کاهش شاخص تجارت آمریکا

کاهش شاخص تجارت آمریکا به پایین‌ترین رقم از سال ۲۰۱۳ در پی شیوع ویروس کرونا

فعالیت تجاری آمریکا در ماه فوریه برای اولین بار از ۲۰۱۳ کاهش یافت.

پایگاه خبری دنیای برند، ویروس کرونا به زنجیره‌های عرضه آسیب زده و شرکت‌ها را برای ثبت سفارش مردد کرده است. این هشداری است برای بزرگترین اقتصاد جهان که به تدریج از شیوع این ویروس آسیب می بیند.

شاخص مدیران خرید شرکت تحقیقاتی آی اچ اس مارکت که تولید در کارخانه ها و فعالیت شرکت های خدماتی را نشان می دهد، ۳.۷ امتیاز پایین آمده و به ۴۹.۶ رسیده که پایین ترین حد از اکتبر ۲۰۱۳، زمان بسته شدن دولت آمریکا، است. امتیاز کمتر از ۵۰ نشان دهنده رکود است.

سود ۳۰ ساله خزانه داری آمریکا به پایین ترین حد خود رسیده و بازار سهام آمریکا رو به کاهش است. شاخص اس پی ۵۰۰ اولین سقوط خود را در این ماه ثبت کرد. این اولین اطلاعات اقتصادی آمریکاست که ضربه سخت اقتصاد را از ویروس کرونا نشان می دهد. اقتصاددان‌ها پیش بینی می‌کنند این ویروس رشد اقتصادی آسیا را بیش از پیش کاهش دهد. شاخص های مشابهی در ژاپن و استرالیا هم ضعیف شده اند که نشان دهنده تاثیر اقتصادی این بیماری است.

کریس ویلیامسون، اقتصاددان آی اچ اس مارکیت گفت:« شیوع ویروس کرونا با تاثیر بر تقاضا در بخش هایی مثل سفر و گردشگری و از طریق کاهش صادرات و اختلال زنجیره عرضه بر اقتصاد تأثیر می گذارد».

این ویروس تا حالا جان ۲۲۰۰ نفر را گرفته که اکثر آنها در چین بوده اند و بیش از ۷۵ هزار نفر را مبتلا کرده است. لری کودلو، مشاور اقتصادی کاخ سفید گفت این ویروس تأثیر کمی بر اقتصاد آمریکا خواهد داشت.

وی گفت:« تا حالا به نظر نمی رسد مشکلات به وجود آمده برای زنجیره عرضه ضربه مهمی به اقتصاد آمریکا زده باشد، شاید این آسیب بسیار ناچیز باشد ولی بزرگ نیست». ولی اطلاعات آی اچ اس مارکیت نشان می دهد صادرات برای دومین ماه پیاپی کاهش یافته و استخدام کُند شده است.

شرکت‌ها در آمریکا در مورد کُند شدن بیشتر رشد اقتصادی و انتخابات ریاست جمهوری در ۲۰۲۰ نگران هستند. این شرایط ممکن است موجب پیروزی دموکرات ها شود که سیاستی کاملاً متفاوت با دونالد ترامپ دارند.

منبع: بلومبرگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *