63145711 660x330 - ۱۰۰ گلخانه در کشور مجهز به تجهیزات نانو حباب شدند/پرورش ماهیان سردآبی،میگو و خاویار با فناور نوظهور نانویی

۱۰۰ گلخانه در کشور مجهز به تجهیزات نانو حباب شدند/پرورش ماهیان سردآبی،میگو و خاویار با فناور نوظهور نانویی

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با بیان اینکه در مجموع ۱۹ شرکت در حوزه نانو سامانه های مانو حیاب فعال شده اند، گفت: از این تعداد ۶ شرکت موفق شدند سامانه‌های خود را در صنایع مختلف به بهره برداری برسانند.

به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، دکتر عماد احمدوند در حاشیه مراسم بهره برداری و افتتاح سامانه نانو کلر در استان قزوین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۶ شرکت در سطوح مختلف سامانه های نانو حباب فعال هستند، افزود: علاوه بر آن ۱۳ تیم فناوری نیز در این حوزه فعال هستند که ولی به مرحله نصب سیستم های خود نرسیده‌اند.

وی اظهار کرد: این ۶ شرکت سامانه‌های آنها در صنایع مختلف از جمله شیلات، تصفیه آب و پساب مورد بهره برداری قرار گرفته است.

احمدوند در خصوص اقتصادی کردن فعالیت شرکت ها در این حوزه توضیح داد: در این حوزه نیاز است دو موضوع اقتصاد شرکت ها سازنده سامانه های نانو حباب است که این شرکت ها هزینه های تولید محصول خود را دریافت می کنند و موضوع دیگر مساله اقتصادی بودن برای بهره برداران این سامانه است به این معنا که شرکت آبفا با استفاده از این فناوری توانسته است حدود ۳۰ درصد مصرف کلر را کاهش دهد.

دبیر ستاد توسعه نانو و میکرو معاونت علمی ادامه داد: این سامانه به غیر از اثرات مثبت زیست محیطی که در پی دارد، در مدت چند ماه می تواند از طریق کاهش مصرف کلر، سرمایه گذاری های اولیه خود را بازگرداند.

وی با بیان اینکه با این شیوه شرکت های فعال در این حوزه در درجات مختلف سود دهی قرار دارند، یادآور شد: حجم مجموعه شرکت های نانویی فعال در طراحی و ساخت سامانه های نانو حباب و نانوکلر هر سال دو برابر شده است.

احمدوند، با اشاره به تجربیات موفق در توسعه این سامانه‌ها خاطر نشان کرد: یکی از تجربیات موفق ما در حوزه شیلات و آبزی پروری است که توسط شرکت دانش بنیان سازنده سامانه نانو کلر پیاده سازی شده است. این پروژه در حوزه پرورش ماهیان سردآبی است و نتیجه خوبی کسب شده است.

وی با بیان اینکه استفاده از سامانه نانو حباب در پرورش میگو و خاویار را مقیاس تست و آزمایش است، افزود: برای کاربرد این فناوری در حوزه های مختلف نیاز است که تحقیقات کامل انجام شود تا اثرات آن را مورد ارزیابی قرار گیرد چرا که نمی توان با گرفتن نتیجه مثبت در حوزه ای آن را با همان مقیاس در حوزه دیگری به کار گیریم.

احمدوند، تصفیه آب شرب را از دیگر کاربردهای سامانه نانو حباب عنوان کرد و یادآور شد: تصفیه آب شرب با استفاده از نانو ازون در ساوه از دیگر پروژه هایی است که اجرایی شده است. همچنین در زمینه پساب صنعتی در صنایعی مانند صنعت کاغذ و رنگ پروژه هایی اجرایی شده است.

دبیر ستاد توسعه نانو با اشاره به کاربرد این فناوری در حوزه معدن گفت: در صنعت معدن بیشتر میکرو حباب کاربرد دارد نه نانو حباب که در این حوزه شرکت های دیگری درحال توسعه این فناوری هستند و در مقیاس صنعتی پروژه هایی را اجرایی کرده اند.

به گفته وی، کشت گلخانه های هیدروپونیک در مقیاس وسیع از دیگر زمینه های تحقیقاتی این شرکت ها به شمار می رود.

احمدوند با بیان اینکه بالغ بر ۱۰۰ گلخانه در کشور مجهز به تجهیزات نانو حباب شده اند، گفت: بزرگترین گلخانه‌های کشور مجهز به فناوری نانو حباب شده اند. اینها حوزه هایی هستند که به صورت عملیاتی از این فناوری بهره برداری کرده اند

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *