Img20180623230656862 650x330 - چراغ سبز دولت به بخش خصوصی برای واردات و فروش بنزین سوپر با قیمت آزاد

چراغ سبز دولت به بخش خصوصی برای واردات و فروش بنزین سوپر با قیمت آزاد

هیات دولت در مصوبه‌ای، واردات و توزیع بنزین سوپر با قیمت غیر یارانه‌ای را توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت آزاد کرد که معنای آن امکان ورود بخش خصوصی به این حوزه و چند نرخی شدن بنزین مصرفی خواهد بود.

هیات دولت، ۲۰ آبان در جریان تصویب آیین‌نامه اجرایی تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ و در ماده ۹ این آیین‌نامه، مصوب کرد: واردات و توزیع بنزین سوپر با قیمت آزاد توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت و به صورت مجزا از زیرساخت‌های توزیع سوخت یارانه‌ای، و با رعایت قوانین و مقررات مجاز است.

این مصوبه به معنی ممکن شدن ورود بخش خصوصی به واردات و توزیع بنزین سوپر و همین‌طور نزدیک شدن قیمت بخشی از بنزین مصرفی داخل به قیمت جهانی آن خواهد بود. موضوعی که فعالان اقتصادی از آن استقبال می‌کنند. در حال حاضر قیمت بنزین سوپر سه هزار و ۵۰۰ تومان است و باید دید با توجه به این مصوبه قیمت غیر یارانه‌ای بنزین وارداتی سوپر چقدر خواهد شد.

این مصوبه در حالی است که پیش از این مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در جریان تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مجلس با تأکید بر ضرورت اصلاح در نظام ارزی و نظام یارانه سوخت گفته بود: امروز هزینه تمام‌شده بنزین بدون لحاظ قیمت نفت (که شامل هزینه پالایش، هزینه حمل فراورده و هزینه جایگاه است)؛ حدود هشت هزار تومان است. امسال حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان و در صورت ادامه وضع موجود در سال آینده باید ۱۳۰ هزار میلیارد تومان واردات بنزین انجام شود و هر لیتر بنزین وارداتی بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان هزینه دارد.

او در جای دیگری هم گفته بود: «هیچ منطقی وجود ندارد بنزین را با دلار آزاد بخریم و با یارانه [به مردم] بفروشیم». حالا به نظر می‌رسد این مصوبه جدید دولت مقدمه‌ای برای اصلاح در نظام یارانه سوخت و نحوه توزیع آن باشد.

اصلاح قیمت گاز مصرفی خانگی، تجاری و گلخانه‌ای

اما هیات دولت در موادی دیگر از آیین‌نامه اجرایی تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ به اصلاح قیمت گاز مصرفی خانگی، تجاری و گلخانه‌ای پرداخته است. بر این اساس وزارت نفت مکلف است نظام تعرفه گذاری پلکانی افزایشی گازبهای بخش خانگی را به گونه‌ای طراحی کند که گازبهای پنج درصد از مصرف گاز این بخش به قیمت بالاترین تعرفه فروش گاز طبیعی داخلی محاسبه و دریافت شود.

همچنین وزارت نفت مکلف است، تعرفه گازبهای مشترکین تجاری را هر ۶ ماه معادل ۱۰ درصد میانگین بالاترین تعرفه داخلی ۶ ماه گذشته، محاسبه و دریافت کند. همچنین این وزارتخانه در مورد تعرفه گازبهای گلخانه‌ها نیز مکلف است این گازبها را هر ۶ ماه معادل پنج درصد میانگین بالاترین تعرفه داخلی ۶ ماه گذشته محاسبه و دریافت کند.

منبع: اتاق ایران آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *