گوگل با محدود کردن دسترسی هواوی به سیستم عامل اندروید و اپلیکیشنهای مبتنی بر آن به دنبال نابودی این شرکت و تبدیل شدن به برترین برند دنیای گوشی است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی ان ان، اقدام مذکور که ضربه شدیدی به صدها میلیون کاربر گوشیهای این شرکت در سراسر جهان وارد میکند در ظاهر و بنا بر آنچه که رسماً از سوی گوگل اعلام شده، با هدف تبعیت از سیاستهای کاخ سفید در مقابل هواوی صورت گرفته است.
اما بسیاری از تحلیل گران معتقدند نیت اصلی گوگل از این کار تبدیل شدن به برترین برند گوشیهای هوشمند تا قبل از پایان سال ۲۰۲۰ است. هواوی در ماههای اخیر همیشه یکی از دو تولیدکننده برتر گوشیهای هوشمند در جهان بوده است.
لو کانگ سخنگوی وزارت خارجه چین در این مورد گفته است: چین از شرکتهای چینی برای دفاع از حقوق مشروعشان بر طبق قانون حمایت میکند.
هفته قبل، دولت ترامپ با هدف تشدید جنگ تجاری با چین، فروش هرگونه اقلام به هواوی توسط شرکتهای آمریکایی را بدون کسب مجوز از دولت ممنوع کرد. تبعیت گوگل از سیاستهای تند کاخ سفید بدان معناست که هواوی تنها میتواند از نسخه عمومی اندروید استفاده کند و به اپلیکیشنها و سرویسهای گوگل دسترسی نخواهد داشت.
این اقدام گوگل باعث آسیب دیدن چرخه عرضه محصولات تازه هواوی شده و ارائه خدمات نسل پنجم تلفن همراه را در جهان کند میکند، زیرا هواوی بزرگترین شرکت سازنده تجهیزات مذکور در جهان است.
تحول مذکور بر آینده دنیای گوشیهای هوشمند نیز تأثیر جدی میگذارد و احتمالاً هواوی را به فکر طراحی یک سیستم عامل تلفن همراه مستقل خواهد انداخت. هواوی پیش از این هم از سرویسهای رقیب اپلیکیشنهای گوگل در چین پشتیبانی میکرد که به عنوان مثال میتوان از وی چت و بایدو نام برد.
چین از سه سال قبل برنامه ریزی برای تولید سیستم عامل اختصاصی خود را آغاز کرده و امروز به طور رسمی اعلام کرده در صورت لزوم آن را مورد استفاده قرار خواهد داد. البته هواوی افزوده که کماکان مایل به همکاری با اکوسیستمهای مایکروسافت و گوگل بوده و در حال حاضر سیاست صبر و انتظار را در پیش گرفته است.
برایان ما، تحلیل گر مؤسسه تحقیقاتی آی دی سی در این مورد میگوید: اقدام گوگل با هدف از بین بردن جذابیتهای گوشیهای هواوی به خصوص در خارج از چین صورت گرفته است. زیرا وقتی خریداران گوشیهای هواوی متوجه شوند که نمیتوانند از بسیاری از خدمات گوگل استفاده کند، اعتماد خود به تولیدات هواوی را از دست میدهند و به این فکر میافتند که احتمالاً گوشیهای چینی مشکل یا مسألهای دارند. از سوی دیگر، بسیاری از اپلیکیشنهای محبوب تاکسییاب یا تهیه غذا و خدمات مالی و تجاری نیز دیگر بر روی هواوی فعال نمیشوند و با این کار گوشیهای این شرکت به یک پاره آجر مبدل میشوند.