ماهواره جدید هواشناسی «اینست-۳دیاس» هند با موشکی که به «پسر شیطان» معروف شده است، به مدار زمین پرتاب شد.
به گزارش پایگاه خبری دنیای برند به نقل از ایسنا، هند در اوایل روز شنبه ۱۷ فوریه با موفقیت یک ماهواره جدید هواشناسی قوی را به مدار زمین پرتاب کرد تا یک ماموریت بلندپروازانه را آغاز کند.
به نقل از اسپیس، ماهواره «اینست-۳دیاس»(INSAT-3DS) متعلق به «سازمان تحقیقات فضایی هند»(ISRO) روز شنبه ساعت ۷:۰۵ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی، از «مرکز فضایی ساتیش داوان» در جنوب شرقی هند بر فراز یک موشک «پرتابگر ماهواره ژئوسنکرون»(GSLV) پرتاب شد.
«سیدارتا سومانات»(Sreedhara Somanath) رئیس سازمان تحقیقات فضایی هند در جریان سخنرانی پس از پرتاب گفت: بسیار خوشحالم که پرتاب موفقیتآمیز ماموریت را اعلام کنم. ماهواره به مدار بسیار خوبی پرتاب شده است.
مقامات فضایی هند به شوخی از موشک GSLV به عنوان «پسر شیطان سازمان تحقیقات فضایی هند» یاد کردند و افزودند که این موشک به رغم نام خود، بسیار خوب عمل کرده است. «تامی جوزف»(Tomy Joseph) مدیر ماموریت، پس از پرتاب گفت: پسر شیطان در حال حاضر به یک پسر بسیار مطیع و منضبط تبدیل شده است.
موشک سه مرحلهای GSLV، ماهواره اینست-۳دیاس را حدود ۱۸ دقیقه پس از پرتاب، در «مدار انتقالی زمینایستا»(GTO) مستقر کرد. این ماهواره اکنون راه خود را به مدار زمینایستا باز خواهد کرد که در فاصله ۳۵۷۸۶ کیلومتر بالاتر از زمین قرار دارد.
در این ارتفاع، ماهوارهها در همان مدت زمانی که سیاره ما یک بار به دور محور خود میچرخد و یک روز زمینی را شکل میدهد، یک مدار را تکمیل میکنند. بنابراین، به نظر میرسد فضاپیمای زمینایستا روی همان قسمت از زمین شناور میشود و این مدار را به یک مدار محبوب برای ماهوارههای مخابراتی و هواشناسی تبدیل میکند.
ماهواره اینست-۳دیاس در گروه دوم قرار میگیرد. مقامات سازمان تحقیقات فضایی هند در شرح ماموریت نوشتند: این ماهواره برای مشاهدات هواشناسی و نظارت بر سطح زمین و اقیانوس با هدف پیشبینی آب و هوا و هشدار دادن در مورد بلایای طبیعی طراحی شده است. این ماهواره به همراه ماهوارههای «اینست-۳دی»(INSAT-3D) و «اینست-۳دیآر»(INSAT-3DR) که در حال حاضر عملیاتی هستند، خدمات هواشناسی را بهبود میبخشد.
پرتاب روز شنبه، شانزدهمین پرتاب تا به امروز برای موشک GLSV بود که ۵۱.۷ متر ارتفاع دارد و میتواند ۲۲۵۰ کیلوگرم محموله را به مدار انتقالی زمینایستا برساند.
برنامه فضایی جاهطلبانه هند اخیرا به موفقیتهای بزرگی دست یافته است. به عنوان مثال، این کشور در اوت ۲۰۲۳ با ماموریت کاوشگر «چاندرایان-۳»(Chandrayaan-3) به جمع کشورهایی پیوست که برای فرود آمدن روی ماه تلاش کردهاند.
بیشتر بخوانید:
فرود تاریخساز کاوشگر هندی روی قطب جنوب ماه
کمتر از یک ماه بعد، هند اولین کاوشگر خورشیدی خود را موسوم به «آدیتیا-ال۱»(Aditya-L1) به فضا پرتاب کرد.
بیشتر بخوانید:
هند اولین رصدخانه خورشیدی خود را پرتاب کرد
این کشور در اول ژانویه سال جاری، «ماهواره قطبشسنج اشعه ایکس»(XPoSat) را برای بررسی سیاهچاله به نمایش گذاشت که اولین ماهواره اختصاصی ستارهشناسی اشعه ایکس آن بود.
پایان