزایش بهرهوری را دو موضوع محوری مورد توجه رئیس جمهور شهید عنوان و تصریح کرد: یکی از مهمترین یادگارهای دکتر رئیسی برای زیست بوم علم و فناوری، قانون جهش تولید دانشبنیان است.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، فرج الهی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که شهید آیت الله رئیسی در سخنرانیهای خود به ویژه در جلسات با دیگر کشورها و مسؤولان خارجی مربوطه مرتبا به آن اشاره می کرد، پیشرفتهایی است که کشور در حوزه علم و فناوری کسب کرده است.
وی ادامه داد: آیت الله رئیسی، عنایت ویژه ای هم به موضوع بهره وری داشت و بر این باور بود که با فعالیت شرکتهای دانش بنیان، بهره وری در کشور ارتقاء مییابد.
به گفته رئیس مرکز مدیریت طرح های کلان و پیشران در بازدیدی که شخص رئیس جمهور از خانه نوآوری و فناوری (آی هیت) داشت، عنایت ویژه ای به توسعه فناوری های صورت گرفته داشت و به دستاوردهای حوزه علم و فناوری مباهات می کرد.
فرج الهی با بیان اینکه آیت الله رئیسی در اغلب سفرهای خارجی، معاون علم و فناوری را با خود همراه می کرد، افزود: رئیسی در به کارگیری ابزارهای سیاست خارجی به بازوی علم و فناوری توجه ویژهای میکرد، برای مثال در سفری که به اندونزی داشت، جلسه با رونمایی از یک محصول فناورانه شروع شد.
رئیس مرکز مدیریت طرحهای کلان و پیشران، توجه آیتالله رئیسی به زیست بوم علم و فناوری را منحصر به دستاوردهای دانش بنیان ندانست و تصریح کرد: رئیس جمهور شهید، عنایت ویژهای هم به فناوران و نخبگان کشور داشت تا آنجا که امسال اولین مراسم افطاری در ماه مبارک رمضان را در جمع جامعه نخبگانی و اساتید دانشگاهی برگزار کرد.
به گفته فرج الهی، «بهرهوری» دومین کلیدواژهای است که در کلام و ادبیات رئیسی پربسامد بود و توجه به این مهم را هم به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و هم به معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان خود پیوسته متذکر میشد.
وی ادامه داد: آیت الله رئیسی، بر این باور بود ارتقای بهرهوری با توسعه فناوری و نوآوری میسر شده و باعث رشد اقتصادی کشور خواهد شد.
به گفته فرج الهی، یکی از مهمترین میراثهای رئیس جمهور شهید برای زیست بوم علم و فناوری، قانون جهش تولید است. این قانون، یکی از مؤثرترین پیش برندهها و مانع زدایی کنندهها در حوزه علم و فناوری است که به همت رئیسی و دولت سیزدهم محقق شد و به جرات می توان گفت یکی از ابزارهای قدرتمندی که معاون علمی در حمایت از شرکت های دانش بنیان در دست دارد، همین قانون جهش تولید و آئین نامههایی است که در دولت و با عنایت ویژه وی مصوب شد.
وی خاطرنشان کرد: اگر تحلیل محتوایی از بیانات این رئیس جمهور شهید داشته باشیم، در مییابیم که علم و فناوری و بهره وری بسامد بالایی دارد. تکرار این کلیدواژه ها مسیر دولت را در حمایت از زیست بوم علم و فناوری تعیین می کند. وقتی شخص اول اجرایی کشور تمام قد از یک موضوعی حمایت می کند، حتما وزرای مربوطه و معاون علمی رئیس جمهور با عنایت و اعتماد به نفس بیشتری در آن مسیر حرکت خواهند کرد.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، وی یادآور شد: جلسات مکرر و متعدد ایشان با صنایع بزرگ و شرکتهای فناور جهت رفع مشکلات و موانع آنها و پیگیری مستمر برای احیای صنایع از جمله مواردی است که نشان دهنده اعتقاد و عزم ایشان در حمایت از اقتصاد دانش بنیان است.
پایان